Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miből áll egy robot agya?. Fogalmak A robot egy elektromechanikai szerkezet, amely előzetes programozás alapján képes különböző feladatok végrehajtására.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miből áll egy robot agya?. Fogalmak A robot egy elektromechanikai szerkezet, amely előzetes programozás alapján képes különböző feladatok végrehajtására."— Előadás másolata:

1 Miből áll egy robot agya?

2 Fogalmak A robot egy elektromechanikai szerkezet, amely előzetes programozás alapján képes különböző feladatok végrehajtására. Lehet közvetlen emberi irányítás alatt (mint a Space Shuttlerobotkarja), de önállóan is végezheti a munkáját egy számítógép felügyeletére bízva. A kvantumszámítógép olyan számítóeszköz, amelyik úgy végez adatokon számításokat, hogy közvetlen módon használ olyan kifejezetten kvantummechanikai jelenségeket, mint a kvantum-szuperpozíció és a kvantum-összefonódás Mesterséges intelligenciának (MI vagy AI – az angol Artificial Intelligence-ből) egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük. A fogalmat legtöbbször a számítógépekkel társítjuk.

3 Robotok Mire jók? Érzékelni tudnak? Rendelkeznek-e aggyal? https://www.youtube.com/watch?v=O4ma1p4DK5A

4 Robotika törvényei A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első és a második törvény előírásaiba.

5 Kvantum számítógépek Jellemzői Haladási iránya Alapelvei D-Wave Hátrányos helyzet Optimalizáció Minden kód feltörhető? Méret..

6 D-Wave

7 D-Wave belseje

8 Kvantum chip

9 Okoskontaktlencse

10 Okos szemüveg

11 Oculus Rift

12 3D nyomtató

13 Műszem

14 Köszi a figyelmet^^

15 Hivatkozások https://hu.wikipedia.org/wiki/3D_nyomtat%C3%B3 https://hu.wikipedia.org/wiki/Kvantumsz%C3%A1m%C3%ADt%C3%B3g%C3%A9p kvantumszamitogepek.html kvantumszamitogepek.html https://hu.wikipedia.org/wiki/Robot


Letölteni ppt "Miből áll egy robot agya?. Fogalmak A robot egy elektromechanikai szerkezet, amely előzetes programozás alapján képes különböző feladatok végrehajtására."

Hasonló előadás


Google Hirdetések