Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz."— Előadás másolata:

1 Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz írni nekem, ha kérdésed van: Bátfai Norbert,

2 Robotok Robotnak nevezzük az olyan szerkezeteket, amiket számítógép programok irányítanak. Mit gondoltok, mik a robotok? Milyen szerkezeteket nevezünk robotnak?

3 Hányfélék a robotok? Vannak olyan robotok, amelyek képesek jönni- menni, ezeket mobil robotoknak nevezzük. Ilyen például: –Sony Aibo, a robotkutya, –Honda Asimo, a humanoid robot, Olyanok is vannak, amik nem képesek jönni- menni, de ezekkel mi most nem foglalkozunk. Mit gondoltok, hányfélék a robotok? Tudtok példákat mondani robotokra? Tudjátok, hogy miben különböznek ezek a robotok?

4 Mobil robotok A mobil robotok között is azok a legérdekesebbek, akiket mi építünk :) Ehhez majd a LEGO ® Mindstorms ™ Robotics Invention System csomagot használjuk fel.

5 Hol dolgoznak ma a robotok? A Mars bolygón: felfedezők, például a K9 marstelepjáró, a „Marscape” t/dec18-02.html t/dec18-02.html Gyárakban: szerelők Katonaság: akna hatástalanítók Szórakoztatás: „házi kedvencek” Játék és tanulás: LEGO ® Mindstorms ™ Tudtok mondani néhány példát?

6 Mije van a robotoknak? Agya Teste Érzékelői Motorjai

7 A chiptégla

8 A test

9 Az érzékelők

10 A motorok

11 Házi feladatok a könyvtárban Kicsoda R2D2 és C3PO? Olvasd el a „robotika három törvénye”-t! (Hogy hol találod meg? A robotika kézikönyve, 56. kiadás, 2058) Kérd a könyvtárosok segítségét, vagy fordulj a Jávácska levelezési listához! A lista címe: Avagy keress rá a „robotika három törvénye”-re a keresőben, szerintem a MEK Kisokosában megtalálod!

12 Bitmanóknak ajánlott linkek Magyar nyelvűek Jávácska vortál: Magyar LEGO Klub Angol nyelvűek

13 Hivatkozások Jávácska vortál, a vertikális informatikai gyermekportál: Jávácska fejlesztői lap: Eurosmobil (köszönet a RIS 2.0 csomagért) Robotika bevezető előadások 6/Breitenberg-Introduction_4.pdfhttp://www.ee.pdx.edu/~mperkows/CLASS_FUTURE/to-chip-april- 6/Breitenberg-Introduction_4.pdf


Letölteni ppt "Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések