Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz."— Előadás másolata:

1 Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz írni nekem, ha kérdésed van: Bátfai Norbert, norbi@javacska.hu

2 Robotok Robotnak nevezzük az olyan szerkezeteket, amiket számítógép programok irányítanak. Mit gondoltok, mik a robotok? Milyen szerkezeteket nevezünk robotnak?

3 Hányfélék a robotok? Vannak olyan robotok, amelyek képesek jönni- menni, ezeket mobil robotoknak nevezzük. Ilyen például: –Sony Aibo, a robotkutya, http://www.aibo-europe.com http://www.aibo-europe.com –Honda Asimo, a humanoid robot, http://world.honda.com/ASIMO http://world.honda.com/ASIMO Olyanok is vannak, amik nem képesek jönni- menni, de ezekkel mi most nem foglalkozunk. Mit gondoltok, hányfélék a robotok? Tudtok példákat mondani robotokra? Tudjátok, hogy miben különböznek ezek a robotok?

4 Mobil robotok A mobil robotok között is azok a legérdekesebbek, akiket mi építünk :) Ehhez majd a LEGO ® Mindstorms ™ Robotics Invention System csomagot használjuk fel.

5 Hol dolgoznak ma a robotok? A Mars bolygón: felfedezők, például a K9 marstelepjáró, a „Marscape” http://marsprogram.jpl.nasa.gov/gallery/spacecraf t/dec18-02.html http://marsprogram.jpl.nasa.gov/gallery/spacecraf t/dec18-02.html Gyárakban: szerelők Katonaság: akna hatástalanítók Szórakoztatás: „házi kedvencek” Játék és tanulás: LEGO ® Mindstorms ™ Tudtok mondani néhány példát?

6 Mije van a robotoknak? Agya Teste Érzékelői Motorjai

7 A chiptégla

8 A test

9 Az érzékelők

10 A motorok

11 Házi feladatok a könyvtárban Kicsoda R2D2 és C3PO? Olvasd el a „robotika három törvénye”-t! (Hogy hol találod meg? A robotika kézikönyve, 56. kiadás, 2058) Kérd a könyvtárosok segítségét, vagy fordulj a Jávácska levelezési listához! http://www.clib.dote.hu/mailman/listinfo/javacska A lista email címe: javacska@inka.clib.dote.hu http://www.clib.dote.hu/mailman/listinfo/javacskajavacska@inka.clib.dote.hu Avagy keress rá a „robotika három törvénye”-re a http://www.google.com keresőben, szerintem a MEK Kisokosában megtalálod! http://www.google.com

12 Bitmanóknak ajánlott linkek Magyar nyelvűek Jávácska vortál: http://www.clib.dote.hu:8081/javacska/b.v http://www.clib.dote.hu:8081/javacska/b.v Magyar LEGO Klub http://www.malug.hu http://www.malug.hu Angol nyelvűek http://mindstorms.lego.com

13 Hivatkozások Jávácska vortál, a vertikális informatikai gyermekportál: http://www.clib.dote.hu:8081/javacska/b.v http://www.clib.dote.hu:8081/javacska/b.v Jávácska fejlesztői lap: http://www.javacska.hu http://www.javacska.hu Eurosmobil (köszönet a RIS 2.0 csomagért) http://www.eurosmobil.hu http://www.eurosmobil.hu Robotika bevezető előadások http://www.ee.pdx.edu/~mperkows/CLASS_FUTURE/to-chip-april- 6/Breitenberg-Introduction_4.pdfhttp://www.ee.pdx.edu/~mperkows/CLASS_FUTURE/to-chip-april- 6/Breitenberg-Introduction_4.pdf http://www.cs.binghamton.edu/~reckert/480/robotics_lect0.PDF http://www.cs.mcgill.ca/~dprecup/courses/AI/Lectures/ai-lecture24.pdf


Letölteni ppt "Fantasztikus Programozás RobIGORika I. Bevezető olvasmány a RobIGOR 620 mobil robot tervezése, építése, programozása és tesztelése olvasmányokhoz. Ne habozz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések