Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„ Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”. Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„ Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”. Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai."— Előadás másolata:

1 „ Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”

2 Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Kötegyáni Általános Iskola Tagintézmény

3 Kedves Szülők! Az iskolaválasztás nehéz döntésében szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek azzal, hogy szíves figyelmükbe ajánljuk a Kötegyáni Általános Iskolát.

4 Szeretettel várjuk Önt és gyermekét! Ismerkedjenek meg családias iskolánkkal a tanév bármely napján. Különösen ajánljuk figyelmükbe a 2011. április 11-én 8,00 órakor kezdődő nyílt napi programunkat. Ekkor bemutató órákon is betekintést nyerhet a Kötegyáni Általános Iskolában folyó munkába és közösségi életbe!

5 Legfontosabb célkitűzésünk Azt szeretnénk, hogy tanulóink otthon érezzék magukat a családias légkörű iskolánkban és emellett a lehető legjobb körülmények között a legmagasabb színvonalú oktatásban részesüljenek!

6 EREDMÉNYEINK A kötegyáni iskolában folyó pedagógiai munka minőségéről az országos kompetenciaméréseken elért kiemelkedő eredmények és a továbbtanulási mutatók adnak objektív képet: Az országos kompetencia méréseken matematikából és szövegértésből a Sarkadi Kistérség iskolái közül a kötegyáni általános iskola tanulói mindig a legjobb teljesítményt érték el. 2010-ben a 18 nyolcadikos tanuló közül 14 gyermek érettségit adó középiskolába nyert felvételt, 4 tanuló hiányszakmát tanul.

7 A Kötegyáni Általános Iskolában az előző években jelentős építészeti átalakítás és bővítés valósult meg. Iskolánk a Sarkadi Kistérség legmodernebb oktatási intézménye lett.

8 Sportcsarnokkal rendelkezik iskolánk

9 Korszerű zuhanyzók, mosdók, öltözők állnak tanulóink rendelkezésére.

10 A számítástechnika és az angol nyelv oktatása az informatikai-nyelvi laborban történik.

11 Modern fejlesztő eszközökkel, taneszközökkel színesebbé, változatosabbá tesszük az oktatást.

12 Iskolánkban alábbi tevékenységeket tartjuk a legfontosabbnak: a tantervi tananyag megtanítása NEVELÉS

13 Iskolánkban alábbi tevékenységeket tartjuk a legfontosabbnak: tehetséggondozás és felzárkóztatás tanórákon és tanórán kívüli foglalkozások keretében, mindegyik évfolyamon

14 Iskolánkban alábbi tevékenységeket tartjuk a legfontosabbnak: szakköri foglalkozások: -színjátszó szakkör -sportkör, kézilabda

15 Iskolánkban alábbi tevékenységeket tartjuk a legfontosabbnak: -rajz szakkör -néptánc kicsiknek és nagyoknak -angol szakkör

16 Iskolánkban alábbi tevékenységeket tartjuk a legfontosabbnak: A negyedikes tanulók minden tanévben ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt.

17 Iskolánkban alábbi tevékenységeket tartjuk a legfontosabbnak: Helyi versenyek, vetélkedők: Énekverseny Szavalóverseny Rajzverseny Teremfoci bajnokság Kosárlabda bajnokság Történelem vetélkedő

18 Délutáni napközis foglalkozások, étkezés az iskolában

19 Útravaló Iskolánkban 2005/2006. tanév óta működik az Útravaló Ösztöndíj Program. Azóta, az „Út a középiskolába” alprogram keretében összesen 57 tanulónk részesült mentorpedagógiai támogatásban. Jelenleg 17 hetedikes és nyolcadikos diákunk vesz részt a programban. Ők havonta 3500 Ft összegű ösztöndíjat kapnak.

20 Esélyegyenlőség A Kötegyáni Önkormányzat támogatásának köszönhetően tanévkezdéskor az iskolánkba járó valamennyi gyermek ingyen kapja meg a tankönyveket.

21 Újszalontáról és Méhkerékről bejáró tanulók kísérete Az autóbusszal érkező gyermekeket az iskola alkalmazottja várja reggel a buszmegállóban és kíséri őket az iskolába. Délután, szintén felnőtt személy kíséretében közlekednek a tanulók.

22 Szoros kapcsolatot tartunk tanulóink szüleivel és a nagyszülőkkel

23 Rendszeresen olyan tanulmányi kirándulásokat szervezünk, melyeken minden tanulónk ingyenesen vesz részt.

24 Ünnepeink: Farsang

25 Ünnepeink:Mikulás, Karácsony

26 Ünnepeink: nemzeti ünnepek, ballagás

27 Ünnepeink: bolondballagás, gyermeknap

28 Pedagógusok Iskolánk tanítói, tanárai rendszeresen részt vesznek módszertani továbbképzéseken, megismerkednek új tanulásszervezési eljárásokkal, melyek a hatékony oktatáshoz, illetve az integrációs pedagógiai gyakorlat alkalmazásához szükségesek. Minden tantárgyat megfelelő végzettséggel rendelkező szaktanár pedagógus tanít.

29 Nyílt nap: 2011. április 11-én Szeretettel várjuk Önt és gyermekét a 2011. április 11-én 8,00 órakor kezdődő nyílt napi programunkra, amikor betekintést nyerhet a Kötegyáni Általános Iskola életébe!

30 Elérhetőségeink: 5725 Kötegyán, Táncsics u. 9-11. Telefon: 06 66 278 352 E-mail: ktsuli@freemail.huktsuli@freemail.hu Internet: www.kotegyan.hu


Letölteni ppt "„ Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”. Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések