Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kamarai tagság = kamarai tagkártya = KEDVEZMÉNYEK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kamarai tagság = kamarai tagkártya = KEDVEZMÉNYEK."— Előadás másolata:

1 Kamarai tagság = kamarai tagkártya = KEDVEZMÉNYEK

2 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Székhely: 1055 Budapest, Kossuth tér 6-8. Telefon: 06-1-474-5100Fax: 06-1-474-5105 e-mail: mkik@mkik.humkik@mkik.hu weblap: www.mkik.huwww.mkik.hu Az MKIK küldetése, mindent megtenni annak érdekében, hogy javítsa a vállalkozói környezetet, elősegítse a dinamikus és fenntartható fejlődést a magyar gazdaság összes szereplője, de különösen a kamarai tagok számára. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos koordinációs szervezetként, a 23 területi kamara közel 40 000 regisztrált tagján keresztül – akik a GDP 60%-át állítják elő – valamint köztestületként valamennyi gazdálkodó vonatkozásában reprezentálja a magyar gazdasági élet szereplőit. A kamarai hálózat működését biztosítja az egész országot lefedő 86 kamarai iroda, az ott dolgozó 450 fő szakemberrel együtt.

3 A kamarai tagság előnyei I. Lehetőség a kamarai szolgáltatások kedvezményes, illetve díjmentes igénybevételére. II. Üzleti információ szerzés a kamarai hálózaton keresztül III. Különböző kamarai elismerésben részesülhet IV. Kamarai minősítést kaphat, ha a meghirdetett minősítési rendszereknek vállalkozása megfelel. V. Kapcsolódás egy kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszerhez VI. Ingyenesen jelentkezhet kedvezményt nyújtó vállalkozásnak, jelentősen növelheti üzleti forgalmát. VII. Kedvezményes lehetőséget kap informatikai eszköz bérléséhez.

4 Hogyan juthat mindehhez? A kamarai tag- és kedvezménykártyával, amelyet megkap minden kamarai tagvállalkozás

5 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások a) Az “Üzleti 7” c. kamarai lap megküldése b) Az MKIK brüsszeli irodájának igénybevétele „lobbi” tevékenységre c) Bekapcsolódás a nemzetközi üzleti életbe d) Tájékoztató előadásokon, konzultációkon és más rendezvényeken vehet részt e) Szellemitulajdon-védelmi információk igénybevétele f) Üzleti partnerek közvetítése belföldön-külföldön g) Internet hozzáférés az ügyfélszolgálatokon h) Tanácsadás a szakképzésen belül a képzési követelményekről i) A vegyes kamarák és tagozatok üzleti lehetőségeinek hasznosítása

6 I/2. Kedvezményes szolgáltatások a) Származási bizonyítványok kibocsátása és láttamozása több, mint 50 % b) Kereskedelmi számlák és egyéb exportokmányok hitelesítése több, mint 50 % c) ATA Carnet igazolványok kibocsátása és láttamozása 30 % d) Szerződések hitelesítése és vis major igazolások kiadása több, mint 50 % e) Igazolás kiállítása vállalkozási ill. szolgáltatási exporthoz 40% f) Széchenyi Hitelkártya ügyintézés regisztrációs díjmentesség g) A szakképzés területén - Mestervizsga 25 % h) Kamarai fizetős rendezvényeken a részvételi díjból több, mint 30%

7 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások a) „Üzleti 7” című kamarai lap Az Üzleti7 a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági lapja, évi 3-4 alkalommal, különszám formájában jelenik meg, amelyet minden kamarai tag részére postai úton megküldünk. A különszámok hasznos információkkal látják el a vállalkozásokat elsősorban a a szakképzéssel, a tanulószerződéses rendszerrel, a felnőttképzés jelentőségének megismertetésével, a felnőttképzési programok, támogatási lehetőségek bemutatásával. Különszám jelent meg az innováció ügyének jelentőségéről, a kis- és középvállalkozói szektor tájékoztatása, a témával kapcsolatos vállalkozói ismeretek bővítése, pályázati lehetőségek ismertetése témában is, bízva abban, hogy a kamarai tagok számára hasznos információkkal szolgálhassunk.

8 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások b) Az MKIK brüsszeli irodája Az MKIK 2006. november 21-én irodát nyitott Brüsszelben a kamara európai szintű képviselete érdekében. Feladata: 1. A magyar gazdaság érdekeinek képviselete európai szinten, ennek érdekében lobbizás. 2. Közvetlen kapcsolattartás az EU intézményeivel. 3. Uniós információk összegyűjtése, továbbítása, különös tekintettel a jogalkotásra és a pályázati lehetőségekre. 4. Információk eljuttatása a kamarai tagokhoz a kamarai hírleveleken, kamarai portálon keresztül. 5. Közreműködés a pályázatokkal kapcsolatos partnerségek, konzorciumok kialakításában.

9 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások c) Bekapcsolódás a nemzetközi üzleti életbe Az MKIK-nak és tagjainak a világ 220 kamarájával, esetenként kereskedelemfejlesztési intézményeivel van hatályos együttműködési megállapodása. A kapcsolatokkal kihasználható lehetőségek: - Kereskedelemfejlesztési akciókban való részvétel (üzletember-találkozók, vásárok, kiállítások, üzleti fórumok). - Gazdaságdiplomáciai eseményekbe való bekapcsolódás (kamarai üzleti delegáció az állam és a kormány vezetőinek külföldi útjaihoz). - Európai uniós források felhasználása a gazdasági kapcsolatok fejlesztése, illetve tanácsadói intézményi fejlesztés céljából. - A kamara nemzetközi elismertségének növelése a nemzetközi szervezetekben való részvétellel, az így szerzett információk hasznosítása a kamarai tagság felé.

10 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások d) Tájékoztató előadások, konzultációk A területi kamarák egész évben folyamatosan szerveznek előadásokat, konzultációkat az aktuális jogszabályi változásokról és egyéb szakmai kérdésekről, melyekben kiemelt helyet foglalnak el az adózással kapcsolatos rendezvények. Egyéb szakmai rendezvények szervezését többnyire a tagság igényeinek megfelelően alakítják ki a kamarák. Részletes információ a területi kamarák ügyfélszolgálatánál igényelhető.

11 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások e) Szellemitulajdon-védelem Vállalkozói Információs Program A területi kamaráknál működnek a szellemitulajdon-védelmi információs pontok. Mit nyújtanak ezek az információs pontok? Szakértői tájékoztatást (a szellemitulajdon-védelem alapfogalmai, legfontosabb intézményei; mi az iparjogvédelem; mi a szerzői jog; milyen oltalmi formák léteznek; mik az oltalmazás feltételei; mi az oltalmazás folyamata; hogyan terjeszthetők ki a jogok az EU országaira; iparjogvédelmi adatbázisok tartalma, használata; szellemi termékek hasznosítása; szellemi alkotásokkal kapcsolatos jogok megsértésének jogkövetkezményei, jogorvoslati lehetőségek). Tájékoztató kiadványokat. Hozzáférést a legfontosabb iparjogvédelmi adatbázisokhoz.

12 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások f) Üzleti partnerek közvetítése belföldön- külföldön Az MKIK-hoz és a területi kamarákhoz a hazai és nemzetközi kapcsolatain keresztül rendkívül sok üzleti ajánlat érkezik, amelyeket hírleveleken, honlapokon keresztül, illetve néhány esetben célzott SMS küldésével juttatunk el a tagság felé. Szintén a nemzetközi kapcsolatok (kamarák, kereskedelemfejlesztési intézmények) segítségével juttatjuk el a világ számos vállalkozásai részére tagjaink üzleti ajánlatait is. A belföldi üzleti lehetőségek, ajánlatok felhasználásához pedig az egész országot lefedő, kamarai hálózat nyújt segítséget, ennek támogatására került kialakításra az ÜZLET@HÁLÓN üzleti adatbázis is.

13 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások g) INTERNET hozzáférés az ügyfélszolgálatokon Ezt a szolgáltatást a területi kamarák főleg azon mikro- és kisvállalkozás részére alakították ki, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel. Az információk továbbítására több csatorna is működtethető, de egyik fontos – és a jövőben egyre hangsúlyosabbá váló eleme, az Interneten keresztül történő információgyűjtés és kommunikáció, ezt a lehetőséget teremtik meg a területi kamaráknál kihelyezett internetes pontok.

14 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások h) Szakképzésen belül, a képzési követelményekről A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eddig 16 szakmában dolgozta ki a szakmai és vizsgakövetelményeket (ács-állványozó, asztalos, bőrdíszműves, cipőfelsőrész készítő, cukrász, épületburkoló, férfiruha készítő, fodrász, kárpitos, kozmetikus, kőműves, nőiruha készítő, pincér, szakács, szobafestő-mázoló tapétázó, villanyszerelő). 2007. első negyedévében további 11 szakma (többek között CNC-gép-kezelő, szerkezetlakatos, autószerelő) szakma követelményrendszerének kidolgozására kap lehetőséget. Ezeknek a szakmáknak a képzési követelményeiről kaphatnak felvilágosítást a kamarához forduló érdeklődők.

15 I/1. Díjmentes kamarai szolgáltatások i) Vegyes kamarák és tagozatok A kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében viszonylati tagozatokat működtet az MKIK, illetve létrehozott két vegyes kamarát. A különböző rendezvények (üzletember találkozók, fórumok, kiállítások, vásárok) hozzásegítik tagjainkat, hogy az adott ország vállalkozásaival üzleti kapcsolatot teremthessenek. A tagozatok, vegyes kamarák munkáját irányító, abban résztvevő szakemberek átfogó információt nyújtanak az adott ország kereskedelemtechnikai kérdéseiről. Tagozatok: Arab, kínai, orosz, spanyol, szerb és montenegrói, szlovák, szlovén, ukrán. Vegyes kamarák:Magyar-Román Magyar-Horvát

16 I/2. Kedvezményes szolgáltatások a) Származási bizonyítványok kibocsátása, láttamozása Ez a területi kamarák feladata: minden gazdasági szervezetre vonatkozóan Az ORIGINAL származási bizonyítvány kibocsátása és nyilvántartása minden termékre, kivéve a közös agrárpolitika hatálya alá tartozókat. A különböző pályázatokhoz, illetve az exporthitel finanszírozáshoz előírt származási bizonyítványok kibocsátása és nyilvántartása. Díjtétel:Kamarai tagoknak több, mint 50% kedvezmény! Kamarai tag (Ft) Nem tagok (Ft) (ÁFÁ-val) Származási bizonyítványok: 6.000 13.000 Copy példány 2.400 5.200

17 I/2. Kedvezményes szolgáltatások b) Kereskedelmi számlák és egyéb exportokmányok hitelesítése Ez a területi kamarák feladata: minden gazdasági szervezetre vonatkozóan Kereskedelmi számlák, valamint az árut kísérő egyéb kereskedelmi dokumentumok (pl.: fuvarlevél, állategészségügyi bizonyítvány, minőségtanúsítvány, stb.) láttamozása Minden olyan nem árut kísérő dokumentum láttamozása, amely minisztériumi, vagy külképviseleti felülhitelesítést nem igényel. Díjtétel:Kamarai tagoknak több, mint 50% kedvezmény! Kamarai tag (Ft) Nem tagok (Ft) (ÁFÁ-val) 1 garnitúra: 6.000 13.000 Minden további példány 2.400 5.200

18 I/2. Kedvezményes szolgáltatások c) ATA Carnet igazolványok kibocsátása, láttamozása Ki bocsáthatja ki az igazolványt? Mi az ATA igazolvány? Olyan nemzetközi vámokmány, amely egy éven keresztül lehetővé teszi az áruk vámmentesen történő ideiglenes behozatalát. - Csökkenti az exportőr költségeit - Egyszerűsödik a vámeljárás Milyen áru szállítható az igazolvánnyal? Fogyasztási cikk kivételével bármi. Csak a kereskedelmi és iparkamarák! Az ATA Carnet hitelesítési díja sávosan változó, a benne szereplő áru értékétől függően. Kamarai tagoknak 30% kedvezmény!

19 I/2. Kedvezményes szolgáltatások d) Szerződések hitelesítése, vis major igazolások kiadása A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kizárólagos hatásköre a szerződések aláírás hitelesítése, valamint minden olyan, nem árut kísérő dokumentum láttamozása, amely minisztériumi, vagy külképviseleti felülhitelesítést igényel. Díjtétel:Kamarai tagoknak több, mint 50% kedvezmény! Szintén az MKIK hatáskörébe tartozik a vis major igazolások kibocsátása. Mi a vis major igazolás? Magyarországon bekövetkezett vis major (természeti katasztrófa, sztrájk, stb.) tényét igazolja. Fontos: vis major igazolás akkor kérhető, ha a felek szerződésében hivatkoznak a vis major érvényesítésének lehetőségére. Kamarai tag (Ft) Nem tagok (Ft) (ÁFÁ-val) Hitelesítés, láttamozás 6.000 13.000 Vis major igazolás 12.000 26.000

20 I/2. Kedvezményes szolgáltatások e) Igazolás kiállítása vállalkozási ill. szolgáltatási exporthoz A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kizárólagos hatásköre a külföldön, magyar fővállalkozásban megvalósuló beruházásokhoz, a MEHIB részére benyújtandó származási igazolások kiadása. Fontos: származási igazolás csak elvégzett munkára adható, részteljesítésre akkor, ha a támogatást nyújtó azt elfogadja. Az igazolás kibocsátásának díja alkalmanként: tagoknak 40 % kedvezmény! 52.800 Ft + ÁFA kamarai tagoknak 88.000 Ft + ÁFA nem kamarai tagoknak Fenti díjtételen túl, az utolsó származási igazolással egyidejűleg kell megfizetni a teljes vállalkozási szerződés bruttó kiszámlázott összegének 0,05%-a + ÁFA összegét.

21 I/2. Kedvezményes szolgáltatások f) Széchenyi Hitelkártya A Széchenyi Hitelkártya a mikor-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak. Igényelhető maximális hitelösszeg: 25 millió Ft. Minden vállalkozó igényelheti a kártyát a kamarák által üzemeltetett irodákban. Az igényléskor kötelezően felszámítandó regisztrációs díjak: Kamarai tag részére: nincs regisztrációs díj! Nem kamarai tag és nem VOSZ tag vagy társult szervezet részére: 17.000 Ft (bruttó)

22 I/2. Kedvezményes szolgáltatások g) Szakképzésen belül – Mestervizsga A mestervizsga részei: Mestervizsgára annál a területi kamaránál lehet jelentkezni, ahol a jelentkező (vagy a cég) bejegyzett kamarai tag, nem tag esetén a lakóhely szerinti területi kamara jogosult a jelentkezés elfogadására. Miért fontos a mestervizsga? A szolgáltatások színvonalának emeléséhez, a piacképes termeléshez nélkülözhetetlen a vállalkozók felkészítése a magas technikai szintre, a vállalkozással járó jogi, adminisztrációs ismeretekre. - pedagógiai, vállalkozási ismeretek, - szakmai elméleti vizsga (szakmai írásbeli és szóbeli), - szakmai gyakorlati vizsga. Mestervizsgadíj: kamarai tagoknak 25% kedvezmény! kamarai tagoknak a mindenkor érvényben lévő minimálbér 125 %-a nem kamarai tagoknak a mindenkor érvényben lévő minimálbér 150 %-a.

23 II. Üzleti információk beszerzése a kamarai hálózaton keresztül a) Üzlet @ Hálón szolgáltatás igénybevétele b) Vállalkozói @dattár információinak hasznosítása c) A kamarák hálózatos működésének közvetlen hasznosítása

24 II. a) Üzlet @ Hálón szolgáltatás A többnyelvű üzleti adatbázist a kereskedelmi és iparkamarák működtetik. Elemei: Cégadatbázis; termékek/szolgáltatások; külső és belső üzleti ajánlatok; K+F adatbázis; szálláshely katalógus; vendéglátóhely katalógus; gazdasági ingatlan adatbázis; befektetési ajánlat adatbázis; mesterek, lakossági szolgáltatók adatbázisa Az adatbázisokba való bekerülés díja: Kamarai tagoknak: díjmentes Nem tagoknak: térítés ellenében A kamarai tagok hozzáférést kapnak az adatbázishoz, amellyel módosíthatják, karbantarthatják cégadataikat és üzleti ajánlataikat. Amennyiben kamarai tagként még nem rendelkezik belépési jelszóval, haladéktalanul kérje azt kamarájától!

25 II. b) Vállalkozói @dattár A portál az Interneten elérhető lesz 2007. április 1-től. profitalhatsz.mkik.hu Elemei: A vállalkozások tájékozottságát segítő kiadványok, adatbázisok megjelenítése nemcsak magyar nyelven (Magyarország számokkal, adatokkal; „Vállalkozók Európában” sorozat könyvei; Hatósági engedélyhez kötött tevékenységek adatbázisa; Kiállítások, vásárok és rendezvények Magyarországon adatbázis). A vállalkozások üzleti tevékenységét segítő adatbázisok (EU tagországok aktuális jogszabálytervezeteinek adatbázisa; veszélyes, betiltott áruk adatbázisa; Kamarai Minősítő rendszer adatbázis; Kamarai Kedvezmény Rendszer adatbázis)

26 II. c) A kamarák hálózatos működésének közvetlen hasznosítása Magyarországon 23 területi kamara működik (minden megyében, a fővárosban és a megyei jogú városok nagy részében). A 23 kamara 86 irodát tart fenn, ez biztosítja, hogy az ország egész területén könnyen elérhető minden kamarai szolgáltatás. A kamarai irodák internetes és e-mail kapcsolata lehetővé teszi, hogy a szolgáltatásokon kívül a kamarai tagok speciális, az ország különböző területére vonatkozó információs igényére is viszonylag rövid idő alatt választ kaphatnak.

27 III. Kamarai elismerések Regionális Minőségi Díj: az adott évben a minőség terén kiváló teljesítményeket nyújtó vállalkozások, szervezetek, intézmények díjazása MKIK innovációs díj: a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat keretében évente 1-1 pályázót részesít kamarai különdíjban. „Magyar Kézműves Remek” elismerő cím elnyerése, célja a magyar kézművesség múltból hozott modern értékeinek elismerése.

28 IV. Kamarai Minősítő Rendszer A portál az Interneten elérhető lesz 2007. április 1-től. profitalhatsz.mkik.hu A különféle minősítő rendszerekben megfelelt vállalkozások megkapják a megfelelőségüket tanúsító „kamarai védjegyet”, amely igazolja, hogy a kamara megbízható, illetve minősített vállalkozásnak tekinti a céget. Jelenlegi adatbázisai: a) Kontingentált vállalkozási exporthoz kamarai minősítés b) Minősített pályázatírók adatbázisa c) Kiváló Minősítésű Szolgáltatás d) Mestervizsgával rendelkezők adatbázisa e) Minősített társas vállalkozások

29 IV. a) Kontingentált vállalkozási exporthoz kamarai minősítés Németország és Magyarország kormánya 1989 januárjában írta alá azt a kormánymegállapodást, amely magyarországi székhelyű vállalatok, magyar munkavállalóinak vállalkozási szerződés keretében történő németországi foglalkoztatását biztosítja. Magyar részről az engedélyezést a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal végzi, az országos gazdasági kamarák és a VÉF (Vállalkozói Érdekegyeztető Fórum) által kidolgozott és meghirdetett eljárási rend szerint lefolytatott minősítés alapján. Eljárási díj:Kamarai tagoknak 40% kedvezmény! A minősítési kérelmet megelőző két gazdasági év mérleg szerinti nettó árbevételének átlaga 0-10 millió Ft 10-100 millió Ft100 millió Ft –tól Kamarai tag8.000 + ÁFA12.000 + ÁFA18.000 + ÁFA Nem tag14.000 + ÁFA20.000 + ÁFA32.000 + ÁFA

30 IV. b) Minősített pályázatírók adatbázisa A vállalkozások pályázati tevékenységének elősegítésére fontos, hogy kialakuljon a pályázatíró, tanácsadó és pályázatmenedzselő vállalkozások megbízható, professzionális gárdája. Ezt a célt szolgálja a minősített pályázatírók Katalogizált jegyzékének közzététele és folyamatos bővítése. A jegyzékbe pályázati úton kerülhetnek be azok a pályázatírók, akik/amelyek minőségi szolgáltatások nyújtását vállalják és pályázatuk alapján erre alkalmasnak találja őket a pályázatokat elbíráló testület. Pályázati díj: 20.000 Ft Kamarai tagoknak 50% kedvezmény!

31 IV. c) Kiváló Minősítésű Szolgáltatás A „Kiváló minőségű szolgáltatás” tanúsító védjegy, a megbízható, a fogyasztók kiszolgálásának magas színvonalát biztosító kiváló minőségű szolgáltatások megfelelőségének tanúsítását szolgálja jelenleg két szakmai területen (informatikai szolgáltatás és ingatlangazdálkodás). A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Védjegybizottság által együttesen kiadott tanúsítási jogosítvány engedélyezi a működési szabályzatnak megfelelő szolgáltatásokra a tanúsító védjegy használatát. Csak kereskedelmi és iparkamarai tagok pályázhatnak!

32 IV. d) Mestervizsgával rendelkezők adatbázisa A mestervizsga célja, hogy a szakmai tevékenységek magasabb szintű gyakorlása érdekében minden szakembernek biztosítsa a magasabb szakmai elismertséget jelölő minősítés elérésének lehetőségét, illetve a vonatkozó jogszabályokban meghatározott működési feltételeknek való megfelelést. Mester cím használatára jogosult, aki sikeres mestervizsgát tett. Mestervizsgadíjból kamarai tagoknak 25% kedvezmény!

33 IV. e) Minősített társas vállalkozások A minősítést pályázat útján, kedvezményes díj ellenében lehet elérni. A pályázó kamarai tagvállalatok pénzügyi, jogi és gazdasági audit rendszer szerinti átvilágításon esnek át. A sikeres pályázó tagvállalat a minősítést kiadó kamara által ajánlott és minősített vállalkozássá válik, vagyis tagja lesz a rendszernek, melynek eredményeként minősítése és adatai a profitalhatsz.mkik.hu portálon is közzétételre kerülnek. A sikeres, auditon való megfeleléshez védjegy is társul amelyet a vállalkozás feltüntethet cégiratain és levelezésében. Csak kereskedelmi és iparkamarai tagok pályázhatnak!

34 V. Kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszer A „Vállalkozói @dattár” portálfejlesztésen belül fog működni 2007. április 1-től a KKR (Kamarai Kedvezmény Rendszer). A rendszer lehetővé teszi a tagvállalkozások számára, hogy a KKR-en belül található termékeket és szolgáltatásokat, amelyek magukba foglalják az Euro Discount Club (EDC) termékeit, szolgáltatásait is, kedvezményesen vehessék igénybe. Jelenleg közel 900 elfogadóhely van országos szinten A kedvezményeket (általában 3-50%) ott veheti igénybe, ahol a fenti, a tagkártyán is szereplő elfogadóhely szimbólumokat látja kifüggesztve:

35 A kamarai tagkártyával igénybe vehető elfogadóhelyek régiós eloszlása 85564826264 6182

36 Az országosan egységes kamarai tag- és kedvezménykártya Hány helyen használható a kártya? Hogyan juthat a kártyához? Rendezett kamarai tagsággal automatikusan jár, de az ingyenes kártya(ák) mellé további társkártyák is rendelhetők 1000 Ft/db összegért. Meddig érvényes a kártya? Érvényességi ideje egy év - Közel 900 elfogadóhely van jelenleg a rendszerben - Minden területi kamarai rendezvény helyszínén Milyen kedvezményeket biztosít a kártya? - 3-50% közötti kedvezményt biztosít a törzsvásárlói rendszerben -Kamarai szolgáltatások igénybevételénél a díjmentes szolgáltatások mellett 20-50% kedvezmény vehető igénybe

37 Hogyan vehető igénybe a kedvezmény? Hol juthat információhoz a kedvezményt adó helyekről? - Az üzletek kirakatában elhelyezett KKR és/vagy EDC logó jelzi a kedvezményt adó helyet - A területi kamarák ügyfélszolgálatán További elfogadóhelyeket kereshet Interneten: profitalhatsz.mkik.hu (2007. április 1-től) www.eurodc.net Hányszor vehető igénybe a kedvezmény? A kártya érvényességi idején belül korlátlan számban - A területi kamarai rendezvények, szolgáltatások esetén a regisztrációnál, illetve a szolgáltatás kérésekor kell felmutatni a kártyát. -Törzsvásárlói rendszerben pedig az adott elfogadóhelyen a számlázás, illetve blokkolás előtt kell felmutatni a kártyát, és jelezni, hogy igénybe kívánja venni a kedvezményt. Mi történik, ha lejár a kártya érvényessége? Minden területi kamaránál automatikusan történik a kártyák megújítása a kamarai tagok részére.

38 VI. Ingyenes jelentkezés kedvezményt nyújtó vállalkozásnak A rendszer 2007. április 1-től indul a Vállalkozói @dattár portálon belül Potenciális vásárlóinak táborát növelheti közel egymillió kártyatulajdonossal! Tegye vonzóvá számukra vállalkozását, és adjon – egy Ön által meghatározott mértékű – csábító kedvezményt! A mai szoros piaci versenyben egyre inkább előtérbe kerül a vásárló-, illetve ügyfélmegtartás. Ennek egyik jól bevált eszköze a törzsvásárlói vagy ügyfélkártya, amelyet most Önnek a kamarai tagkártya biztosít. A jelentkezési lap kitöltésével, amelyet igényelhet a területi kamarák ügyfélszolgálatán, vagy letölthet a profitalhatsz.mkik.hu internetes oldalról, ingyenesen bekerül a törzsvásárlói rendszerbe, mint kedvezményt nyújtó vállalkozás. Nem kamarai tagoknak ez a lehetőség 24.000 Ft + ÁFA összegért áll rendelkezésre az EDC hálózatán keresztül!

39 VII. Kedvezményes lehetőség informatikai eszköz bérlésre Venni akar, vagy elavultak informatikai eszközei? Nem áll rendelkezésére elegendő összeg a vásárláshoz? Béreljen! Kényelmesen, gyorsan az Interneten! A kereskedelmi és iparkamara ezt a lehetőséget kínálja minden tagjának. Rendkívül alacsony havi bérleti díj! Kedvező finanszírozás! Neves beszállítók! Ingyenes kiszállítás és üzembe helyezés! Részletek a www.uzletahalon.hu honlapon, vagy a kamarai ügyfélszolgálatokon! A rendszer indulása: 2007. február 1.

40 Területi kamarai adatok!

41 EGYÜTT KÖNNYEBB! A kamarai tagság összeköt!


Letölteni ppt "Kamarai tagság = kamarai tagkártya = KEDVEZMÉNYEK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések