Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

- életfontosságú szerepe van - feltétlenül szükséges - nélkülözhetetlen az alapvető biológiai funkcióinkhoz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "- életfontosságú szerepe van - feltétlenül szükséges - nélkülözhetetlen az alapvető biológiai funkcióinkhoz."— Előadás másolata:

1 - életfontosságú szerepe van - feltétlenül szükséges - nélkülözhetetlen az alapvető biológiai funkcióinkhoz

2 EFAs = Essential Fatty Acids = OMEGA 6, 3, (9) (az esszenciális - nélkülözhetetlen zsírsavak) Koleszterin 17 ásványi anyag (8 ebből nélkülözhetetlen) 12 vitamin (9 ebből nélkülözhetetlen) 9 aminósav Ezek nélkül a szervezetünk képtelen optimálisan működni!

3 Ezen zsírsavak bármelyikének túladagolása vagy túlzott felhasználása nem helyettesíti és a túladagolásuk nem fogja az egyikét behelyettesíteni/kipótolnia a másikkal. Alapvető funkcióink ellátásához a legnélkülözhetetlenebb anyagok az EFAs = esszenciális zsírsavak Először azonban meg kell értenünk, hogyan hasznosulnak a szervezetünkben.

4 A koleszterin tulajdonképpen egy szteroid, amelyet a szervezet természetes módon képes előállítani. A koleszterin az egészséges sejtek működésének fenntartása mellett segíti az emésztést, azonnali energiát biztosít, építőanyaga számos szervünknek, mint például az agynak (60 %-a zsír), a csontjainknak, a bőrnek, az idegeknek gondoskodik a belek és a máj egészségéről és a hormontermelésről, beleértve a nemi hormonokat is építőanyagául szolgál a szervezetünk mintegy 100 trillió sejtmembránjának

5 A vér koleszterin-szintjének mindössze 10 %-a (egy jelentéktelen mennyisége) származik az étkezésből. 80- 90 %-a a májban termelődik, és nem az élelmiszerekben lévő koleszterinből kerül a szervezetünkbe. Csak nagyon kevés része származik az általunk elfogyasztott ételekből! A koleszterint gyakran társítják az állatoktól származó zsírokkal, de nem az. A koleszterin csak az állati eredetű élelmiszerekből származik. Egyetlen zöldség sem tartalmaz koleszterint.

6 A koleszterin se nem JÓ, se nem ROSSZ! LDL = Alacsony Sűrűségű Lipoprotein szállítja az esszenciális zsírsavakat (életfontosságú zsírokat) a sejtekbe. HDL = Nagy Sűrűségű Lipoprotein viszi el a méreganyagokat és a koleszterint a sejtből a májba.

7 Az Alacsony Sűrűségű Lipoproteinek (LDL) létfontosságúak, mivel ezek szállítják az esszenciális zsírsavakat (EFAs) a sejtekhez. Az esszenciális zsírsavak fontos tápanyagok, mivel ellátják a sejteket azokkal az anyagokkal, amelyek az egészséges felépítésükhöz szükségesek. Ezen kívül szükséges oxigént is visznek a sejtekhez, amely megvédi a azokat a helyrehozhatatlan károsodástól, és ami számos különböző megbetegedéshez vezethet.

8 “Az étellel elfogyasztott telített zsírsavak és a koleszterin nem okoznak szívkoszorúér- megbetegedést. Ez a mítosz az évszázad legnagyobb „tudományos” csalása, és talán bármelyik évszázadé is.” George V. Mann, M.D. – a biokémia és orvostudomány professzora, Vanderbilt egyetem, (1991)

9 Az adipóz szöveket (zsírszövetek) CSAK AKKOR tárolódnak, ha szénhidrátokat fogyasztunk. Nincs olyan biokémiai mechanizmus a szervezetben, amely felesleges testzsírokként közvetlenül tárolni tudná az étkezésből származó zsírokat. Az egyetlen olyan mechanizmus a szervezetben, amely tárolni tudja a testzsírokat a cukor- fogyasztásból (szénhidrátok fogyasztásából) származik. Részlet „Az orvosi biokémia elvei” című könyvből, 372. oldal

10 Nem találtak közvetlen összefüggést a vér szérum koleszterin szintje és a szívkoszorúér-betegség kiterjedése és természete között. A világ első számú orvosi lapja, a Lancet már 1994- ben azt állította, hogy nem találtak telített zsírsavakat az aorta-plakkokban! Ez azt jelenti, hogy a telített zsírsavak fogyasztása nem okoz szívbetegséget. Jó tudni, hogy a szívbetegség szinte ismeretlen volt 1920-ban, amikor az amerikai étrend még a húsra és burgonyára épült.

11 Egyek több zsírt és fehérjét és csökkentsem a koleszterin- szintemet? Igen. Hisszük vagy sem, de ha a szervezet megfelelő természetes zsírokhoz jut (beleértve a telített zsírsavakat, mint amilyenek a húsban találhatók), illetve esszenciális zsírsavakhoz (EFAs), akkor képes egyensúlyt teremteni közöttük és normalizálni a koleszterin-szintet. Ezt már 1956-ban is tudták! A szervezetnek IGENIS SZÜKSÉGE VAN mind telített, mind pedig feldolgozatlan, többszörösen telítetlen zsírsavakra, mind pedig fehérjékre ahhoz, hogy biztosítsa működését.

12 Minél természetesebb, igazi, valóban koleszterin- gazdag ételt fogyasztunk, annál alacsonyabbá válik a koleszterin-szintünk. Minél kevesebb a koleszterin az étrendünkben, annál magasabb lesz a szérum-koleszterin szintünk. Miért? Mert ha nem adjuk meg testünknek a megfelelő táplálékot, akkor az MEGPRÓBÁJA túlkompenzálni azt, amiben hiányt szenved, tehát több koleszterint fog termelni.

13 Omega-6 LA = linolénsav 2 származéka van = az arachidonic sav (AA), és a gamma linolénsav (GLA) Omega-3 ALA = alfa linolénsav 2 származéka van = a dokozahexánsav DHA és az az eikóza-penténsav (EPA) (tonhalban,szardinia, mackarel) (nem halolaj mert az káros) Omega-9 = olajsav (oliva olaj)

14 Omega-3 ALA = Alpha Linolenic Acid 2 derivatives = DHA (Docosahexaenoic Acid) Eicosapentaenoic Acid (EPA) CSAK EGY LEHETŐSÉG VAN, EGY KRITIKUS IDŐSZAKA VAN AZ AGYNAK HOGY EGÉSZSÉGESSÉ FEJLŐDJÖN Orvosi tankönyv az emberi agy fejlődése DHA nélkülözhetetlen a fogantatáshoz. EFAs hiánya csökkenti a tüszőérés kifejlődését a leendő anya petefészkében és kihatással lehet a meggtermékenyítésre (befogadásra). EFAs hiánya, csökkenti a csecsmő agyábana az agysejtek kifejlődését. Fogamzástól 3 éves korig a legfontosabbak a zsírok (anyatej, állati eredető és EFAs). Hatalmas rizikó vega anyáknál, hogy értelmi fogyatékos csecsemőjük születhet, vagy gyermekük fejlődése elmaradott és kihatással lesz egész életükre, mivel a DHA és az EPA hiányzott az ő és anyjuk tálálkozásából, melyeket csak omega-3 ban juttathatunk a szervezetünkbe. EFAs nélkülözhetetlenek a fejlődő baba, gyermek agyának és idegrendszerének a kifejlődéséhez. DHA ténylegesen a várandós anya agyából van kivonva azért, hogy a csecsemő agya és idegrendszere kifejlődhessen.

15 A nők vesztenek 3% to 5%-ot az agy térfogatából a terhesség utolsó harmadában. Ha az étkezése szülés után gazdag lesz EFAs (DHA), még akkor is 4 évbe tellik, hogy az agy visszaépítse a terhesség alatt elvesztett esszenciális zsírsavakat. DHA hiánya a várandós anyáknál, okozza a szülés utáni DEPRESSZIÓT! Antidepresszánsok nem váltják fel és pótolják ki a az Esszenciális Zsírsavakat az agyban! Az any tejnek bőségesnek kell lennie EFA, D,A,E,B12,K2, vitaminoknak és Vas, Cink, Kálcium,Taurine, Carnatine, Beta Carotine, Manganéz, Magnézium., stb... Ezen anyagok teljes (biofunkcionális) formában CSAK ÁLLATI EREDTEŰ PROTEINEKBEN TALÁLHATÓ ÉS VIHETŐ BE A SZERVEZETÜNKBE. Az anya tejének gazdag EFA tartalmúnak kell lennie! A Vega és vegetáriánus anyák tejéből hiányzanak az EFAs. Ezen esszenciális anyagok hiánya, későbbiekben hatalmas problémákat jelenthetnek majd a gyermek agyi, szellemi fejlődésében, és ezen gyermekeknek az agy nagysága is kisebb az átlagosnál. Kialakulhatnak nagyon komoly immun és neurológia betegségek, melyek azonnal nem is észrevehetőek. Szója fehérjét tartalmazó baba tápszerekben hatalmas adag ösztrogének vannak. Étkezésenként egyenlő mintha 5 fogamzásgátló tablettát adnank a csecsemőnek.

16 A linolénsav (LA) egy esszenciális zsírsav, amely egyes formájában káros is lehet. Az elmúlt számos évtizedben a feldolgozott élelmiszerek – különösen a fagyasztott élelmiszerek és az éttermekben használt főzőolaj – fokozott mértékben tartalmaztak transzzsírokat, és más egészségtelen zsírokat és olajokat. Továbbá amikor levegőn hevítjük, a linolénsav ezekben az olajokban hidrogén-peroxiddá alakul át, amely biokémiailag károsítja a szervezetet.

17 Lásd el a sejtet megfelelő tápanyaggal, és az megköti az oxigén-molekulákat (különösen az omega-6 dupla kötéssel), és ellátja a sejtet a létfontosságú oxigénnel. Ne engedd, hogy bárki is azt mondja neked, hogy a természetes zsírok „rosszak”. A száz trillió sejtünknek szüksége van sok esszenciális zsírsavat tartalmazó természetes zsírokra, különösen az teljes-omega-6-ra. Ha ennek a TELJES omega-6-nak csak egy kis része is károsodott, akkor az csökkenti a sejt oxigénfelvevő képességét és egyéb más sejtfunkciók ellátását. Ez esetben közvetlen okozója lesz mind a szívbetegségnek, mind pedig a ráknak.

18 Ha hiányzik étrendünkből a teljes funkciót ellátni tudó LA, akkor a szervezet helyettesíti azt nem esszenciális zsírsavakkal a sejtmembránban, mint például az olívaolajban megtalálható olajsavval (omega-9). Ez a „kényszerhelyettesítés” észrevehető csökkenést eredményez a sejt oxigénszállító képességében és megfordított hatást gyakorol a sejt metabolizmusára és működésére, beleértve a krónikus hipoxiát a szívben, ezáltal miokardiális működési zavart idézve elő.

19 Ez kevésbé funkcióképes LA beépítését teszi lehetővé a sejtmembránba, ezt követően pedig fontos átváltozik arachidosavvá. (Acid AA). Más olajok, mint például a főzőolaj, margarin lenmagolaj, illetve halolaj étrend-kiegészítők, túlságosan labilis szerkezetűek, ajánlásuk veszélyes mivel ellenkezik szervezetünk fiziológiájával és biokémiai közegével.

20 Az omega-6-ot tartalmazó főzőolajban hatalmas mennyiségű molekula roncsolódik az élelmiszer- feldolgozás során. A szervezet ezután az LDL- koleszterinbe vegyíti ezeket a meghibásodott olajokat. Ezekkel a hibás, rákkeltő hatású feldolgozott olajok fogyasztásával, az LDL koleszterin úgy működik, mint egy “méregszállító rendszer”, mely halálos transzzsírokat és más roncsolódott olajokat szállít a sejtekbe. Elsősorban az oxidálódott TELJES-omega az, amelyik elrögösíti az artériát, nem pedig a telített zsirsavak.

21 Az LDL koleszterin úgy viselkedik, mint egy “méregszállító rendszer”, amely a sejtekhez viszi az elhalt transzzsírokat és más károsodott olajokat. A foszfolipidekben található oxidálódott omega-6 (lipo- proteinek zsír molekulák proteinnel/fehérjével cukorral kötődve) “glikózis” a véráramlatban, károsítja a koleszterin észtereket ami a fő okozója a szívinfarktusnak. Nem maga a koleszterin mennyisége hanem a minősége a probléma. Az LDL-koleszterint igazságtalanul vádolják.

22 A természetes, feldolgozás nélküli esszenciális zsírsavak fogyasztása a megrongálódott olajok és transzzsírok helyett, az LDL koleszterint jelentős mennyiségű megfelelően működő „TELJES/EGÉSZ” omega-6-ból, linolénsavból (LA) kell felépíteni, így ezek nem válnak károsakká. LDL a természetes szállítója az TELJES-omega-6 és TELJES- omega-3 zsírsavaknak a sejtekbe. Ezért nem kell csökkenteni az LDL koleszterin szintet, és ugyancsak nem fontos az abszolút LDL-szám a szervezetben, ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmaz egészséges PEO-kat.

23 A testünknek nincsenek természetes „koleszterin-érzékelői” a véráramban. A nátrium-, kalcium-, és glükóz-szintekkel ellentétben a testünknek nem kell szigorú koleszterin-szintet fenntartania. Például, szervezetünk a glükóz-szintet meglepő módon csak 0.1 %- os eltéréssel (csak 1 teáskanál cukor minden ezer teáskanálnyi vérhez) tartja fenn! Tehát a természet csak akkor használ biológiai érzékelő mechanizmusokat, amikor arra szükség van. Nincs szükség koleszterin-érzékelőre, mert egy abszolút szám itt irreleváns lenne.

24 Az LDL koleszterin esszenciális zsírsavakat (EFAs) szállít a sejtjeinkbe. Bármilyen körülmény, amely csökkentett véráramláshoz, és ennek következtében pedig valószínűleg rögök kialakulásához vezet, elősegíti a lokalizált ráknak a szervezetben történő szétterjedését (metasztázis) ! Tehát el kell kerülnünk a lassú véráramlást. Bármely gyógyszer, amely mesterségesen csökkenti a koleszterint, EGYBEN csökkenti a rák ellen küzdő esszenciális zsírsavak szállítását is! “ Kerüljük a fibrátokat és a statinokat, kivéve azokat a betegeket, akiknél magas a közelgő koszorúér-betegség kockázata.” Rákkutatás, 2004. szeptember 15.

25 A megfelelő válasz a kérdésre az, hogy naponta be kell vinnünk a szervezetünkbe feldolgozatlan, megfelelően működő esszenciális zsírsavakat, nem pedig csökkentenünk kell azokat. (1) A tönkrement esszenciális zsírsavak az artériás akadályoknál csökkentett véráramlást, illetve egyéb más sérülést okoznak. (2) Nyilvánvaló, hogy az aortai artériás plakkok aránya magas az oxidálódott és megrongálódott omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavakban, ezért a hibás többszörösen telítetlen zsírsavak és olajok fogyasztása a legfőbb okozója annak, hogy az artériák elzáródnak.

26 Továbbá, alapvető okai az artériákban képződő vérrögöknek, és nem képesek természetes módon szétesni. A vérrögök óriási problémát jelentenek a rákos esetekben, melyekről azt becsülik, hogy több mint 80 %-ban járulnak hozzá a rákos halálozások arányához azáltal, hogy elősegítik a rákos sejtek szétterjedését az egész testben, ami vérrögök nélkül nem következne be. A gyógyszergyárak továbbra is azt az abszurd elméletet hangsúlyozzák, mely szerint a szervezet saját koleszterinje „okozza” a szívbetegségeket. Ez hazugság!

27 Kategorikusan kijelenthetem, hogy ha egyszer az EFA kérdés megoldódik, akkor a koleszterin kérdése is el fog halványulni. Még egy kis információ-morzsa: Az a tény, hogy a transzzsírok nem zárják el az artériát, már 1956-ban a Lancet hasábjain is – a világ legnagyobb prezstizsű orvosi lapja - napvilágot látott.. A cikkek figyelmeztetnek az esetlegesen bekövetkező járványos szívbetegségre, és ezzel együtt nagy rákos megbetegedésekre Sajnos nagyon kevesen hallgattak erre.

28 A nem megfelelő funkciójú TELJES-Omega-6, -3 rákkeltő hatású! Bármely körülmény, amely csökkent véráramhoz vezet, (ennek következtében pedig megnövekedett rögképződéshez), elősegíti a lokalizált rák szétterjedését (metasztázis)! El kell kerülnünk a lassú véráramlást.. 1976-ban a Gyermekgyógászat folyóiratban kutatták az abnormális zsírsav-összetételt és nem megfelelő oxigén- ellátást. Kimutatták, hogy az esszenciális zsírsavak (EFA- LA) hiánya ugyanazokhoz a körülményekhez vezet, amiket Dr. Wartburg már leírt, nevezetesen azt, hogy rákkeltő hatású, mivel hiányzik belőle az oxigén.

29 Fosszuk meg a sejtet oxigén-készleltének 35 %-ától 48 órára és rákossá válik (hipoxia). Három kanadaiból egy rákban hal meg! Media Release Eastern Ontario Health Unit Dr. Otto Heinrich Warburg biokémikus – az 1931-es év orvosi Nobel-díjasa - felfedezte, a rák legalapvetőbb oka az, hogy a sejtbe túl kevés oxigén jut, ez pedig az emberi szervezet elsavasodásához vezet. A rákos sejtek anaerobic-sejtek (nem lélegeznek be oxigént). Az egészséges vér nem termel rákos sejtet. A fibromyalgia minden tünetét az oxigéntől való megfosztottság okozza. Az esszenciális zsírsavak nagy oxigén- igényűek és minden nap kívülről kell őket bejuttatnunk a szervezetünkbe élelmiszerekkel és bizonyos olajokkal, mert az nem képes őket saját maga előállítani.


Letölteni ppt "- életfontosságú szerepe van - feltétlenül szükséges - nélkülözhetetlen az alapvető biológiai funkcióinkhoz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések