Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9."— Előadás másolata:

1 A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2011. II. 7. – V. 9.
Hét Időpont Téma 1. II. 7. Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2. II. 12. Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3. II. 21. Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4. II. 28. A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5. III. 7. A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet, a szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 6. III. 14. Oktatási szünet 7. III. 18. (péntek) A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége III. 21. A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 8. III. 28. Az ásványi anyag- és vízforgalom 9. IV. 4. 10. IV. 11. A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 11. IV. 18. Az alkohol dietetikája 12. IV. 25. Oktatási szünet, húsvét hétfő 13. V. 2. A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14. V. 9. A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben

2 A félév elfogadásának feltételei:
az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a gyakorlatokon

3 Ajánlott irodalom

4 Ajánlott irodalom

5 Ajánlott irodalom


Letölteni ppt "A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9."

Hasonló előadás


Google Hirdetések