Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Avagy nincsen pénz drága telóra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Avagy nincsen pénz drága telóra."— Előadás másolata:

1 Avagy nincsen pénz drága telóra.
ANDROID EMULÁTOR Avagy nincsen pénz drága telóra.

2 Mi az az android? Operációs rendszer. Linux kernelt használó. Android Incorporated kezdte el, majd a Google 2005-ben felvásárolta, az Open Handset Alliance folytatta. Magyarul az android nem a Google készítette. Az első telefon amelyiken android üzemelt 2008 októberben jelent meg. Az OHA-nak jelenleg több mint 50 cég tagja, köztük 11 készülékgyártó (HTC, LG, Motorola, Samsung, Asus, Garmin, Huawei, Sony Ericsson, Ericsson, Toshiba, Acer), 13 félvezetőgyártó (többek között az Intel, a Marvell, az nVidia, a Broadcom, a SiRF, az ARM és az Atheros), 10 operátor (köztük a T-Mobile és a Vodafone), 12 szoftveres cég (maga a Google, az eBay és pár kevésbé ismert név), valamint 7 egyéb vállalat.

3 Miért pont android? Az android egy nyílt forráskódú operációs rendszer, nagy előnye az iOS-el, és a többi rendszerrel szemben hogy a felhasználó egészen gyökeresen a sajátjává varázsolhatja. Rengeteg házilag készített verzióját találhatjuk meg az interneten, amit akár egészen könnyen a készülékünkre telepíthetünk, így lecserélve a megunt, esetleg nem elég friss operációs rendszert. Sőt, saját android rendszer írásával is megpróbálkozhatunk, az interneten minden ehhez szükséges segédlet megtalálható.

4 Custom ROM A gyártótól kiadott, eredeti operációs rendszeren kívül lehetőségünk van “Custom ROM”-ok , egyedi ill. sorozaton kívüli ROM-ok használatára, mely egy módosított Android operációs rendszert jelent (néha magasabb verziószámú, mint a gyári, láttam már 7.2-est is. Igaz nem akart működni valamiért rendesen). Ezek a ROM-ok új funkciókat tehetnek lehetővé, gyakran gyorsabbak mint a gyári operációs rendszer. Telepítése saját felelősségre hajtható végre, a telefon garanciája érvényét veszíti. A legelterjedtebb Custom ROM a CyanogenMod. Fejlesztője Steve Kondik.

5 EMULÁTOR Miért van szükségünk android emulátorra? Mivel a különböző rendszerek között az átjárás sokszor elég nehézkes, ezért emulátor segítségével egy meglévő rendszeren belül tudunk indítani egy virtuális rendszert, amellyel el tudunk indítani olyan alkalmazásokat, amit alapesetben rendszerünk nem támogat. Így például le tudunk futtatni egy apk kiterjesztésű fájlt Windows rendszerünkön.

6 BlueStacks A BlueStacks egy pc-re készített android emulátor, melynek segítségével kedvenc alkalmazásainkat, vagy saját magunk által telefonra írt programjainkat tudjuk kipróbálni, úgy hogy nem kell hozzá okostelefon. Jelenleg ez tűnik a legjobban kiforrott emulátornak, igaz rajta kívül vannak még páran akik próbálkoznak, azonban nagy előnyei vannak a többi emulátorral szemben: - csatlakozni tudunk meglévő Google fiókunkhoz, így elérve mindent, amit a telefonunkon is használhatunk, beállításokat, alkalmazásaink beállításait, telefonkönyvet, t (mivel a google fiókkal gmail cím is jár) - Mindenféle különleges varázslat nélkül futtathatjuk külső applikációinkat, amit a play áruházon kívülről töltöttünk le. - Vagy akár Play áruházról is letölthetünk alkalmazásokat.

7 Telepítés A BlueStack ingyenesen letölthető a készítő honlapjáról, pár kattintás az egész.

8 Ha véget ért a letöltés az exe fájl futtatásával elindítjuk:
A következő szerintem nem kérdés. Pillanatnyi töltőablak… …majd…

9 …elindul a telepítés, tovább, tovább, tovább, telepít, kis töltődés még, aztán programunk elindul.

10 A program két szükséges dologgal fogad minket
A program két szükséges dologgal fogad minket. Először be kell lépnünk google fiókunkkal. Ez ugyan úgy működik mint bármelyik androidos eszközön, beírjuk az címet, a jelszót, és bejelentkezés. Apró hiba hogy a z és az y billentyűk fel vannak cserélve.

11 Láthatjuk hogy az egyik feladatot már meg is tettük, van még egy
Láthatjuk hogy az egyik feladatot már meg is tettük, van még egy. Itt is értelem szerűen járunk el, utána kicsit tölt ismét, majd láthatjuk hogy minden kész van amit szeretne.

12 Kezelőfelületünk leginkább egy tablet kezelőfelületére hasonlít, de egy picit eltér tőle. A kezdőlapon alkalmazásokat találhatunk felsorolva, azonban kereshetünk újakat is, letölthetünk playről, vagy telepíthetünk számítógépünkről.

13 Saját, playen kívüli alkalmazásaink telepítéséhez egyszerűen csak duplán kell klikkelnünk az ako fájlra, amelynek ikonja a telepítés után megkapja a BlueStacks ikonját, majd egy pillanatnyi telepítés, és az ‘All Apps’ menün belül megtalálhatjuk bármikor, amíg le nem töröljük.

14 Néha amikor elindítjuk ez az ablak fogad minket, akinek tetszik az fizessen elő a prémium verzióra, akinek meg nincs 24 dódója évente az feltelepít pár appot, amit aztán letörölhet nyugodtan. Ezen kívül minden teljesen ugyan az mint bármelyik androidos eszközön.

15 Érdekesség: Mi ez a sok süti meg csoki embléma?
Az android fejlődésével jöttek sorban az újabnál újabb verziók, és az ‘eredeti’ fejlesztések kapnak mindig egy-egy emblémát.


Letölteni ppt "Avagy nincsen pénz drága telóra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések