Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Idegenforgalom Láss világot….. Turizmus A turizmus fogalmán egyrészt az ember állandó életvitelén és munkarendjén (lakásán és munkahelyén) kívüli valamennyi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Idegenforgalom Láss világot….. Turizmus A turizmus fogalmán egyrészt az ember állandó életvitelén és munkarendjén (lakásán és munkahelyén) kívüli valamennyi."— Előadás másolata:

1 Idegenforgalom Láss világot….

2 Turizmus A turizmus fogalmán egyrészt az ember állandó életvitelén és munkarendjén (lakásán és munkahelyén) kívüli valamennyi helyváltoztatását és tevékenységét értjük, bármi legyen azok konkrét indítéka, id ő tartama és célterülete hivatásturizmus szabadid ő turizmus

3 Utazási szolgáltatások turistatevékenységek

4 Csoportosítási szempontok id ő tartam Földrajzi helyzet Életkor szerint Célja szerint rövidhosszú belföldi külföldi nyugdíjas ifjúsági

5 A hivatásturizmus a foglalkozással kapcsolatos helyváltoztatások során végzett szakmai és szabadidő- tevékenységek együttese.

6 Szabadid ő s turizmus természetjáráskerékpárhegymászólovas üdül ő turizmus

7 városnézésgyógyturizmuszarándokútsportturizmusbevásárlóturizmuskalandturizmus

8 A turizmus hatása Fontos szerepet játszik a világgazdaság legdinamikusabb elemeként a harmadik szektor (a szolgáltatások) előretörésében, új munkaalkalmak és jövedelmek teremtésében az emberek életvitelének alakításában, a modern világhoz való alkalmazkodás megkönnyítésében, a szabadidőben való regenerálódásban és a személyiségfejlesztésben a természeti és a kulturális környezet alakításában, ahol a turizmus hatása bizonyos esetekben kedvezőtlennek bizonyult

9 A turizmus mint gazdasági ágazat Az idegenforgalom a világgazdaság els ő legnagyobb három ágazata között szerepel az energiaipar és az autóipar mellett, és az ezredfordulóra a világ els ő számú iparágának jósolták már az 1990-es évek elején.


Letölteni ppt "Idegenforgalom Láss világot….. Turizmus A turizmus fogalmán egyrészt az ember állandó életvitelén és munkarendjén (lakásán és munkahelyén) kívüli valamennyi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések