Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Egészségtudat és kemizáció
EDUVITAL Sajtótájékoztató: november 26. Egészségtudat és kemizáció Tompa Anna Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet
2
Termékek a világpiacon az 1990-es években
Kemizáció VEGYI ANYAGOK a világpiacon > évenként> tétel regisztrált >10.000 évenként> tételek száma ? Termékek a világpiacon az 1990-es években ~ 4, jelenleg kb.10 millió
3
A KEMIZÁCIÓ ELŐNYEI Az életszínvonal emelkedik
Táplálék termelés növekszik A fizikai igénybevétel csökken
4
Mértéktelen fogyasztás
5
A kemizáció hátrányai A levegő, víz, talaj szennyezés
Környezetkárosítás Allergiás betegségek Biodiverzitás csökkenése
6
Vegyszerek a vízben és a talajban
300 milliárd liter szennyvizet eresztenek évente a felszíni vizekbe 2,6 milliárd ton./év nitrit-nitát kerül a talajba 370,000 tonna ólom 2,6 millió tonna Zn kerül az óceán vizébe 120 millió tonna mosóport és kozmetikumot használunk fel évente a világon 80 millió tonna termésnövelőt használ a mezőgazdaság évente
7
Allergiára hajlamosító tényezők
Környezetszennyezés + pollen Atópiás hajlam Allergén magas koncentrációja A gyermekkori betegségek kivédése Finomított és kezelt élelmiszerek Tej és tejtermékek fogyasztása 5 hónapos kor alatt Szoptatás hiánya
8
A környezetszennyezés és az emberi viselkedés
Mikrogrammos szennyeződések miatti fokozott aggodalom: Élelmiszerek adalékanyagai Vakcinák Grammos, sőt kilógrammos negligenciák: Dohányzás Permetezés, tarlóégetés Veszélyes hulladékok illegális lerakása, akkumulátorok, sütőolaj, festékek, fáradt olaj, stb. Folyók, tavak vízszennyezése, csatornázás elmulasztása Szemetelés, falfirkák
11
A vakcináció hatása a betegségekre és a halálozásra
12
Az oltások hatása a túlélésre
14
Higanyforrások Amalgám Tengeri halak Ipari szennyezés Dohányzás
15
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.