Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaTamás Gáspár Megváltozta több, mint 10 éve
2
Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és a vese reguláló mechanizmusa tartja fenn. Olyan vegyületeket bocsájtanak ki, amelyek meggátolják a vérben és más szövetekben a túlzott savasodást (acidózist) vagy lúgosodát (alkalózist).
3
Az elv egyszerű: Minden sav egy éppen ellenkező tulajdonságokkal rendelkező bázissal kapcsolódik össze. Az összekapcsolódás révén semleges hatású só keletkezik, amely már nem terheli a sav-bázis háztartást.
4
Vese: képes a savak és a lúgok eltávolítására (a vér pH értéke állandó maradjon)
= a vizelet pH értéke változó
6
A vér normál állapotban
Íme az egészséges ember vére - az enyhén lúgos szervezetben. A vörösvértestek alakja szép, szabályos, elkülönülnek egymástól, és közöttük tiszta, áttetsző tér látható.
7
Milyenek a vörösvértestek savas környezetben?
A sejtek össze vannak tapadva, és így lényegesen kevesebb oxigénhez tudják juttatni az elsavasodott szervezetet. Rossz emésztés, fáradtságérzet, bőrelváltozások, elhízás.
8
Ez a korunk nagy problémája!
A sejtszintű folyamatok egyik alapfeltétele a normál pH érték a sejtekben és a sejtközti állományban is. Látens acidózis: a vér pH-ja normális, de a sejtekben, szövetekben már acidozis lehet. Ez a korunk nagy problémája!
9
Az elsavasodás előidézői például:
- rendszertelen életvitel - stressz, idegi túlterheltség - hibás, helytelen táplálkozás - műanyag divatélelmiszerek, gyorsételek, édességek - szénsavas italok fogyasztása - túlzott alkoholfogyasztás - túlzott kávéfogyasztás - gyógyszerek, művitaminok, stb. - cukorbetegség - hasnyálmirigy problémák - kevés folyadékfogyasztás - vérszegénység - kevés alvás - depresszió - emésztési zavarok - koplalás - vesebetegség és veseműködési problémák - légzési zavarok - dohányzás
10
Néhány példa a különböző savasító ételekre:
hús: emésztése során húgysavat termel; kóla: foszforsavban gazdag; buborékos italok: szénsavasak; cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek; sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek; bor: kénsavvá alakul; kávé, tea: csersavban gazdagok.
11
Mit érhetünk el ? emésztési problémák szünése
erősödik az immunrendszer megszűnik túlzott gyomorsav mennyiség a fáradékonyság és levertség érzet enyhül keringési zavar, fejfájás /legyen az migrén, zsibbadás, hideg végtagok, szédülés, vérnyomás problémák, érszűkület, stb./szünik javul a köröm, haj, bőr állapota megszűnik a köszvény és a reuma kellemetlen fájdalomhalmaza erősödik a csontozat, fogazat megszüntethető a cellulitisz tartós testsúly normalizálódást /fogyás, hízás kinek-melyikre van szüksége/
12
Méregtelenítés és salaktalanítás együtt!
Méregtelenítés: a kiválasztó szervekben felhalmozódott méreganyagok, toxinok, kemikáliák és egyéb vegyületek eltávolítása a veséből, májból, epéből, idegrendszerből, gerincvelőből, szív- és érrendszerből. Salaktalanítás: az emésztőrendszerben keletkezett salakanyag és az ott felhalmozódott méreganyagok, gyógyszer és antibiotikum maradványok, illetve az általuk elpusztított bélflóra, probioticum törzsek és bélbolyhok eltávolítása.
13
Hidratálás Megtisztítjuk szervezetünket a korábban a szövetekben elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot kell fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.
14
A víz Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz ( a vérnek pedig 94 %-a) ezért a víz a legfontosabb elem az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához .
15
Tünetek
16
Helytelen táplálkozás!
Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.