Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kizárólag oktatási célra

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kizárólag oktatási célra"— Előadás másolata:

1 Kizárólag oktatási célra
Tisztelt Olvasó! Ezt a szakmai kiadványt azért készítettük el az Ön számára, hogy fontos információkkal lássuk el a New Chapter cég termékeivel, és az azokban levő összetevőkkel kapcsolatban. Mint az ismert, a New Chapter cég nem tudja reklámozni egyetlen étrend-kiegészítő készítményét sem, és nem is kecsegtet azzal, hogy ezekkel a betegségek diagnosztizálhatóak, gyógyíthatóak, csillapíthatóak, kezelhetőek vagy megelőzhetőek. Ennek a szakmai kiadványnak az a célja, hogy értékes információkkal szolgáljon Önnek a New Chapter cég készítményeinek tudományos hátterére, kutatásaira és összetételére vonatkozóan. Az ebben a kiadványban található adatok kizárólag az Ön tájékoztatását szolgálják, a New Chapter cég termékeivel vagy azok melletti terjesztését kérjük kerülje. Kérjük, hogy a vásárlóknak ne juttassanak el semmilyen tájékoztató anyagot (beleértve ezt a prezentációt is), és sem közvetlenül, sem pedig közvetve ne állítsák be a New Chapter cég készítményeit úgy, hogy azok alkalmasak a betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, kezelésére vagy megelőzésére. Üdvözlettel, NEW CHAPTER® Cím: 90 Technology Drive • Postacím: P.O. Box 1947 • Brattleboro, VT 05301 telefonszám: • Fax: • honlap:

2 Tudományos kutatások A kutatások igazolják, hogy a gyulladásos állapot és a rosszabb életminőséget és/vagy rövidebb életet eredményező egészségügyi problémák között kapcsolat van. Azt találták, hogy szervezetünk gyulladásos állapotba kerülésének néhány esetében a COX-2 és az 5LX két enzimmechanizmus a kiváltó ok. A kutatások kiváltó okként összefüggésbe hozzák a krónikus gyulladást: · a szívbetegséggel · a csont-izületi gyulladással · az Alzheimer-kórral · a cukorbetegséggel · a daganatos megbetegedésekkel A ciklooxigenáz-2-katalizált reakciók két eltérő módon vezethetnek karcinogenezishez. Clinical Prostate Cancer Sep;2(2): A két eltérő mechanizmus a következő: (1) DNS-károsodás, rákkeltők (karcinogének) bioaktiválása (2) PG-közvetített hatások • tumorképződést és tumornövekedést vált ki • fokozza a sejtburjánzást • elősegíti az érképződést • növeli az antiapoptikus fehérjék expresszióját • csökkenti a természetes falósejt-aktivitást / immunaktivitást Szervezetünkben a gyulladás különbözői típusainak tömkelege alakul ki sok különféle módon. Az egyik legjelentősebb ezek közül a táplálékban levő zsír. A másik szintén jelentős gyulladásforrást közvetlenül a sejtjeink jelentik.

3 Tudományos kutatások A gyulladások súlyosabb állapotai a krónikus rendellenességek különböző típusainak előfutáraivá válnak. A C-reaktív fehérje koncentráció és az LDL-koleszterinszint összehasonlítása az első kardiovaszkuláris esemény előrejelzésében New England Journal of Medicine Összefoglalás: Ezek az adatok arra utalnak, hogy a C-reaktív fehérje koncentráció sokkal jobb előrejelzője a szív- és érrendszeri betegségeknek, mint az LDL-koleszterinszint. Újabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyulladás sokkal nagyobb kockázati tényezője a szívbetegségeknek Dr. Paul Ridker, Brigham and Women’s Hospital. “Ennek a jelentősége óriási. Ez azt jelenti, hogy most a szívbetegségek kezelésének, gyógyításának és megelőzésének egy teljesen új módja áll rendelkezésünkre, melyet korábban figyelmen kívül hagytunk, mivel kizárólag a koleszterinre koncentráltunk.”

4 Tudományos kutatások A kutatások arra utalnak, hogy napjaink sok népbetegségének visszaszorításában és túlélési arányának növelésében a gyulladásos állapot szintjének mérséklése lehet a legfontosabb tényező. 2001 A gyógyíthatatlan agyi rendellenességet, az Alzheimer-kórt az öregedéssel összefüggésbe hozható gyulladásos folyamatok okozhatják, és nem az általánosan feltételezett plakk-szerű lerakódások az agyban. Ez új utakat nyithat meg a betegség kezelésére vagy akár gyógyítására. Véletlen szerencse és remény a rák elleni küzdelemben JANUARY A kutatók véletlenül fedezték fel, hogy a COX-2 gyógyszerek is megelőzhetik a rákot…két évtizednyi adat támasztja alá azt az elképzelést, hogy a COX-2 enzim blokkolása megakadályozhatja a rák kialakulását. 2002 A cukorbetegséget kutató tudósok a krónikus betegségekhez vezető, gyulladásból kiinduló mechanizmusokat tanulmányozzák, melyek a cukor- és szívbetegség kialakulásában is fontos szerepet játszanak.

5 Tudományos kutatások A modern orvoslás aszpirint és recept nélkül kiváltható, nem-szteroid gyulladás gátló gyógyszereket használ már csaknem 100 éve a gyulladások csökkentésére. Mindazonáltal, ezen látszólag hasznos gyógyszerek alkalmazása rejt némi kockázatot… Mennyire jók a szuper-aszpirinek? Az új COX-2-inhibítorok csökkenthetik a szív- és érrendszeri kockázatot University of Pennsylvania Medical Center/MedscapeWire.January 14, 1999. A már várt új gyógyszerek egész sora kerül forgalomba azzal az ígérettel, hogy éppúgy csökkentik az izületi gyulladás, a menstruációs görcsök, a fejfájás, stb. okozta fájdalmakat, mint az aszpirin, az ibuprofen és sok recept nélkül kapható gyógyszer, DE az ezen gyógyszerek által okozott néha súlyos mellékhatások nélkül. A gyomorfekély ezen mellékhatások közül a legrosszabbak közé tartozik; kórházi ápolások tízezrei és több ezer ember halála írható ennek számlájára évente. Ez csökkentheti a szívroham, a szélütés (stroke) és egyéb kardiovaszkuláris ártalmas események kockázatát. A vizsgálatról megjelent cikk a Proceedings of the National Academy of Science c. folyóirat december 5-én publikált, aktuális számában jelent meg. 1991-ben Dr. Philip Needleman egy óriási felfedezést tett: A COX enzim valójában két különböző enzim volt. A COX-1 enzim felelős a homeosztázis (egyensúlyi állapot) fenntartásáért, elsősorban a gyomorban és a vesékben. A COX-2 egy izoenzim, mely az arakadonsav nevű zsírsavból állítja elő a gyulladást okozó prosztaglandinokat.

6 Tudományos kutatások Ezzel szemben a fűszergyógynövények mindennapos használata biztonságos és egynél több gyulladásos mechanizmust sokféle módon szabályoznak. A Columbia Egyetemen, az MD Andersen Rákkutató Központban és a Cleveland-i Klinikán végzett közvetlen kutatások sok alkalmazását tárták fel ezeknek a „többfunkciós” gyógynövény-keverékeknek a gyulladással kapcsolatos számtalan egészségügyi problémára. University of Sydney, Australia. 2001 (17) A gyömbér csípős illóolaj kivonata gátolta a ciklooxigenáz-2-enzimet (COX-2) (22) 5-LOX-inhibítorok: Zingiber officinale—gyömbér Columbia University, Dept. of Urology, Katz, A.E., et. al. March 2003 LNCaP prosztatarák sejtek Zyflamenddel történő kezelése 72 óra alatt 78 %-os sejtszám-csökkenéshez vezetett. A kaszpáz-3 –aktivitás elemzése arra utal, hogy a sejtszám-csökkenést az apoptózis váltotta ki. Ez egy széles spektrumú, szinergisztikus (egymást erősítő) hatás, szemben az egyszeri „pisztolygolyó” hatással. Robert A. Newman, Ph.D. Professor of Medicine and Pharmacology. Director, Pharmaceutical Development Center University of Texas MD Anderson Cancer Center “Sajnos egyetlen hatóanyag sem képes hatékonyan és egy időben támadni az összes gyulladást okozó komponenst.”

7 Tudományos kutatások A nemszelektív COX-inhibítor aktivitású különleges gyógynövény készítmény, a Zyflamend, a COX-2 expressziójának hiányában a prosztatarák sejtek apoptózisát (programozott sejthalálát) idézi elő. Nutrition and Cancer, October Columbia University, Department of Urology, Aaron Katz, MD, Associate Professor of Urology, Director of the Center for Holistic Urology Ez a vizsgálat azt mutatta, hogy mikor az LnCap prosztatarák sejteket Zyflamenddel kezelték laboratóriumi körülmények között, akkor a ráksejtek 78 %-a 72 órán belül elpusztult. Habár a kutatók igazolták, hogy a Zyflamend jelentősen gátolja a COX-2 enzim aktivitását és ily módon gyakorol lényeges hatást a gyulladás szabályozására, mégis arra a következtetésre jutottak, hogy a Zyflamend LnCap ráksejteket pusztító hatása nagy valószínűséggel egy COX-2-től független mechanizmuson keresztül játszódik le. Ezen vizsgálat meggyőző eredményei egy jelenleg is folyó klinikai vizsgálat elindítására ösztönözték Dr. Aaron Katz-ot, abból a célból, hogy meghatározza, a Zyflamend képes-e megelőzni a prosztatarák kialakulását a nagy kockázattal jellemezhető férfiakban. A prosztatarák a 2. vezető halálok a rák okozta halálesetek között. PMID: Az androgén receptor expresszió szabályozása egy természetes keverék készítménnyel, a Zyflamenddel Columbia University. Presented at 3rd Annual Society for Integrative Oncology Meeting, November Department of Urology, Aaron Katz, MD, Associate Professor of Urology, Director of the Center for Holistic Urology Ez a vizsgálat mutatja meg azt a mechanizmust, amin keresztül a Zyflamend csökkenti az androgén receptor expresszióját a prosztatarák sejtekben. “A Zyflamend androgén receptor expressziót gátló hatása különösen alkalmassá teszi ezt a kivonatot az ilyen tumorrendszerek ellen, mivel az androgén receptorról igazolták, hogy kulcsfontosságú szabályozó szerepet játszik a prosztatarák kifejlődésében.”

8 Tudományos kutatások Egy gyulladásgátló gyógynövény készítmény, a Zyflamend szerepe potenciális kemopreventív készítményként a prosztatarák ellen. Egy esettanulmány. Integrative Cancer Therapies 2007 Mar;6(1):74-6. Columbia University, Department of Urology, Aaron Katz, MD, Associate Professor of Urology, Director of the Center for Holistic Urology Dr. Katz beszámolt a Zyflamend-PIN klinikai vizsgálatot befejező egyik vizsgálati alanyának, egy 70 éves afroamerikai férfi eredményéről. A vizsgálat kezdetén a betegnek előrehaladott PIN-je (ez a prosztatarák legvalószínűbb prekurzora), megemelkedett, 9,7-es PSA-szintje volt és pozitív szövetfestést mutatott COX-2-re. 6 hónap Zyflamenddel történő kezelés után a beteg nem mutatta a PIN tüneteit. A vizsgálat 18 hónapja alatt nem volt diagnosztizálható nála sem a prosztatarák, sem pedig az előrehaladott PIN. A vizsgálat végén vett szövetminták festése azt mutatta, hogy a beteg eredményei negatívak voltak a COX-2-re. PMID

9 Tudományos kutatások Előrehaladott PIN (prosztata intraepiteliális neoplázia) betegeknek adagolt Zyflamend Fázis 1 klinikai vizsgálatának előzetes eredménye 3rd Annual Society for Integrative Oncology Meeting, November 11-13, 2006 Boston, MA and at the National Cancer Columbia University, Department of Urology, Aaron Katz, MD, Associate Professor of Urology, Director of the Center for Holistic Urology Institute, June 14, 2006. Dr. Katz a Zyflamend a Zyflamend klinikai vizsgálat nagyon bíztató előzetes eredményéről számolt be. A vizsgálatban részt vevő 29 beteg egyikénél sem figyeltek meg mellékhatásokat vagy gyógyszer-kölcsönhatásokat, mindegyik beteg együttműködő volt. Ezen túlmenően nem találtak változást a vérkémiai paraméterekben, az EKG-ban, a véralvadási profilban vagy a tesztoszteronszintben. Az összes eredmény a Zyflamend biztonságosságát mutatja. A vizsgálatban részt vevő betegek 50 %-ában csökkent a prosztatarák biológiai markerének, a prosztata specifikus antigénnek a koncentrációja. Ezen betegek 46 %-ában csökkent több mint 10 %-kal, 27 %-ában pedig legalább 50 %-kal. 23 betegből 47-szer vettek szövetmintát (a szövetmintákat a 18 hónapos vizsgálat minden 6. hónapjában újra levették). A levett szövetminták 90 %-ában nem volt kimutatható a prosztatarák és a szövetminták 60 %-a a normális prosztataszövetre jellemző képet mutatott. A vizsgálatot befejező 7 alanyból mindössze egynél fejlődött ki a korai fázisú, nem-agresszív prosztatarák, a 12 levett szövetmintából csupán egyben volt megfigyelhető. A PIN-prosztatarák átalakulási arány a 18 hónapos vizsgálatot befejező alanyok között tehát 14 % volt. Ez 53 %-os csökkenést jelent az Amerikai Urológiai Társaság legalacsonyabb (30 %) és 76 %-os csökkenést a legmagasabb (60 %) becsléséhez képest.

10 Tudományos kutatások A Zyflamend COX-2 gyulladást okozó enzimaktivitás-gátlásának széles spektruma %-os gátlás A Columbia Egyetem Urológiai Tanszékén végzett kutatás. Bemutatva a következő előadáson: NCI Society of Urologic Oncology Meeting at NIH, December 2002

11 Tudományos kutatások A Zyflamend® csökkenti az LTB4 képződését, és megakadályozhatja a szájüregi karcinogenezist egy DMBA-indukált hörcsög pofazacskó vizsgálat szerint. Presented at 3rd Annual Society for Integrative Oncology Meeting, Nov 11-13, 2006, Boston, MA Robert A. Newman, PhD, Professor of Cancer Medicine Co-Director of Pharmaceutical Development Center; Bharat B. Aggarwal, PhD, Professor of Cancer Medicine and Director of Cytokine Research Laboratory A Zyflamend háromszori, bőrön keresztüli, egy héten át tartó adagolása lényegesen csökkentette a rákot megelőző sebek számát és a szájüregi rák legjelentősebb kiváltójának, a leukotrién B4 képződését. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a Zyflamend megakadályozhatja a hatásosan csupán sebészi úton történő eltávolítással kezelhető szájüregi rák kialakulását. A hosszú ideig tartó vizsgálat eredményei még nem állnak rendelkezésre. 

12 Tudományos kutatások Az emberi PC3 prosztatarák sejtburjánzásának Zyflamenddel történő gátlása: a 12-LOX és Rb protein-foszforilálásra gyakorolt hatások Cancer Biology and Therapy 2007 Feb 25;6(2). The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Department of Experimental Therapeutics, Robert A. Newman, PhD, Professor of Cancer Medicine Co-Director of Pharmaceutical Development Center; Bharat B. Aggarwal, PhD, Professor of Cancer Medicine and Director of Cytokine Research Laboratory Ez a cikk arról számolt be, hogy a Zyflamend hatékonyan gátolta a COX és 5LOX enzimek aktivitását. Ezek az eredmények bizonyítják, hogy a Zyflamend hatása nem-szelektív és így nem vált ki anyagcsere-egyensúlyzavarokat vagy a szelektív COX-2-inhibítor hatóanyagokra (pl. celecoxib - Celebrex(R)) jellemző mellékhatásokat. A vizsgálat arra is rámutatott, hogy a Zyflamend programozott sejthalált okoz a Dr. Katz által eredetileg tanulmányozott sejteknél "hormonállóságuk" miatt agresszívebb prosztatarák-típusban, a PC3 sejtekben. A Zyflamend tartalmaz 13-SHODE-t, egy eikozanoid vegyületet, ami rákellenes hatást mutat a vastagbélben és a prosztatában.  PMID: A Zyflamend, egy sok gyógynövényt tartalmazó készítmény az NF-kB aktivitásának és az NF-kB által szabályozott géntermékek csökkentésén keresztül gátolja az áttétképződést, csökkenti az osteoklaszt-képződést és elősegíti az apoptózist Nutrition and Cancer (1), 78–87 The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Department of Experimental Therapeutics, Robert A. Newman, PhD, Professor of Cancer Medicine Co-Director of Pharmaceutical Development Center; Bharat B. Aggarwal, PhD, Professor of Cancer Medicine and Director of Cytokine Research Laboratory Dr. Aggarwal cikke kiemeli a Zyflamend immun-, gyulladásos- és apoptózisos folyamatokban részt vevő nagyszámú gén expressziójának szabályozásában kulcsfontosságú szerepet játszó szabályozható transzkripciós tényezőjének, az NF-kB-nek a gátlásán keresztül kifejtett tumorsejt-szaporodást befolyásoló és csontleépülést megakadályozó képességét. Sokféle daganatban az NF-kB magas koncentrációban van jelen. A Zyflamend javítja a taxol és a doxorubicin nevű kemoterápiás szerek sejtölő hatását, ami arra utal, hogy a kemoterápia kiegészítéseként a Zyflamend javíthatja a rákbetegek esélyét.

13 Tudományos kutatások Glioblasztóma sejtek válaszreakciója gyógy- és fűszernövények standardizált keverék-kivonatára.  The Cleveland Clinic, Brain Tumor Institute and Center for Integrative Medicine, Mladen Golubić, MD, PhD, Project Scientist. Presented at 3rd Annual Society for Integrative Oncology Meeting, Nov 11-13, 2006, Boston, MA A Zyflamendről igazolták, hogy gátolja a glioblasztóma sejtekben nagy mennyiségben jelen levő, gyulladást okozó 5-lipoxigenáz enzimet, melyről azt gondolják, hogy elősegíti a betegség kifejlődését. A Zyflamenddel kapcsolatban azt is bizonyították, hogy elősegíti a hemoxigenáz-1 (HO-1) fehérje expresszióját. Bár ez a hatás nem bizonyult lényegesnek a Zyflamenddel kezelt glioblasztóma sejtek megsemmisítésében, mégis fontos felismerés, mivel a HO-1nek antioxidáns hatása van és azt találták, hogy védőszerepet tölt be a szívben és a tüdőkben. Végezetül a Zyflamend egy olyan hatását is feltárták, mely szerint csökkenti a rákos sejtek sejtosztódásához szükséges két fehérje, a tubulin és az aktin expresszióját. A kemoterápiás szerek valóban gyakran a tubulin ellen fejtik ki hatásukat.  U87-es glioblasztóma sejtek össz-gén expressziójának változása egy gyógy- és fűszernövények standardizált keverék-kivonatnak, a Zyflamendnek a hatására.  Mladen Golubic, Judy Bondar, Patrick Leahy, John E.B Fox and Gene Garnett, Brain Tumor Institute and Center for Integrative Medicine, Cleveland Clinic Foundation, Comprehensive Cancer Center, Case Western University, Cleveland, OH. A kapott eredmények arra utalnak, hogy a Zyflamend gyógynövény készítmény természetes COX-2 és 5-LO  inhibítorai (a többi aktív növényi tápanyaggal együtt) szabályozzák a gének funkcionálisan sokféle csoportjának expresszióját, beleértve az apoptózis és a gyulladás szabályozásában részt vevő gének expresszióját is, ami végülis az U87-es glioblasztóma sejtek apoptózisát idézi elő.

14 Columbia Egyetem, Urológia Tanszék, Dr. Katz.
A Zyflamend egy hatásos és koncentrált, sok gyógynövényt tartalmazó termék, mely sejt- és szövetgyulladás csillapító hatását COX és LOX mechanizmusokon keresztül fejti ki. A koncentrált, sok gyógynövényt tartalmazó készítmények (mint amilyen a Zyflamend is) használata egy új és hatásos módja lehet a gyulladások leküzdésének és a betegségek megelőzésének.  Robert A. Newman, et al. Department of Experimental Therapeutics, University of Texas, M. D. Anderson Cancer Center, Houston, TX. Egy hatásos és egyedi gyulladás gátló gyógynövény készítmény, a Zyflamend hatására bekövetkezett PC3 prosztatarák sejt eikozanoid anyagcsere-változás  A Zyflamend olyan gyógynövények keveréke (pl. kurkuma, zöldtea, bajkáli csukóka, gyömbér, szent bazsalikom, rozmaring), melyek mindegyike tartalmaz COX-2 és 5-LX-szabályozó összetevőket. A gyulladás csillapításán keresztül javítja az egészségügyi állapotot.

15 ZYFLAMEND® ZYFLAMEND® EASYCAPS™ ZYFLAMEND® VEGECAPS ZYFLAMEND® LIQUID
Healthy Inflammation Response* • - egészséges választ vált ki a gyulladásokra * • - elősegíti az egészséges ízületi funkciót * • - normális sejtnövekedést tesz lehetővé* Zyflamend Vegecaps Other ingredients: Modified cellulose (capsule), gum acacia, silica, maltodextrin, olive oil, and palm oil. Suggested Use: One capsule two times daily. Take in the middle of a larger meal with an 8 oz. glass of water. *These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

16 Zyflamend - 10 különféle gyulladás gátló gyógynövényből legalább 78 gyulladást okozó enzim-szabályozó összetevőt tartalmaz.  - Ez egy szabadalmaztatott összetétel, melyről tudományosan igazolták, hogy hatásosan szabályozza a COX és LOX aktivitást.  -Jelenleg is világszerte alkalmazzák az orvosok és klinikai szakorovosok a gyulladás gátló gyógyszerek hatásos és biztonságos alternatívájaként. - A gyulladás sok mechanizmusát hatékonyan szabályozza.  - Javasolt dózis: naponta két lágyzselatin kapszula 


Letölteni ppt "Kizárólag oktatási célra"

Hasonló előadás


Google Hirdetések