Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vizsgaidőpontok – Elválasztástechnika (kv1c1lv1)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vizsgaidőpontok – Elválasztástechnika (kv1c1lv1)"— Előadás másolata:

1 Vizsgaidőpontok – Elválasztástechnika (kv1c1lv1)
Dátum Kezdési időpont Helyszín Megjegyzés 1400 – 1800 Északi Tömb, I. emeleti hajóorr Elővizsga. Neptunban a dec. 16-i kell jelentkeznie annak, aki a dec. 12-i napon kíván vizsgázni! 900 – 1300 Északi Tömb, 058. terem Maximális létszám: 20 fő. Maximális létszám 15 fő. Maximális létszám: 15 fő. Csak utóvizsga!

2 Gázkromatográfiás tételek
1. A kromatogram és a kromatográfiás csúcs főbb jellemzői, felbontás, szelektivitás, kromatográfiás oszlop hatékonyságának jellemzői, tányérelmélet. 2. Megoszlási hányados retenciós tényező, fázisarány, holtidő fogalma. 3. A gázkromatográf elvi vázlata, működésének főbb jellemzői, a gázkromatográfia állófázisai, oszlopok típusai, hővezetőképességi detektor. 4. Mintabevitel a gázkromatográfiában split/splitless injektálás. 5. A gázkromatográfia mozgófázisai, van Deemter egyenlet jelentése, sebességi elmélet. 6. Detektorok általános jellemzése, lángionizációs és elektronbefogásos detektor. 7. Tömegspektrométer, mint detektor – a készülék felépítése, a tömegspektrum kialakulása. 8. Hőmérséklet és nyomás hatása uopt értékére. 9. Minta-előkészítés illékony célkomponensek meghatározásához. 10. Minta-előkészítési módszerek mérsékelten illékony célkomponensek meghatározásához.

3 Folyadékkromatográfiás tételek
11. A minta előkészítés általános szempontjai és módszerei. 12. A folyadék-szilárd fázisú extrakció (SPE) elmélete és gyakorlata. 13. A folyadékkromatográfiás módszerek felosztása, jellemzése és eszközei. 14. A folyadékkromatográfiás álló és áramló fázisok tulajdonságai és jellemzése. 15. A normál és fordított fázisú folyadékkromatográfia jellemzése és módszerei. 16. A gélkromatográfia elmélete és gyakorlata. 17. Az ioncserélő folyadékkromatográfia elmélete és gyakorlata. 18. A hidrofób kölcsönhatású, affinitási és királis folyadékkromatográfia elmélete és módszerei. 19. Az elektroforézis és kapilláris elektroforézis elmélete és módszerei. 20. A centrifugálás és ultracentrifugálás elmélete és módszerei.


Letölteni ppt "Vizsgaidőpontok – Elválasztástechnika (kv1c1lv1)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések