Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
2
Az ókori Mezopotámia elhelyezkedése
3
Eufrátesz folyó „Rengeteg víz”
4
Gabonafélék
5
Az árpa
6
„Nem ismerték viszont a rizset és a kukoricát, a búza nem termett meg
7
„Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó”
Söröző sumérok „Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó”
8
Gyümölcsök és zöldségfélék
9
Öntözőcsatorna
10
Termesztett gyümölcsök
Alma Barack Füge Cseresznye Gránátalma Szeder
11
A legfontosabb gyümölcs
A datolyapálma
12
Termesztett zöldségek
Saláta Káposzta Retek Répa Uborka Borsó
13
A legfontosabb zöldségek
Fokhagyma Hagyma
14
Fűszerek és gyógynövények
15
Termesztett fűszerek Kakukkfű Majoránna Mustár Kömény Zsálya Menta
16
Háziállatok és halak
17
A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh
Háziállatok A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh
18
Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó
Háziállatok Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó
19
Halak Az egyik leggyakrabban fogyasztott, tengerből és egyéb mesterségesen kialakított tavakból kifogott és fogyasztott állati eredetű táplálék: a hal
20
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.