Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában"— Előadás másolata:

1 Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában

2 Az ókori Mezopotámia elhelyezkedése

3 Eufrátesz folyó „Rengeteg víz”

4 Gabonafélék

5 Az árpa

6 „Nem ismerték viszont a rizset és a kukoricát, a búza nem termett meg

7 „Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó”
Söröző sumérok „Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó”

8 Gyümölcsök és zöldségfélék

9 Öntözőcsatorna

10 Termesztett gyümölcsök
Alma Barack Füge Cseresznye Gránátalma Szeder

11 A legfontosabb gyümölcs
A datolyapálma

12 Termesztett zöldségek
Saláta Káposzta Retek Répa Uborka Borsó

13 A legfontosabb zöldségek
Fokhagyma Hagyma

14 Fűszerek és gyógynövények

15 Termesztett fűszerek Kakukkfű Majoránna Mustár Kömény Zsálya Menta

16 Háziállatok és halak

17 A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh
Háziállatok A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh

18 Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó
Háziállatok Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó

19 Halak Az egyik leggyakrabban fogyasztott, tengerből és egyéb mesterségesen kialakított tavakból kifogott és fogyasztott állati eredetű táplálék: a hal

20 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések