Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
…avagy mindennapi kenyerünk a csokoládé
A boldogság íze …avagy mindennapi kenyerünk a csokoládé
2
A boldogság meghatározása
„A boldogsághoz nem vezet az út. Az út maga a boldogság” (Buddha) „A boldogság forrása nem rajtunk kívűl, hanem bennünk van” (Tolsztoj)
3
Pszichológiai ismérvek, biológiai háttér
50 % - örökletesség, „jó gének” 10 % - környezeti hatás 40 % - saját erő
4
Boldogságfokozók optimizmus - humor szeretetkapcsolatok erősítése
hálaérzés altruizmus - erény (Arisztotelész) hobbi - kreativitás sport kulináris élvezetek
5
CSOKOLÁDÉ: gyógyír a léleknek…
szerotonin – a szeretet érzésének felelőse depresszió szorongásos betegségek koffein és teobromin – élénkség és nyugalom dopamin, az örömhormon
6
…és a testnek keringés, légzés – védő koleszterin !
civilizációs betegségek - antioxidánsok immunrendszer terhesség, szülés kozmetikai ipar
7
„édes” anyanyelvünk pozitív: pl. édesded, édes kettes, édes ölelés, édes csók, édesanya, édes tej negatív: pl. keserédes, édeskevés, negédes
8
„Az élet bizonytalan. Kezdd a desszerttel” (Ernestine Ulmer)
9
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.