Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaTivadar Tamás Megváltozta több, mint 10 éve
1
Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében
Posztós Zsuzsanna Marketing vezető Tetra Pak Hungária Zrt.
2
A prezentáció tartalma
Magyarországi tejfogyasztási szokások korcsoportonként Hazai előrejelzések a demográfiai változások tükrében A hőkezelési eljárásokról Hőkezelési alapfogalmak A Tetra Pak kartondoboz tulajdonságai Bemutatkozik a Tejkommandó!
3
Mennyi tejet fogyasztunk mi, magyarok?
Mi magyarok 2010-ben napi 1,8 dl tejet fogyasztottunk szemben a szakértők által javasolt 5 dl-rel Forrás: Canadean, Tetra Pak , 2010
4
Tejfogyasztásunk gyakorisága korcsoportok szerint
15-24 évesek 56%-a nem fogyaszt napi rendszerességgel tejet. A évesek 60%-ának hiányzik napi étrendjéből az optimális kalciumforrás. Átlagosan a magyaroknak csak 44%-a fogyaszt naponta tejet.
5
Annak ellenére, hogy…
6
Magyar lakosság vélekedése a tej oszteoporózis elleni hatásáról
A lakosság 79%-a tudja, hogy a tejfogyasztás segít megelőzni a csontritkulást.
7
Tejfogyasztást befolyásoló demográfiai tényezők
Népességfogyás Lakosságfogyás Magyarországon Leggyorsabban a fiatal korosztályok létszáma csökken Hazánkban a 20 év alattiak aránya a jelenlegi 21%-ról a KSH Népességkutató Intézetének becslései szerint 2030-ra 19%-ra csökken Életmódváltozás Felgyorsult élettempó miatt egyre kevesebbet mozgunk Ételeink egyre kevesebb ásványi anyagot tartalmaznak Elöregedés 60 év felettiek részaránya a teljes magyar lakosságon belül a jelenlegi 22%-ról 2030-ra 26-30%-ra nő Magyarországon Az oszteoporózis által kiemelten érintettek száma 2030-ra fővel nőhet.
8
Magyarországi középtávú tejfogyasztási prognózis
Mindezek ellenére előrejelzések szerint 2011 és 2015 között tejfogyasztásunk várhatóan mindössze 0,1%-kal nő.
9
A hőkezelési eljárásokról, avagy hogyan készül a tej?
10
Mi a különbség a hőkezelési eljárások között?
Hőfok °C 150 “A 20. század legjelentősebb élelmiszertudo-mányi felfedezése.” Institute of Food Technologists 1989 Direkt UHT Indirekt UHT ESL 100 Pasztörizálás 50 Idő (sec)
11
A Tetra Pak kartondoboz tulajdonságai
Tökéletesen védi az italokat a fénytől és a levegőtől. UHT módszerű hőkezeléssel kombinálva lehetővé teszi , hogy a tej hűtés nélkül is hosszú ideig eltartható legyen. A Tetra Pak csomagolásában az italok természetes tiszta állagúak és nem tartalmaznak tartósítószereket. Tetra Pak kartondoboz metszete Polietilén Alumínium fólia Papír karton
12
Köszönjük a figyelmet!
13
Védjük meg csontjainkat a „néma kórtól”!
Oszteoporózis Világnap 2011: Tejkommandó a csontok védelmére!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.