Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében"— Előadás másolata:

1 Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében
Posztós Zsuzsanna Marketing vezető Tetra Pak Hungária Zrt.

2 A prezentáció tartalma
Magyarországi tejfogyasztási szokások korcsoportonként Hazai előrejelzések a demográfiai változások tükrében A hőkezelési eljárásokról Hőkezelési alapfogalmak A Tetra Pak kartondoboz tulajdonságai Bemutatkozik a Tejkommandó!

3 Mennyi tejet fogyasztunk mi, magyarok?
Mi magyarok 2010-ben napi 1,8 dl tejet fogyasztottunk szemben a szakértők által javasolt 5 dl-rel Forrás: Canadean, Tetra Pak , 2010

4 Tejfogyasztásunk gyakorisága korcsoportok szerint
15-24 évesek 56%-a nem fogyaszt napi rendszerességgel tejet. A évesek 60%-ának hiányzik napi étrendjéből az optimális kalciumforrás. Átlagosan a magyaroknak csak 44%-a fogyaszt naponta tejet.

5 Annak ellenére, hogy…

6 Magyar lakosság vélekedése a tej oszteoporózis elleni hatásáról
A lakosság 79%-a tudja, hogy a tejfogyasztás segít megelőzni a csontritkulást.

7 Tejfogyasztást befolyásoló demográfiai tényezők
Népességfogyás Lakosságfogyás Magyarországon Leggyorsabban a fiatal korosztályok létszáma csökken Hazánkban a 20 év alattiak aránya a jelenlegi 21%-ról a KSH Népességkutató Intézetének becslései szerint 2030-ra 19%-ra csökken Életmódváltozás Felgyorsult élettempó miatt egyre kevesebbet mozgunk Ételeink egyre kevesebb ásványi anyagot tartalmaznak Elöregedés 60 év felettiek részaránya a teljes magyar lakosságon belül a jelenlegi 22%-ról 2030-ra 26-30%-ra nő Magyarországon Az oszteoporózis által kiemelten érintettek száma 2030-ra fővel nőhet.

8 Magyarországi középtávú tejfogyasztási prognózis
Mindezek ellenére előrejelzések szerint 2011 és 2015 között tejfogyasztásunk várhatóan mindössze 0,1%-kal nő.

9 A hőkezelési eljárásokról, avagy hogyan készül a tej?

10 Mi a különbség a hőkezelési eljárások között?
Hőfok °C 150 “A 20. század legjelentősebb élelmiszertudo-mányi felfedezése.” Institute of Food Technologists 1989 Direkt UHT Indirekt UHT ESL 100 Pasztörizálás 50 Idő (sec)

11 A Tetra Pak kartondoboz tulajdonságai
Tökéletesen védi az italokat a fénytől és a levegőtől. UHT módszerű hőkezeléssel kombinálva lehetővé teszi , hogy a tej hűtés nélkül is hosszú ideig eltartható legyen. A Tetra Pak csomagolásában az italok természetes tiszta állagúak és nem tartalmaznak tartósítószereket. Tetra Pak kartondoboz metszete Polietilén Alumínium fólia Papír karton

12 Köszönjük a figyelmet!

13 Védjük meg csontjainkat a „néma kórtól”!
Oszteoporózis Világnap 2011: Tejkommandó a csontok védelmére!


Letölteni ppt "Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében"

Hasonló előadás


Google Hirdetések