Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis
2
Az aminosav analízis két fő lépése:
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis Az aminosav analízis két fő lépése: fehérjék/peptidek szabad aminosavakra bontása analitika - az aminosavak minőségi és mennyiségi meghatározása
3
1. Szabad aminosavak előállítása
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis 1. Szabad aminosavak előállítása A peptidkötéseket hidrolizálhatjuk: savakkal bázisokkal szulfonsavakkal enzimekkel. A legelterjedtebb módszer a savas hidrolízis. Ez történhet - folyadék - vagy gőz fázisban.
4
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis
A módszer hátrányai .A hidrofób aminosavak (Ile, Leu, Val) kis hatékonyságú visszanyerése, bizonyos aminosav szekvenciák különösen ellenállóak a hidrolízissel szemben. .A Met és a Tyr alacsony kitermelése .A módszer nem képes kimutatni a Gln, Asn és a Trp aminosavakat. A Cys mennyiségi meghatározása bonyolult.
5
A hátrányok kiküszöbölése
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis A hátrányok kiküszöbölése Növeljük a hőmérsékletet, a HCl mennyiségét vagy a hidolízis idejét. Növeljük a hőmérsékletet, a HCl mennyiségét vagy a hidolízis idejét, használjunk tiszta sósavat. Enzimatikus emésztés, szulfonsavas, vagy bázikus hidrolízis. .Hidrolízis előtti alkilálás.
6
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis
2. Analitika A szabad aminosvak minőségi és mennyisége meghatározásának lépései: származékképzés – detektálás elválasztás előtt (precolumn derivatizálás) elválasztás után (postcolumn derivatizálás) analitika - kromatográfia ioncsere-kromatográfia fordított fázisú HPLC.
7
Származékképző reagensek áttekintése
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis Származékképző reagensek áttekintése
8
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis
Precolumn reagensek
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.