Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyház Az egyház mi vagyunk?! Országos Intézményvezetői Konferencia Révfülöp, 2011. november 28-29. Előadó: Wagner Szilárd rendszeres teológus, iskolalelkész.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyház Az egyház mi vagyunk?! Országos Intézményvezetői Konferencia Révfülöp, 2011. november 28-29. Előadó: Wagner Szilárd rendszeres teológus, iskolalelkész."— Előadás másolata:

1 Egyház Az egyház mi vagyunk?! Országos Intézményvezetői Konferencia Révfülöp, 2011. november 28-29. Előadó: Wagner Szilárd rendszeres teológus, iskolalelkész

2

3

4

5 Keresd a kakukktojást!?

6

7

8

9

10 „Mert – Istennek hála! – a hétéves gyermek is tudja, hogy mi az egyház: A szent hívők és „azok a báránykák, akik hallgatják Pásztoruk hangját” (Luther: Schmalkaldeni cikkek - 1537)

11 1.feladat ANALÍZIS Az egyház része vagyunk? Megjelenítjük-e az egyházat? (Tudunk-e nyújtani mindent, meg tudunk-e jeleníteni mindent, ami valóban bemutatja az egyházat?) Hiányzik-e valami? Egyházpótlék vagyunk-e? (Kielégítjük az egyházi élettel kapcsolatos igényeinket itt, s ezért nincs szükségünk a helyi közösségi keresztyén életre?) Nem túl sok, amit adunk?

12 2. feladat HELYZETÜNK ÉS CÉLJAINK Miben mutatkozik/mutatkozhat meg az iskolai életben az, hogy mi ehhez a közösséghez – az egyházhoz – tartozunk? Formai-tartalmi szempontok egyaránt fontosak… Hogyan tudnánk ezeket erősíteni, még láthatóbbá tenni mi, lelkészek, intézményvezetők, tanárok? Van-e valami, amiben a diákok segítségét, közreműködését is kérnénk?

13 3. feladat GONDJAINK ÉS VÁGYAINK Mik azok a sajátosságok, amelyek csak nálunk, az oktatási intézményben jelennek meg? Melyek azok a körülmények, amik nehézzé teszik számunkra az egyházként való létezést és életet az iskolában? Reformtervek és javaslatok általában és konkrétan…

14 Jó munkát! Eredményes együttgondolkodást! Erős vár a mi Istenünk!


Letölteni ppt "Egyház Az egyház mi vagyunk?! Országos Intézményvezetői Konferencia Révfülöp, 2011. november 28-29. Előadó: Wagner Szilárd rendszeres teológus, iskolalelkész."

Hasonló előadás


Google Hirdetések