Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A HÁZASSÁG, MINT SORSESEMÉNY A sors és a szabad akarat szerepe a modern és a védikus házasságmodellben G AURA K RISNA D ÁSZ T ÓTH -S OMA L ÁSZLÓ.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A HÁZASSÁG, MINT SORSESEMÉNY A sors és a szabad akarat szerepe a modern és a védikus házasságmodellben G AURA K RISNA D ÁSZ T ÓTH -S OMA L ÁSZLÓ."— Előadás másolata:

1 A HÁZASSÁG, MINT SORSESEMÉNY A sors és a szabad akarat szerepe a modern és a védikus házasságmodellben G AURA K RISNA D ÁSZ T ÓTH -S OMA L ÁSZLÓ

2 „VÉDIKUS KULTÚRA”  Egy lelki kultúra, amely India védikus irodalmának tanításait követi: a társadalom szerkezetében a világnézetében, a filozófiájában, az oktatásban, és a vallási gyakorlatában.  Ísavászja elv: Isten a forrása és a birtokosa minden- nek, Ő a végső cél.

3

4 A TESTI ÖNAZONOSÍTÁS (néhány példa)  Én az anyagi testem vagyok (kövér, európai, indiai stb.)  Az vagyok, amit cselekszem (tanár, benzinkutas, stb.)  Az vagyok, amit gondolok (liberális, konzervatív stb.)

5

6

7 KÉTFÉLE ÉNKÉP ÉS TESTFELFOGÁS  T ESTI Ö NAZONOSÍTÁS (az anyagi test vagyok) : s a testem elsősorban az élvezetek eszköze, vagy…  L ELKI Ö NAZONOSÍTÁS (lélek vagyok) : a testem elsősorban az önmegvalósítás, a lelki élet eszköze

8

9 SORS ÉS SZABAD AKARAT  SORS: a korábbi tetteink eredmé- nyeként kialakult helyzet.  SZABAD AKARAT: a kialakult helyzetben hogyan cselekszem.

10 A KARAKTER FORMÁLÁSA  Önzetlenség  Lemondás  Kötelességtudat  Motiválatlan szeretet  Együttérzés 

11 A MŰKÖDŐ HÁZASSÁG (anyagi követelmények)  FÉRJ: kontrolállja az érzékeit legyen érzékeny a társa szükségleteire  FELESÉG: legyen erényes és hű legyen elégedett a helyzetével

12 A SZABAD AKARAT GYAKORLÁSÁHOZ Elengedhetetlen:  a megfelelő képzés (anyagi és lelki),  az önismeret és az emberi természet ismerete.

13 Tolerancia és Közös lelki cél


Letölteni ppt "A HÁZASSÁG, MINT SORSESEMÉNY A sors és a szabad akarat szerepe a modern és a védikus házasságmodellben G AURA K RISNA D ÁSZ T ÓTH -S OMA L ÁSZLÓ."

Hasonló előadás


Google Hirdetések