Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER"— Előadás másolata:

1 Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

2 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös törzsadatokat, egymásra épülő tételes állományokat használnak Sokoldalú képernyős lekérdezések, kimutatások, listák készíthetőek változtatható szűrésekkel és rendezettséggel Több idegen nyelv használati lehetősége A gazdasági események feldolgozhatók forintban és választott más devizanemekben is Több év adatait egyszerre lehet kezelni, így lehetőséget ad az előző év lezárására és a beszámoló elkészítése előtt már az új év bizonylatainak rögzítésére, a számlatükör utólagos módosítására

3 Főbb moduljai: INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Készlet Tárgyi eszköz Kötelezettség-vállalás Vezetői Információs Rendszer Főkönyv Számlázás Költségfelosztás Pénzügy Házipénztár Bér + TB Az integrált rendszer alapvetően teljes körű alkalmazáshoz készült, de moduláris felépítése miatt alrendszerenként is üzemeltethető, egyes elemei akár el is hagyhatók.

4 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
A törzsállomány kezelések munkafolyamatokba építettek, de a kiemelt törzsek központilag kezelhetők, ellenőrizhetők. Például: telephely, szervezet, személy, szakfeladat, eseménytörzs

5 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Az egyes folyamatok vezérlését a felhasználó által felépített gazdasági eseménytörzs látja el, de egy általános eseménytörzs kiadásra kerül.

6 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
A törzs összeállítható kontírozással és anélkül, így bármely szinten biztosítható a vezetői információs modul kiszolgálása.

7 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Főkönyvi számlaszám törzs A főkönyvi számlaszámokhoz hozzárendelhetőek a jogcímek (a beszámoló űrlapsorai). A jogcímhez hozzárendelhető a KTK kód és a kötelezettség vállalás kiemelt jogcíme. Így egy adatrögzítéssel automatikusan több szintű gyűjtés is elvégezhető.

8 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Az Etalon „fülön” lehetőség van a Saldo által összeállított törzsadatokból adatokat átemelni.

9 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Kötelezettség vállalás nyilvántartás Az alrendszer megvalósítja a kormányrendeletben előírt kiemelt előirányzatonkénti szabad keret (maradvány) figyelést és a szerződések nyilvántartását. A pillanatnyi előirányzat maradványnál figyelembe veszi az iktatott számlákat, a banki és pénztári kiegyenlítéseket. A rendszerbe bevihetők megvalósításra váró tervek, így már abban az időpontban lehet az előirányzatból tartalékolni a szükséges összeget, mikor a terv megfogalmazódik. Ezek a tételek az engedélyezés után kerülhetnek be a szerződés állományba. Előrejelzés segíti egy-egy adott időszak fedezet szükségletének meghatározását.

10 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Számlázás Lehetőség van számlát kiállítani: – kézi rögzítéssel, – automatikusan, úgynevezett minta számlák alapján

11 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
A számla tételsorainak megnevezései rögzíthetők kézzel, szöveg törzsből vagy terméktörzsből.

12 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Házipénztár A házipénztár menüponton lehet: egyidejű vagy utólagos kontírozással rögzíteni a forint és valuta pénztár bizonylatokat, címletezni, pénztárjelentést készíteni, rögzítési naplót íratni, előleget nyilvántartani és elszámolni.

13 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Pénzügy, folyószámla A számlák felvihetők: – alapozva (beiktatás) – részletezve (beiktatás + áfa és gyűjtő felszerelés) Az iktatás adatai az áfa kimutatatás vagy a könyvelési időszak zárásáig módosítható. Ezután a javítást automatikus stornó segíti, már a következő időszakra vonatkoztatva.

14 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
ÁFA-kimutatás Az ÁFA kimutatások lekérhetők: tetszőleges időszakra önrevízióval vagy anélkül 60 napos halasztott tételekkel

15 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Lehetőség van az EVA-s ÁFA kimutatására is.

16 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Kiegyenlítetlen, kiegyenlített tételek kimutatás kérhető le egy meghatározott időpontig, vagy partnerre.

17 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Folyószámla lekérdezések, adatszolgáltatások: Folyószámla kivonatok, tételes kimutatások Folyószámla egyeztetés, egyenlegközlő levél Adatszolgáltatás értékvesztéshez Késedelmi kamatszámítás (partnerenkénti szerződés szerint, általános kamatkulcs vagy jegybanki alapkamat szerint)

18 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Bank A bankbizonylatok adatai feldolgozhatók: tételes billentyűzéssel bank vonalon keresztül automatikusan ( ez esetben az adatok kiegészítése billentyűzéssel lehetséges) folyószámlát érintő tételek esetén a könyvelő választhat a szerződések, folyószámlák rögzített adataiból

19 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Tárgyi eszköz Az alrendszer tartalmazza a kis és nagy értékű tárgyi eszközök, állatok és immateriális javak analitikus raktári, munkahelyi, dolgozói nyilvántartását, mennyiségben és értékben.

20 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
A tárgyi eszköz modul biztosítja: Az egyedi és csoportos nyilvántartást A tartozékok nyilvántartását Az értékcsökkenés számítást A tárgyi eszközökhöz kapcsolódó bizonylatok automatikus kitöltését (üzembe helyezési-, selejtezési, átadási-átvételi, stb. bizonylatok) Automatikus kontírozást un. esemény/mozgásnem törzs alapján, piaci érték nyilvántartást és kimutatást A leltár támogatását: leltárfelvételi ív, leltárrögzítés, leltárkiértékelés elkészítése A vonalkódok készítését és kezelését.

21 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Készlet Az alrendszer megoldja a készletek körébe tartozó anyagok, saját termelésű félkész és késztermékek analitikus nyilvántartását és könyvelését.

22 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Készlet Az alrendszer megoldja a készletre vételezés után, utólag érkező számla alapján az ár/érték korrekciót, valamint a beszerzési árat módosító értékkülönbözetek kezelését. Nyomon követi a készletek értékvesztését és annak visszaírását. Megoldja a raktárak bizonylatolási funkcióit. Teljeskörű leltártámogatást nyújt.

23 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Jövedelem elszámolás Munkavállalók nyilvántartása jogviszonyonként, ezen belül munkakörönként, költséghelyi besorolásonként, választható adózási móddal, a magánnyugdíj-pénztári tagság tényével, az eltartottak adataival, valamint a munkavállalóhoz tartozó juttatás és levonás törzzsel.

24 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Jövedelem elszámolás Szabadon alakítható jogcímtörzs, kifizetőhely, kifizetési idő, naptártörzs és az Integrált Számviteli Információs rendszerbe illeszkedő számlatükör és gyűjtő kezelése. Jövedelem elszámolás hóközi kifizetése vagy hóvégi elszámolása. Automatikus számfejtés. Banki utalások elkészítése. A felhasználó igényeinek megfelelően alakítható paraméteres listák elkészítése. Adatszolgáltatások: Munkavállalók felé Nyugdíjfolyósító felé APEH felé Magánnyugdíj-pénztárak felé Önkéntes nyugdíjpénztárak felé KSH felé

25 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Költségfelosztás Bármely elsődleges vagy másodlagos főkönyvi számlát illetve gyűjtőt tetszőleges vetítési kulcs alapján oszthatunk fel.

26 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Főkönyv Itt történik a vegyes könyvelés, az előirányzatok felvitele és módosítása, az alrendszerekből a napi, időszaki feladások fogadása.

27 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Főkönyv A könyvelés módszere lehet: egy számla egy ellenszámla egy számla több ellenszámla típusú adatrögzítés A főkönyvi részletező és összevont kivonatok és a tételes kimutatások (kartonok) lekérhetők: intézményi szinten, telephelyenként, szervezetenként, személyenként és az intézmény által használt egyéb gyűjtőkre (pl. szakfeladat) is.

28 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Vezetői Információs Rendszer Minden modul fontosabb kimutatásai megtalálhatóak A mérleg összeállítása A mérlegjelentés elkészítése A költségvetési és beszámoló űrlapok összeállítása Adatszolgáltatás értékvesztéshez A főkönyvi és jogcímes kivonat lekérésére A főkönyvi tételek („kartonok”) és jogcímes tételek lekérésére Kincstári tranzakciós kód szerinti lekérdezésre K11-nek feladás Ügyfél igénye szerint a tételes vagy halmozott adatállományból lekérdezések összeállítása.

29 INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER
Felhasználói támogatás, jogkövetés A Saldo Rt. a programok átadását követő egyéves garancián túl a felhasználói támogatást és jogkövetést külön megkötendő szolgáltatási szerződés keretében biztosítja.

30 Köszönjük, hogy végignézte bemutatónkat!
Amennyiben Integrált Információs Rendszerünk felkeltette érdeklődését, a Saldo Rt. Informatikai Igazgatóságán bővebb felvilágosítást kérhet az alábbi telefonszámon: (1)


Letölteni ppt "INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER"

Hasonló előadás


Google Hirdetések