Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan fedezd fel saját gepárdságod?.  A rendszer alapja Hippokrétesz, majd Jung által alkalmazott tipológia, amit az 1920-as években William Moulton.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan fedezd fel saját gepárdságod?.  A rendszer alapja Hippokrétesz, majd Jung által alkalmazott tipológia, amit az 1920-as években William Moulton."— Előadás másolata:

1 Hogyan fedezd fel saját gepárdságod?

2  A rendszer alapja Hippokrétesz, majd Jung által alkalmazott tipológia, amit az 1920-as években William Moulton Marston dolgozott át, elsősorban vezetőkiválasztásra használva.  Ezt a rendszert vezetői, kommunikációs tréningeken világszerte ma is használják.  Ennek adaptációja a gyerekek esetében már rajzvizsgálatból és modellreakcióból leképezhető tehetségalkat meghatározása. Aki kijárja a gepárd-iskolát, sikeresebbé, eredményesebbé válhat.

3  Minden tehetségalkatnak megvannak az erősségei,  amelyek segíthetik gepárd-kölyökké válását,  vagy tévútra vihetik.  A tehetségalkatnak megfelelő felkészítés- támogatás a valódi képességek teljesítménybe fordítását, a tehetség kibontakoztatását jelenti.  Mivé válhat egy oroszlán ennek hiányában?

4 A tehetségnek az iskolapad olyan, mint gepárdnak az állatkert: nem tudja megmutatni valódi kiválóságát. Hogy éli meg mindezt egy határozott, szívós, domináns oroszlán-tehetségalkatú gyerek?  Állandóan konfrontálódik, nincs számára kihívás, amiben megmutathatná magát, nem tud igazán „jó” lenni, ez pedig frusztrálja.  Ereje demonstrálásával próbálja szinten tartani tehetségalkata erősségét: határozottságát.  Képességeit nem valódi teljesítménybe fordítja át, céltudatossága és szívóssága okozza vesztét.

5  Magatartászavaros: vezetésre való hajlamát ki kell élni, ha nem tudja valódi teljesítménybe fordítani, olyan utakat keres, ahol felhívhatja magára a figyelmet…  Diszgráfiás: nem elég neki ugyan a kihívás, és nem tudja valódi erejét megmutatni benne, nincs hozzá kitartása, nagy valószínűséggel, kihagyja az alapok megépítését…  Erőszakos: meg kell vívnia a pozícióért, s mivel tanulmányi eredményeivel nem kerülhet a középpontba, erejét használja „megrettentésre”…

6  Céltudatosságának megfelelő minőségi feladatokat kapva megerősödik.  Kitartást és összpontosítást „tanulva” javul a figyelem-koncentrációja, képes elvégezni a számára kevésbé kihívó feladatokat is.  Érzékenységét csiszolgatva képes szociális kapcsolatait jól működtetni.  Megtanulja saját erejét használni, így képes- ségeit megfelelő teljesítménybe fordítva igazi tehetségként produktív, alkotó felnőtté válik. Nagy eséllyel vezetőként teljesedik majd ki, hisz azon szint alatt azért minden kihívás valójában semmiség neki, mégiscsak ez az ő gepárdsága…

7 Gyere, ismerd meg a gepárd-iskolát©, és fedezd fel saját gepárdságod! Szeretettel várunk! Felismered Oroszlán Oszkárt így, gepárd-kölyökké válva?


Letölteni ppt "Hogyan fedezd fel saját gepárdságod?.  A rendszer alapja Hippokrétesz, majd Jung által alkalmazott tipológia, amit az 1920-as években William Moulton."

Hasonló előadás


Google Hirdetések