Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Viccesen kreatív és teljesen interaktív!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Viccesen kreatív és teljesen interaktív!"— Előadás másolata:

1 Viccesen kreatív és teljesen interaktív!
GYERMEKJÓGA CSOMAG Viccesen kreatív és teljesen interaktív!

2 Tanulj, Játszva gyermekjógát!
Gyermekjóga alapjai Szabóné Sipos Henriett

3 Üdvözlöm! Örülök, hogy itt van velem, és együtt közösen megismertetjük a jóga csodálatos előnyeit. Bízom benne, hogy a tanfolyam segítségével, a gyermekjógát sikerül a gyerekekkel megismertetni, megszerettetni és egyben egy megbízható társat adni az életük során.

4 Mi is a Jóga? www.manojoga.ewk.hu
Test és a lélek „orvossága”, amely megnyugtatja felpörgetett világunk által „felturbózott” idegeinket. Segítségével elérhetjük azt a harmóniát, boldogságot, ami a modern életünkben annyira hiányzik. A jóga nagy hangsúlyt fektet a test izmainak megdolgozása mellet, a lélek nyugalmának megteremtésére is. A jóga jóval több, mint tornagyakorlatok sorozata, ez egy életszemlélet, amely meditáció, spiritualitás útján keresi a megvilágosodást! A jóga (szankszkrit) a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus és a buddhizmus kulturális közegében. A jóga művelője a jógi (szanszkritul a férfi jógikat joginak, a női jógikat pedig jogininek is nevezik). A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé a XX. századi nyugati világban, ma már azonban Európában is szinte minden ága, még a gyermekjóga is elérhető a jógaközpontok által.

5 GYERMEKJÓGA HATÁSAI, ELEMEI

6 A gyermekjóga áldásos hatásai
Egészségmegőrző hatású: - Légúti krónikus betegségek, asztma, allergia megelőzése és gyógyítása. - Testtartásjavító, lúdtalpak megelőzése és korrigálása. Fejleszti a gyermek memóriáját, gondolkodását és az összes fizikai- képességét és készségét, Fejlődik a kommunikációs készségük és gazdagodik ismeretük. Megismeri a gyermek a saját testét és annak működését. Nagyfokú önbizalomra tanít, feszültség- és stresszoldó hatású. Észrevétlenül beépül újra a gyermek életébe a mozgás fontossága és játék közben spontán alkalmazza a képességfejlesztő- és egészségmegőrző hatású gyakorlatokat.

7 GYERMEKJÓGA CSOMAG ALAPGYAKORLATAI
A gyermekjóga hat nagy csoportra osztja a több mint 40 gyakorlatot, amely segít a tananyagban eligazodni, másrészt pedig könnyedén és átláthatóan tudjuk ezáltal beazonosítani a gyakorlatokat hatásmechanizmusaik szerint.

8 JÁTÉKOS PRÓBÁK

9 MÓKA MASSZÁZS

10 ÁLLATI MÓKÁS TRANSZFORMÁCIÓK

11 ÖNBIZALOMTÖLTŐK

12 MOZGÓTALPAK, TESTFORMÁK

13 TÖLTSÖN MINŐSÉGI IDŐT GYERMEKÉVEL ÉS RENDELJE MEG GYERMEKJÓGA CSOMAGUNKAT A WEBOLDALUNKON!


Letölteni ppt "Viccesen kreatív és teljesen interaktív!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések