Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A versem címének helye Arany János.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A versem címének helye Arany János."— Előadás másolata:

1 A versem címének helye Arany János

2 Terveim Eszményítő realizmus, avagy távolról,ködös időben minden szép lehet … A Duna tükréből nézzük a várost, így minden megszépül Ez egy apró hazugság, de a költő hazudhat, csak rajta ne kapják Persze a „hazugságnak” is mindig igaz tényeken kell alapulnia… A legirreálisabb mozzanatokat is realitássá változtatni Semmi hamis pátosz!

3 Ki is ez a Vojtina? Becsületes nevén Vojtina Mátyás,aki egy szlovák származású versfaragó, írók kollégájának hiszi magát (Budapesten él). Bernát Gáspár, a neves újságíró-humorista inasa (ő hozza meg neki a hírnevet is) Kocsmákban adja elő verseit, így jut el hozzám. Ez a költő tökéletes negatív példája a mai költőknek, akikkel mégis csordultig van a sajtó… Tiltakozni szeretnék, fellépni az ilyesféle „művészek” ellen (kritikával,gúnnyal)

4 Álom Egy hasonlatot egy óriáskígyóról, amelyik szarvast nyelt el, de agancsát nem tudja lenyelni, megemészteni. Ez az agancs jelképe annak az élménynek, amely képzelmi szósszal le nem önthető. Egy világ, amely nem egyénekből, de típusokból áll (→Platón) Valami jelentőset keresek, valamit, ami nem a világ, de az eszmék világába esik. Álom és valóság (A romantika és realizmus határán)

5 Gondolataim Önnönmagamnak, önnönmagamról verset írni (ars poetica)
A cím egyfajta szerepjáték, belehelyezkedés egy groteszk szerepbe (akárcsak a Bolond Istók verses memoárok esetén) A műben megjelenik talán az életem néhány eseménye is Végig központban az önirónia (én sem vagyok igazán nagy költő ,de esztétikai érzékem segít kizárni a mocskot a műveimből)


Letölteni ppt "A versem címének helye Arany János."

Hasonló előadás


Google Hirdetések