Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adatszolgáltatói terhek csökkentése a külkereskedelmi statisztikában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adatszolgáltatói terhek csökkentése a külkereskedelmi statisztikában"— Előadás másolata:

1 Adatszolgáltatói terhek csökkentése a külkereskedelmi statisztikában
Országos Statisztikai Tanács ülése 2017. december 5.

2 Az előadás célja Tájékoztatás vállalkozói adminisztratív tehercsökkentést jelentő változásról. Tájékoztatás a vállalkozói kört érintő várható változásokról a külkereskedelmi statisztika területén.

3 Külkereskedelmi statisztikai adatgyűjtések, adatátvételek
Miről van szó? Külkereskedelmi statisztikai adatgyűjtések, adatátvételek Termék-külkereskedelmi statisztika EU-n belüli forgalom (Intrastat) – havi adatgyűjtés (OSAP 2010, 2011, 2012, 2013) EU-n kívüli forgalom (Extrastat) – vám adatok (+ OSAP 2193 havi adatgyűjtés). Szolgáltatás-külkereskedelmi statisztika – negyedéves adatgyűjtés (OSAP 1470) Külkereskedelmi árstatisztika – havi adatgyűjtés (OSAP 1005)

4 Kiket érint? Az EU-n belül termék-külkereskedelmet folytató gazdasági szervezetek és természetes személyek. 2016-ban kb egység folytatott ilyen tevékenységet. Ebből statisztikai adatszolgáltatásra kötelezett, akinek éves import/export forgalma 100 millió Ft felett volt: kb. 10 ezer vállalkozás.

5 Miért ők az adatszolgáltatók?
A termék-külkereskedelmi statisztikára vonatkozó EU jogszabály (638/2004. sz. EU rendelet) szerint korábban: Az EU-n belüli export forgalom értékének 97%-át, Az EU-n belüli import forgalom értékének 95%-át statisztikai adatgyűjtés útján kell megfigyelni.

6 Milyen adatszolgáltatói teher csökkentésről van szó?
A vonatkozó EU jogszabály módosult, ezáltal az EU-n belüli import forgalomnak csak a 93%-át kell statisztikai adatgyűjtés útján megfigyelni. Ennek következtében: 2017-től az import adatszolgáltatási küszöb 100 millió Ft-ról 170 millió Ft-ra emelkedett. Ezáltal felmenthettünk kb. 2 ezer (kis-, és közép-) vállalkozást az adatszolgáltatási kötelezettség alól, amely az import adatot jelentők kb. 20%-a.

7 Mi várható még? – Mikroadat-csere rendszer
Új EU jogszabály (FRIBS), mely szerint: A megfigyelt exportőröknek partner szervezetenként (!) kell jelenteni a termékforgalmat az eddigi ország bontás helyett. Ehhez meg kell adni az EU-s importőr partner adószámát is (és az exportált termék származási országát is). Az exportőröktől gyűjtött összes adatot a tagországok kicserélik egymás között (un. Mikroadat-csere rendszer). A cserélendő adatok anonimak, azaz nem tartalmazzák az exportőr azonosító adatait (csak az importőrét). Az átvett adatokat a tagországok felhasználhatják (nem kötelező) az import statisztikájuk összeállításához.

8 Intrastat mikroadat-csere rendszer
A tervezett rendszer hosszú távú célja a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése azáltal, hogy a cserélendő mikroadatok import statisztikai adatgyűjtést válthatnak ki a tagországokban. A partner adószám gyűjtésének tervezett kezdete január. Ez sajnos adminisztratív teher növekedést jelent. Ezt ellentételezendő, a KSH várhatóan lemond egyes, EU jogszabály alapján nem kötelező adatelemek (szállítási feltétel, fuvarozási mód) gyűjtéséről. A további tehercsökkentés csak egy lehetőség, az átvett adatok minőségétől, felhasználhatóságától függ. Az EU a cserélendő export adatok lefedettségi követelményét várhatóan 97-ről 95%-ra fogja csökkenteni. Erre után kerülhet sor.

9 További információ (angolul)

10 Szabó Péter főosztályvezető
Köszönöm a figyelmet! Szabó Péter főosztályvezető KSH


Letölteni ppt "Adatszolgáltatói terhek csökkentése a külkereskedelmi statisztikában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések