Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hegyes orrú denevér.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hegyes orrú denevér."— Előadás másolata:

1 Hegyes orrú denevér

2 Megjelenése A hegyesorrú denevér nagyon hasonlít a közönséges denevérre, de füle keskenyebb és rövidebb.  Orra némileg hegyesebb, testmérete valamivel elmarad nagyobb rokonáétól. Feje kecses, fölülről nézve kevésbé széles. Bundája színe világosbarna, a hasi részen piszkosfehér, a medence környékén nincsen vöröses árnyalat. A kutatók szerint jó meghatározó bélyeg a fejtetőn lévő borsónyi nagyságú, az alapbundaszíntől világosabb folt.

3 Életmódja Templomok, régi építmények padlásain húzódnak meg.
Késő ősszel akár több száz kilométerre lévő barlangokba repülnek telelni. Téli álma rövid, tél elején a melegebb részekre, tavasszal a bejárathoz közelebbi, nagyobb termeket keresi fel. Röpte lassú szárnycsapásokból áll. Vadászni főleg tisztáson vagy parkokban szokott, ahol legtöbbször a talajról kapja fel a bogarakat, sáskákat, molylepkéket és nagyon sok mezőgazdasági kártevőt. Állománya folyamatosan csökken.

4 Szaporodása A szaporodási időszak augusztustól egészen januárig tart.
A párzás általában egy barlangban történik. A nőstények petéi azonban nem termékenyülnek meg, ez majd csak a tavaszi felmelegedéskor, a téli álomból való felébredéskor fog bekövetkezni. Az embrió napig fejlődik az anya méhében. Június vége körül megszületnek a körömnagyságú picinyek, nőstényenként egy, vagy kettő. 

5 Érdekességek

6 Készítették: az 5.a-ból Boros Ádám Dobos Bence Geller Marcell Horváth Szabolcs

7 Források: parkerdoben/


Letölteni ppt "Hegyes orrú denevér."

Hasonló előadás


Google Hirdetések