Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Számítógépes vírusok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Számítógépes vírusok."— Előadás másolata:

1 Számítógépes vírusok

2 Tartalom Mi a számítógépes vírus Első számítógépes vírus a világon
Vírusok fajtái Mit csinálnak a vírusok? Hogy védekezhetünk ellenük?

3 Számítógépes vírus Ez egy program, ami más programokat fertőzhet meg úgy, hogy hozzá kapcsolódik és lassítja a működését, ill. Akadályoz néhány funkciót.

4 Számítógépes vírus Feladatai: Fertőzni és észrevétlenül terjedni:
terjedhet a tudomásunk nélkül és utána fertőzhet. Egy PC-n terjed, de ugyan úgy terjedhet a hálózaton vagy az interneten is. Első PC vírus: BRAIN – elfoglalta a szabad helyet a floppy lemezen, amelyet tovább nem lehetett használni.

5 Vírusok típusai Klasszikus pc vírus fertőzi a programokat és a hardwaret Féreg PC hálózat segítségével terjed, csatlakozik a számítógéphez és a leggyengébb ponton támadja. Trójai káros kód, amely hasznos programnak álcázza magát.PC-n belül nem terjed tovább.

6 További veszélyek Küldd tovább 10 ismerősödnek,
KÉRETLEN LEVÉL= SPAM, - reklám, elektronikus szórólap, piramisjáték,.... hoax = riasztó hírek hamis segítség kérés, csaló ek, lánc levelek... Küldd tovább 10 ismerősödnek, Különben 10 év szerencsétlenség ér... Védd a gyerekeket Afrikában

7 További veszélyek Dialer olyan program, amely megváltoztatja a számítógép telefonos csatlakozását. Átirányítja a hívást emelt díjas vonalra vagy külföldi számra.

8 További veszélyek Spyware egy program, amely a pc-n rejtőzködik és adatok gyűjt rólad, majd tovább küldi egy harmadik személynek.

9 További veszélyek Adware egy program, amely automatikusan megjelenít, letölt vagy lejátszik kéretlen reklámokat a számítógépen.

10 További veszélyek Pharming hamis internetes oldal, melynek feladata, hogy egy internetes oldalt egy másik oldalra irányítson át. Például bankok oldalait, utána adatokat lopjon a felhasználótól.

11 Mi a vírus célja? program szokatlan viselkedése
fájlok tartalmának és méretének módos. rendszer lassítása hibajelentések küldése dokumentumok károsítása

12 Hogyan védekezzünk? Védd a számítógépet aktuális antivírus és anti-spyware programmal, ami naponta frissíti magát.

13 Hogyan védekezzünk? CD DVD
Archiváljuk az adatainkat. Archiválással megóvhatjuk adatainkat, amelyek törlődhetnek valamilyen szoftveres vagy hardveres hiba útján. CD DVD

14 Hogyan védekezzünk? Ne látogassunk nem biztonságos oldalakat. Ne töltsünk le programokat, amelyeknek ismeretlen a forrásuk.

15 Hogyan védekezzünk? Védjük a PC-t illetéktelen behatolások ellen. Ezt megtehetjük FIREWALL segítségével, amely biztonsági falat képez a számítógépünk és az interneten található potenciálisan káros oldalak között.

16 Hogyan védekezzünk? Ne adjuk ki címünket bárkinek. Nézzük meg milyen kérdőívek kitöltésénél adjuk meg címünket.

17 Hogyan védekezzünk? Ne nyissunk meg ismeretlen csatolt fájlokat. Ha nem nyitunk ki indítható fájlt, nem kaphatunk vírust ben. Minden gyanús t töröljünk inkább.

18 Hogyan védekezzünk? Védjük számítógépünket jelszóval. PASSWORD

19 Hogyan védekezzünk? Tudd, hogy ki és hogyan használja a számítógépedet. Más felhasználóknak határozzuk meg mit használhatnak a számítógépünkben és korlátozzuk a hozzáférést.

20 Ne felejtsd el legalább hetente ellenőrizni a számítógépedet....


Letölteni ppt "Számítógépes vírusok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések