Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Nemzetközi konferenciája Szlovákia, Kovácsfalva 2017. 09. 16-19.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Nemzetközi konferenciája Szlovákia, Kovácsfalva 2017. 09. 16-19."— Előadás másolata:

1 Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Nemzetközi konferenciája Szlovákia, Kovácsfalva

2 A Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége ig Szlovákiában Európai Uniós Büntetés-végrehajtási Szakszervezeti Szövetség meghívására Szakszervezeti konferencián képviseltette magát.

3 A résztvevő szakszervezetek: Rajna-Pfalz, Saar-vidék, Thüringia Bv-s szakszervezetei Németország, Lengyel Ország Büntetés-végrehajtás szakszervezete, Szlovákia Büntetés- végrehajtás Szakszervezete, valamint Magyarország Büntetés-végrehajtási szakszervezete az FBVSZOSZ, melyet Horákné Molnár Ilona, Takács Zoltán, Horák Tibor, Éles György- tolmács képviselt.

4 Megérkezés: án délután, majd másnap reggel 9 órakor kezdődtek a nemzetközi résztvevők beszámolói. Minden szervezet elmondta a saját büntetés- végrehajtási rendszerének működését, majd a szakszervezeti munkáról és a tevékenységéről beszélt.

5 A konferenciát vendégként megtisztelte a Szlovák Büntetés-végrehajtás Országos parancsnoka Milan Ivan ezredes Úr és a Szlovák Szakszervezeti konföderáció elnöke Jozef Kollár Úr is.

6 A konferencia másnapján a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége (Magyarország) felvételre került az Európai Uniós Büntetés-végrehajtás Szakszervezeti Szövetségébe.

7 A szerződést aláírók megállapodtak abban, hogy a következő nemzetközi konferencia helyszíne Magyarország, melynek a tervezett időpontja 2018 októbere.

8 A Szövetség célja: Nemzetközi megegyezés az együttműködésről:
(lengyelről magyarra történő fordítás) Ez a megállapodás meghatározza a szakszervezetek kölcsönös együttműködés szabályait nemzetközi szinten, amely tagok a büntetés-végrehajtásban vagy ideiglenes őrizet végrehajtásának intézetében dolgozik.

9 I. Szerződő felek: A fogvatartottak tisztségviselőinek és alkalmazottainak szakmai szövetsége (Lengyel szakszervezet) b. BSBD (Németország büntetőszolgálatainak szövetsége) Rajna-Palotagrófi tartomány, Türingia és Saarland c. Odborovy zvaz Zboru vazenskej a justicnej straze (szlovák szakszervezet) d. Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége (magyar szakszervezet)

10 II. Bevezetés: Globalizáció és politikai együttműködés az EU tagállamok területén a jog és a biztonság ahhoz a következtetéshez vezet, mely a munkaszervezeteknek új együttműködést kell keresniük nemzetközi szinten, hogy tanulhassunk egymástól és ekképpen jobbá és hatékonyabbá tegyék tagjaik érdekeit. Ezért az Európai Büntetés-végrehajtási Szövetség kinevezi a szerződő feleket.

11 III. Együttműködés célja:
A szerződő felek szeretnének együttműködni és a közösség szellemének kölcsönös megerősítésén dolgozni, hogy nemzetközi szinten hatékonyan járjon el tagjai érdekében. A közös álláspont kialakítása a tudás és információ cseréje révén olyan témákban is, amelyek a széles körben megértett emberek jogairól, valamint a potenciálról és a társadalom tájékoztatásáról szólnak, különösen a politikusok és a nemzetközi intézmények között. Célok eléréséhez hozzájárul: - Európa végtelen megosztottsága, - építsünk egy méltányos európai közösséget, amelyet demokrácia jellemez, emberi jogok tiszteletben tartása, kölcsönös tisztelet és elismerés, utalva a történelmi, barátságos együttműködés évszázadok során.

12 IV. Működés: V. Döntéshozatal:
A szerződés végrehajtása érdekében a partnerek részt vesznek a projekt üzleti tevékenységében. Értékelés az éves konferencián történik, amelyeken szintén megvitatnak, jelenlegi releváns témákat és további lépéseket. Ezt az értékelést a konferencia befejezésekor a felek által elfogadott módon teszik közzé. V. Döntéshozatal: Minden egyes szerződéses partner felelős annak biztosításáért, hogy az éves konferenciákra átruházási képességgel rendelkező személy részt vegyen, hogy az ülésen egyhangúlag közös álláspontot fogadjon el. Az új szerződéses partnerek elfogadásáról szóló döntést egyhangúlag kell meghozni. Ha a szervezet egyik tagja nemmel szavaz az új partnerre, úgy az új tag kiszorul.

13 VI. Vezetőség és pénzügy
A partnerségnek nincsenek saját forrásai és nincs saját pénzügye.

14 VII. Költségek és a konferenciaszervezése A konferencia szervezésének költségeit a szervező viseli, kivéve az utazási költségeket. Az éves konferenciát mindig másik szerződéses partner szervezi. A konferencia előtt a szervező partner kezdeményezésére a felek elnökeivel vagy képviselőivel felveszik a kapcsolatot a gyűlési terv elkészítése céljából, szervezési kérdések és a meghívott vendégek listájával kapcsolatban. Az előkészületek költségeit a vendéglátó fél viseli, az utazási költség kivételével. Mindegyik szerződéses partner legfeljebb 4 főt delegálhat konferenciákra. Ezen kívül lehetőség van arra, hogy további vendégeket is felkínáljon a költségek viselésével. A konferencia szervezője felelős a jelentési részért és a médiakapcsolatokért. Konferencia hivatalos nyelve a lengyel. A konferenciák szervezője nem köteles tolmácsokat és nyelvi segítséget nyújtani. Egy adott dokumentum lefordításának szükségleteiről a testület közösen dönt, sürgős esetben az elnök. A fordítási költségeket a konferencia szervezője viseli. Partnerek felelősek a saját országuk a médiájával való kapcsolattartásért.

15 VIII. Változások az együttműködési megállapodásban
Megállapodás módosítása csak a szerződő felek hozzájárulásával lehetséges. 1. Mindkét fél felmondhatja írásban a tagságát a kezdő időpont feltüntetésével, legkésőbb 6 hónappal a tervezett éves konferencia előtt. 2. Az új tag megpróbálja elfogadni a szerződést, legalább két évente rendszeresen részt kell venni az éves konferencián. Konferencia helyét és idejét a konferencia határozza meg.

16 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Nemzetközi konferenciája Szlovákia, Kovácsfalva 2017. 09. 16-19."

Hasonló előadás


Google Hirdetések