Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Férfi és női szerepek Spártában. Igaz-e Spártára ez a mondás? A férfiak vezetnek, a nők pedig irányitanak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Férfi és női szerepek Spártában. Igaz-e Spártára ez a mondás? A férfiak vezetnek, a nők pedig irányitanak."— Előadás másolata:

1 Férfi és női szerepek Spártában

2 Igaz-e Spártára ez a mondás? A férfiak vezetnek, a nők pedig irányitanak.

3 Kérdések a fiús részhez  1, Miért nem vette magát körül Spárta is várfallal?  2, Mi volt egy spártai férfihoz való legméltóbb foglalkozás?  3, Mikor vetettek meg egy spártai férfit?  4, Hogyan döntött a Vének Tanácsa, amikor Leonidász apjának sokáig nem született gyereke?  5, Kit választott Leonidász házastársul?

4 Kérdések a lányos részhez  1, Miért nem kaptak a spártai nők hozományt?  2, Milyen szerepet kaptak a nők a közigazgatásban Spártában?  3, Miért volt fontos a nők számára is a testedzés?  4, Ki fejtette meg Démaratosz irótáblájának titkát és mi volt az?  5, Ki vigyázott a városra, amikor a férfiak a katonai táborban laktak?

5 Válaszok a fiús részhez  1, mert gyávaságnak tartották  2, katonáskodás  3, ha nem nősült meg és nem lett gyereke  4, a király feleségül vehetett egy másik asszonyt, akitől gyereke születhetett  5, féltestvérének a lányát, Gorgót

6 Válaszok a lányos részhez  1, mert a jellemükért, személyiségükért vették őket feleségül  2, irányitották a várost, helótákat felügyelték, őrködtek, biráskodtak  3, egészséges gyereket szüljenek  4, Gorgó, viasz alatti rétegen volt az üzenet a perzsa támadás veszélyéről  5, nők őrködtek, mert a városban csak 30 férfi volt


Letölteni ppt "Férfi és női szerepek Spártában. Igaz-e Spártára ez a mondás? A férfiak vezetnek, a nők pedig irányitanak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések