Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedésekről Hajléktalanokért Közalapítvány.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedésekről Hajléktalanokért Közalapítvány."— Előadás másolata:

1 Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedésekről
Hajléktalanokért Közalapítvány

2 Kísérő Intézkedések Alapinformációk
A Hajléktalanokért Közalapítvány által megvalósított Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program - RSZTOP azonosítószámú- projekt keretében, várhatóan közötti időtartamban, a konvergencia-régiók területén, ún. kísérő intézkedéseket tervez megvalósítani. A kísérő intézkedések célja a rászorultsági helyzetből történő kitörés lehetőségének megalapozása, elsősorban a mentális és pszichés zavarokkal és/vagy addiktológiai problémákkal küzdő hajléktalan emberek kezelésbe vételét és terápiáját elősegítő intézkedésekkel.

3 Szereplők és feladatok
Kiemelt projekt Keretszintű koordinálás Finanszírozás Együttműködő partnerek Helyi szintű tervezés Megvalósítás (önerő) Szakemberek Ügyfélkezelés Adatszolgáltatás

4 Szereplők és feladatok
Kiemelt projekt a szolgáltatást végző szakember alkalmazása (pénzügyi fedezet biztosítása) szakmai fő tartamának meghatározása ( rugalmasan értendő és kezelendő, együttműködő partner ellátottjainak igényei és szükségletei mentén formálható) keretfeltételek meghatározása a helyi szintű szolgáltatás tervezés és nyújtás támogatása, koordinálása projekt előre haladásának támogatása teljesítés mérése a forgalmi tevékenység mérése szolgáltatás igénybevételének dokumentálása stb.

5 Szereplők és feladatok
Együttműködő partnerek a konkrét szolgáltatások megtervezése és a megvalósítás feltételeinek garantálása ügyfélkör ( ellátási területen élők elérése) motiválása a szolgáltatások igénybevételére, terápiás részvétel támogatása a szolgáltatás akadálymentes hozzáférésének biztosítása az adott területen élő hajléktalan emberek számára intézményi munkatárs(ak) kijelölése a hatékony együttműködés érdekében helyszín biztosítása ( ÁNTSZ engedélyeztetési folyamat lefolytatása)

6 Szereplők és feladatok
Szakemberek konkrét szakmai szolgáltatás, szakellátás (mentális, pszichiátriai, addiktológiai) biztosítása a célcsoport részére adatszolgáltatási kötelezettség a kiemelt projekt irányába együttműködés a hajléktalan ellátó intézmények munkatársaival stb. Ügyfélkör bevonásának érdekében Az intézményben folyó szociális munka segítésének érdekében (team munka stb.)

7 Szolgáltatás tervezés
Szakemberek kiválasztása Szakmai feltételek - Alkalmazható szakemberek köre- PSZICHIÁTER ADDIKTOLÓGUS PSZICHOLÓGUS MENTÁLHIGIÉNÉS SZAKEMBER ADDIKTOLÓGIAI KONZULTÁNS Egyéb, egészségügyi végzettséggel és a célcsoport igényeinek megfelelő szakosodással rendelkező szakember

8 Szolgáltatás tervezés
Szakemberek kiválasztása Pénzügyi feltételek Finanszírozási feltételek /helyszínenként/ átlagosan Ft/helyszín/hónap – Ft/helyszín/hónap. A szakember bérezésének maximalizálása érdekében feltétel a projekt végrehajtásba bevont szakember alkalmazotti státuszban, heti 36 órás munkaviszonyban már foglalkoztatott legyen és/vagy egyéni vállalkozóként rendelkezzen a vállalkozás keretében min. 36 órás bejelentett jogviszonnyal eleget téve a járulékfizetési kötelezettségének

9 Kockázatok és megoldási javaslatok
Szakember kiválasztás és alkalmazás Megjelenő Kockázat Egyes területeken- szakemberhiány Megoldási Javaslat A kísérő intézkedések szolgáltatásainak megvalósításához ebben az esetben költségvetés lehetőség szerinti átstrukturálása A helyi szintű szolgáltatás tervének átdolgozása Megjegyzés: a pénzügyi fedezet megfelelő csoportosítása, elhelyezése érdekében a szakemberhiány, mint probléma időben történő jelzése a kiemelt projekt irányába.

10 Kockázatok és megoldási javaslatok
Szakember kiválasztás és alkalmazás Megjelenő Kockázat Egyes területeken- szakemberhiány Megoldási Javaslat A mentálhigiénés és addiktológiai konzultáns szakemberek kevésbé keresettek a piacon, így jobban „elérhetőnek” és foglalkoztathatónak számítanak a projekt számára is. Ebből adódóan, ahol szükséges végig kell gondolni az általuk végezhető szakmai tevékenységgel a kisérő intézkedések szolgáltatásai hogyan fedhetők le. Megjegyzés: egy helyszínre jutó keretösszeg magas!!! Kiváló óradíjak garantálhatók!

11 Kockázatok és megoldási javaslatok
Szakember kiválasztás és alkalmazás Megjelenő Kockázat Kockázatot jelent majd a szakember biztosítása, mivel várhatóan év elején indulnak el azon operatív programok (országosan), ahol a projekt célok elérésének egyik pillére hasonló típusú szolgáltatások biztosítása, ezért csökkenhet az elérhető szakemberek köre. Megoldási Javaslat A szakemberek időben való felkeresése, felkérése. A kiemelt projekt koordinálásában a szakember alkalmazhatóság érdekében hirdetések és promóciós cikkek megjelentetését országos terjesztésű szaklapokban, a szakemberek informálását, a projekt népszerűsítésének céljából. Az egyéb operatív program által finanszírozható témakörben azonos szolgáltatások egymásra építése.

12 Szolgáltatás tervezés és területi lefedettség kérdése
A szolgáltatás biztosítás típusai Program elvárása: A program országos szintű lefedettsége, amelyhez az együttműködő hajléktalanellátó szervezetek a teljes ellátási területük ügyfélkörének elérésével járulnak hozzá. Nyitott szolgáltatás A vonatkozó ellátási területen akár más hajléktalan ellátó intézmények szolgáltatásait igénybe vevő emberek számára is hozzáférhető és elérhető szolgáltatás biztosítása. Elérési utak Mobil szolgáltatás Rögzített rendelési helyszín

13 Szolgáltatás tervezés és területi lefedettség kérdése
Rögzített szolgáltatás Kockázata: az adott intézmény ellátási területén élő, hajléktalan emberek elérésének kockázata. elég motivált-e a hajléktalan ember, hogy utazzon a pszichiátriai és addiktológiai szolgáltatás igénybevételéért? az utazás költségét tudja-e finanszírozni? akadálymentesen elérhető a helyhez kötött szolgáltatás? Előnye: az adott telephelyen hetente megjelenik a szolgáltatást nyújtó szakember és így megfelelő „bizalmi légkört” tud kialakítani az intézmény ellátottjaival, mely bizalmi légkör bármely terápiás folyamat sikerének alapja. elérhető az ellátottak számára. (keddenként 4 órában rendel) jobb együttműködés lehetősége az intézmény dolgozóival is mint, ha több telephelyre járna stb. kevesebb elérés, de hatékonyabb, „mélyebb” terápiás kapcsolatok biztosítása az ügyfeleknek stb.

14 Szolgáltatás tervezés és területi lefedettség kérdése
Mobil szolgáltatás A szolgáltatást teljesítő szakember az ellátási területen, több különböző telephelyen és intézményben is szolgáltatást nyújt. Kockázata a rendelési idők megritkulása mivel értelemszerűen a szakember ritkábban jelenik meg az egyes intézményekben így a jelenléte az ügyfelek számára, nem olyan intenzív és a szolgáltatás minősége nem olyan fokú, mintha csak az adott intézményben folytatná a munkáját nem tud olyan bizalmi légkört kialakítani az ügyfelekkel nem olyan hatékony az együttműködés az intézményi dolgozókkal outsider marad a szakember stb. Előnye akadálymenetes szolgáltatás biztosítása több intézményben az ügyfeleknek nem kell utazniuk a szolgáltatás igénybevételéért krízis helyzetek jobban kezelhetők helyben több ügyfél, már a „megszokott” közegében részesül egy „új” szolgáltatásban stb.

15 Szolgáltatás tervezése
Helyi szintű szolgáltatás Intézményi feltételek Ügyfél igények Szakember kapacitás

16 Szolgáltatás tervezés Ügyfél igények
Első feladat tehát az igények és a lehetőségek felmérése, majd ezután következik azok összehangolása. Igények felmérése Az igények felméréséhez a helyi ismereteken kívül segítséget adhat kiemelt projekt online kérdőív, adott megyére vonatkozó eredményei, amely a célcsoport jellemzőit és ebből következően szükségleteit jó pontossággal határozza meg. További szükséglet felmérés elvégezhető, ha a szolgáltatást tervezők ezt szükségesnek tartják. Ehhez állapotfelmérő tesztet/ teszteket a kiemelt projekt a szakmai tanácsadó javaslata alapján biztosítani tud az együttműködő partnereknek.

17 Szolgáltatás tervezés szakember kapacitás
A térség szakmai ellátottsága a program megvalósítás tekintetében. Szakemberek elérhetősége, alkalmazni kívánt szakember megjelölése, az általuk végezhető szakmai tevékenységek figyelembe vételével. A szakmai tevékenységek meghatározásra kerültek és az egyes szakemberekhez rendelődnek a Segédanyag Fogalomtár című elektronikusan megküldött anyagban.

18 Szolgáltatás tervezés Intézményi feltételek
Tárgyi feltételek Az intézmény rendelkezik-e olyan helyiséggel, amelyben pszichiáter/addiktológus szakorvos egyéni rendelést folytathat Csoportos terápia megtartására alkalmas helyiséggel Ez a helyiség ÁNTSZ által engedélyezett Az intézmény biztosítani tud a helyiségben számítógépet internetcsatlakozással nyomtatót zárható szekrényt (elkülönített irattárolás)

19 Szolgáltatás tervezés Intézményi feltételek
Személyi feltételek Intézményi munkatárs, mint személyi feltétel Tud-e biztosítani az intézmény olyan munkatársat, aki segíti és támogatja a szolgáltatást végző munkáját? kapcsolatépítésben segíti, ügyfélirányításban részt vesz, ügyfél motivációt segíti, az ügyfelet a terápiában támogatja stb. szakember bevonása az intézmény szociális munkamenetébe Javasolt, hogy ez az intézményi munkatárs szociális szakember vagy mentálhigiénés munkatárs, vagy addiktológiai konzultáns vagy ilyen jellegű szakmai tapasztalattal rendelkező szociális munkatárs legyen.

20 Szolgáltatástervezés Pénzügyi feltételek
Szakember(ek) alkalmazására fordítható összegkeret br.br. 330 eFt – 370 eFt Elvárások Nyomon követhető „szakrendelés” biztosítása az ügyfeleknek Komplex szolgáltatás biztosítása Adatszolgáltatás a kiemelt projekt irányába Együttműködés az intézményi dolgozókkal Kalkulációs alap: havi min. 20 órás munkavégzés (heti 1 alaklom / 4 óra) esetén várható körülbelüli nettó óradíj 8000Ft Ft. Általános információ, hogy egy magánrendelésen a pszichiáter átlag óradíja szintén e között mozog.

21 Szolgáltatás tervezés Pénzügyi feltételek
Finanszírozási keretmeghatározás elemei: Alkalmazni kívánt szakember helyi szintű átlag óradíja alapján, szinkronban az elvárt munkafeladatokkal A munkavégzés minimum időkerete adott, de az intézményeknek és a kiemelt projektnek is érdeke, hogy a keretösszegen belül minél széleskörűbb és gyakoribb szolgáltatásbiztosítás valósuljon meg

22 Komplex szolgáltatás elemei és finanszírozása
Pszichiátriai kezelésbevétel Szakvélemény kiállítás, javaslattétel, véleményezés Irányítás Diagnózis állítás Csoportos terápia Beavatkozás Egyéni terápia Vizsgálat, szűrés

23 Komplex szolgáltatás elemei és finanszírozása
Példák komplex szolgáltatásnyújtásra Szakorvos rendelési idejében felméri, szűri a megjelenő pácienst, krízisintervenciós beszélgetést folytat, azaz egyszeri terápiás ülést vezet le a tapasztalt állapot alapján. Beutalást végez szakintézménybe, vagy önsegítő csoportok felé tereli az illetőt, esetleg gyógyszerfelírás történik. Ezt követően visszarendelés, amely, ha megtörténik újabb állapotfelmérést von maga után. Csoporterápiás eszközöket alkalmazhat. Pszichológus munkatárs egyéni rendelési időben állapotfelmérést/szűrést végez. Terápiás beszélgetést folytat. Ügyfél állapotát véleményezi és irányítja szakorvos felé, vagy egyéb önsegítő csoport felé. Gyógyszerelést nem végez. Visszarendelés történik/het. Csoportterápiás eszközöket alkalmazhat. Mentálhigiénés szakember, vagy addiktológiai konzultáns munkatárs állapotfelmérést, szűrést végez ügyfelekkel. Egyéni beszélgetéseket folytat véleményezi a szűrés eredményeket, javaslatot tehet szakorvos számára. Irányítja szakorvos, vagy egyéb lehetőség felé. Csoportterápiás eszközöket alkalmazhat. Visszarendelés történik/het.

24 Komplex szolgáltatás elemei és finanszírozása
Tekintettel az országos, átlagos - pszichiáter és addiktológus szakorvosokra vonatkozó - magánpraxis rendelések alapján kalkulált árak a komplex szolgáltatás nyújtásának elvárható minimuma munkaidőben: havi 20 óra, azaz heti 4 óra „rendelési” idő A fenti minimum teljesítése esetén vonatkozó minimum 1 szakemberre felhasználható díjkeret maximuma a régió keretösszege azaz Ft – Ft

25 Szolgáltatás tervezés Szolgáltatási paletta kialakítása
A szolgáltatási paletta kialakításánál így a lehetőségek felmérése igények, szükségletek felmérésének eredményei alapján több szakember kerülhet alkalmazásra. Egy eset lehetséges megoldása.. „Elképzelt helyzet” „Elképzelt paletta” Pl.: pszichiáter rendel mentálhiginés szakember csoportos terápiát tart Elvégzett tevékenységek és forgalmi adatok

26 Szolgáltatás tervezés Szolgáltatási paletta kialakítása
A szolgáltatási paletta kialakításánál Szolgáltatás meghatározandó paraméterei Tevékenység időtartama Tevékenység helyszínei Tevékenység gyakorisága Tevékenység célja, kapcsolódása a projekt általános céljához Tevékenység indoklása a szükségletfelmérés alapján Tervezett tevékenység leírása Tevékenységgel érintett célcsoport szöveges bemutatása

27 Szolgáltatási Mutatók
Eredmények mérhetősége Megjelölt szolgáltatási mutatók Szolgáltatás Budapest Vidék Összesen Pszichiátriai kezelésbe vétel, forgalom (db) 1.600 7.900 9.500 Egyéni vagy csoportos terápiába vonás (fő) 40 190 230

28 Szolgáltatási Mutatók
Pszichiátriai kezelésbevétel, forgalom tevékenység Budapest darab / Vidék darab Tevékenység Egyéni és csoportos terápia Bp.: 40 fő Vidék: 190 fő

29 Fogalmak értelmezése A pszichiátriai kezelésbe vétel, forgalom (db) indikátor jelentése: A pszichiátriai kezelésbe vétel jelentése: Pszichiátriai kezelésbe vételt jelent a szolgáltatási alkalmon való egyéni megjelenés, továbbá a csoportos terápiás alkalmak száma, tehát az egyéni terápia esetében a szolgáltatást igénybevételének száma (FŐ) valamint a csoportos terápiás alkalmak száma (DB) Ezen tevékenységek teljes listája megtalálható a Segédanyag Fogalomtár című anyagban. Az így összesített „tevékenységeknek” egy „részét” alkotja az egyéni vagy csoportos terápiába vonás, mint szolgáltatási tevékenység

30 Fogalmak értelmezése Egyéni vagy csoportos terápiába vonás (fő) jelentése: Egyéni terápiába vonás: ülésszámtól függetlenül minden pszicho- vagy szocioterápiás jellegű beavatkozás. Ide tartozik (nem kizárólag) a krízisintervenció, pszichoedukáció, tanácsadás, illetve bármilyen alap- vagy szakpszichoterápiás ülés. Egy egyéni terápiás folyamat kimenetele, annak a szerződés szerinti végig vitele nagyobbrészt a páciensen múlik, ezért minden megkötött terápiás szerződést célszerű ide sorolni, függetlenül attól, hogy milyen részben és mértékben teljesül.

31 Fogalmak értelmezése Csoportos terápia: a pszichoterápia egy olyan formája, amely során egy vagy akár több terapeuta a páciensek egy kisebb csoportját egy csoportként kezeli. Általában a pszichoterápia csoportosan megtartott formái, mint a kognitív viselkedési terápia vagy az interperszonális terápia, de pszicho dinamikus terápiát is jelenthet, ahol a csoport környezetét és a csoport folyamatait használják a csoporton belüli interperszonális kapcsolatok mechanizmusainak változásainak feltárására, felderítésére és vizsgálatára.

32 Szolgáltatás tervezést segítő segédanyagok
Szolgáltatás tervezési adatlap Személyi és tárgyi feltételek feltérképezése Segédanyag – Fogalomtár Intézményi mátrix

33 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Pszichiáter: a pszichiáter tevékenysége orvosi diplomához kötött ötéves képzéssel megszerezhető pszichiátriai szakvizsga a mentális betegségek diagnosztizálása kiszűri azokat az állapotokat, amikor nem lelki, hanem testi eredetű a probléma kérhet labor- és képalkotó vizsgálatokat (CT, MRI), melyekkel alátámaszthatja diagnózisát. gyógyszeres kezelés

34 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Pszichiáter által végzett szakmai tevékenységek: pszichiátriai szakvizsgálat elvégzése állapotfelmérő tesztek kiértékelése diagnózis felállítása szakvélemény kiadása pszichiátriai gyógyszerek felírása javaslat adása háziorvos felé pszichoterápiás ülések beutalás irányítás stb.

35 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Addiktológus addiktológiai szakvizsgával rendelkező orvos, vagy ennek megfelelő klinikai addiktológus szakpszichológusi végzettséggel rendelkező pszichológus Szakmai tevékenység: addiktológiai szakvizsgálat elvégzése; diagnózis felállítása; szakvélemény kiadása; gyógyszerek felírása általános támogatással (emelt összegű támogatásra és javaslat kiadására csak pszichiáter szakorvos jogosult); kórházi beutalás sürgős vagy rehabilitációs kezelésre.

36 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Pszichológus a pszichológus valamely egyetem bölcsészkarának pszichológiai szakán szerez diplomát alapképzése során széles körű lélektani ismeretekre tett szert az alapképzés után klinikai szakképzés, a szakvizsga letétele, majd a szakmai gyakorlat megszerzése következik a klinikai szakpszichológusi végzettségre épül a pszichoterápiás szakképzés, amely feljogosít a pszichoterapeuta tevékenységre. a pszichoterápiában a szakember különféle lélektani módszerekkel, kommunikációval, tréningekkel (pl. relaxációs, autogén-, személyiség-központú téring stb.) segíti a lelki eredetű problémák, magatartászavarok kezelését és gyógyítását

37 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Pszichológus nincs gyógyszeres kezelésre jogosultsága pszichológiai kezelés a szakpszichológus és kliense együttműködésére „épül” Témák, helyzetek, viselkedés és ennek következményeinek közös elemzése a klienssel (együttműködést és aktív részvételt igényel az ügyfelektől) személyre szabott, leghatékonyabbnak tartott segítő terápiás módszerek javaslata, esetleges véghezvitele.

38 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Pszichológusi szakma főbb tevékenységkörei (Csak főbb pontokban, összefoglaló jelleggel, iránymutatásul a szolgáltatás tervezéshez!) diagnosztikai vizsgálatok (anamnesis, panaszok stb. felvételével, ill. tesztekkel); ezek alapján diagnosztikai javaslat; szakorvosi véleményhez saját vélemény kiadása; pszichoterápiás indikáció felállítása; pszichoterápiás beavatkozások speciális képzettségtől függően.

39 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Addiktológiai konzultáns: Képzése, végzettség: a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán elvégezhető másoddiplomás képzés Az addiktológiai konzultáns feladata, hogy a szenvedélybeteget ellátó multidiszciplináris team tagjaként részt vegyen a kliensek és családjuk segítésében. Ez magában foglalja az állapotfelmérést, a célkitűzések meghatározását, az egyéni konzultációs feladatterv elkészítését és egyéb olyan tevékenységeket, amelyek segítik a klienst abban, hogy hozzájusson a számára legmegfelelőbb szolgáltatásokhoz.. Az addiktológiai konzultáns képzés egy, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán elvégezhető másoddiplomás képzés.

40 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Addiktológiai konzultáns: A konzultáció maga nem tanácsadást jelent, hanem olyan segítő kapcsolatra utal, amely a tanácsadásnál szimmetrikusabb viszonyt, s oda-vissza irányuló kommunikációt feltételez a segítő és a segített között (sajátélményes segítők) Szakmai tevékenységei: állapotfelmérés; motivációs beszélgetés;

41 Szakemberek, szakmai tevékenységek
alkohol- vagy egyéb függőségi teszt felvétele, kiértékelése; személyes erőforrások feltárása; cselekvési terv közös kidolgozása; egyéni konzultáció; páros és családi konzultáció; alkoholbetegséggel kapcsolatos szakirodalom ajánlása; önsegítő közösségekbe irányítás.

42 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Mentálhigiénés szakember hangsúly a lelki egészség szolgálatán van, kiemelt szerepet kap a preventív szemlélet, s a promóciós tevékenység is. Az egészség a betegségek, tünetek hiányán túl magában foglalja a testi, lelki és szociális jóllét állapotát, s ezen belül a mentális egészség olyan jellemzőket feltételez, mint a mindennapi élet stresszhelyzeteivel való megbirkózás képességét, a változásokhoz való alkalmazkodást, a produktivitást, a szociális-társas kapcsolatok adaptív működését.

43 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Mentálhigiénés szakember pszichiátriai problémák megjelenésére utaló korai jelek felismerése érintett személy megfelelő módon és megfelelő intézménybe történő irányítása. prevenció másodlagos és harmadlagos szintjén a kliensekkel folytatott pszichológiai és pszichiátriai munkát kiegészítése egészséges életvezetést megerősítő tevékenységeket is végezhet, mellyel segíti a kliens betegség előtti állapotának újbóli elérését, vagy krónikus állapotok esetén hozzájárul a „szinten tartáshoz”, illetve új, az állapottal járó negatív tényezők kompenzálására is alkalmas adaptív viselkedésformák elsajátításához, a szociális háló megerősítéséhez.

44 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Mentálhigiénés szakember Szakmai tevékenységei: más szakemberekhez irányítás; páciens állapotának felmérése; terápiás ülések, tesztvizsgálatok felvétele; tanácsadás, tájékoztatás a szóba jövő kezelési formákról, családi konzultációk, krízisintervenció.

45 Szakemberek, szakmai tevékenységek
Egyéb, egészségügyi végzettséggel és a célcsoport igényeinek megfelelő szakosodással rendelkező szakember Szakmai tevékenységei: páciens állapotának felmérése; más szakemberekhez irányítás; tesztvizsgálatok felvétele; szakosodásának megfelelő egyéb állapotjavítást célzó tevékenység tájékoztatás a szóba jövő kezelési formákról,

46 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedésekről Hajléktalanokért Közalapítvány."

Hasonló előadás


Google Hirdetések