Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Varázsfuvola Csongor és Tünde.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Varázsfuvola Csongor és Tünde."— Előadás másolata:

1 Varázsfuvola Csongor és Tünde

2 Az ártatlan Paminát el kellett rejteni a gonosz Éj Királynője elől, aki bántani akarta őt. Végül győzött a jó és a rémes uralkodó az éj sötétjébe hullt. A gonosz Tünde minden percben veszélyben forgott az ármánykodó Mirigy miatt, ki az életére tört. Azonban a boszorkány szégyenletes kudarcot vallott, s az igaz diadalmaskodott.

3 A három ifjú és a három fiatal lány fontos tényező a műben, hisz az ő segítségük nélkül a hős Tamino nem találja meg szerelmét. A „hármak” Az ördögi trió szintén nagy szolgálatot tett a történetnek, ugyanis bohókás jellemük viccessé, hecceik izgalmassá tették az események sorozatát.

4 Szerelem a középpontban
A történetek egyik legfontosabb szála a szerelmi fonál. A leánynak, mind a két műben volt egy olyan időszak, mikor szenvednie kellett azon téves tudattól hogy szíve választottja nem szereti. Szerelem a középpontban Az ifjú hősöknek mindenféle megpróbáltatásokon és szenvedéseken kell keresztül menniük hogy elnyerjék egyetlenjük kezét. De végül is egymásra találnak és örökre megnyugodhatnak.

5 A bajtárs Mindkét hősszerelmes mellett ott van a hű segítőtárs, a barát, aki bajban, nehézségben, vígságban , reményben, reménytelenségben kitartott mellette, s a végén ők is rátaláltak a szerelemre.

6 Alvás motívum Érdekes, hogy mind a két műben megjelenik a szunnyadás.
Csongor elmulasztja szerelmével a találkát, Pamina  pedig álmából riad föl, mikor megjelenik neki az Éj királynő és arra buzdítja, ölje meg Sarastrót! Alvás motívum

7 Mozart műve nem lett azonnal sikeres
Mozart műve nem lett azonnal sikeres. A varázsfuvola 40 évet várt arra, hogy színpadra vigyék. Hosszú várakozás… A Csongor és Tünde, pedig 49 évig raboskodott az ismeretlenség sötét birodalmában, mielőtt dicsfényben ragyoghatott volna a pódiumon.

8 Köszönjük a figyelmet! 1837 csapata


Letölteni ppt "Varázsfuvola Csongor és Tünde."

Hasonló előadás


Google Hirdetések