Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

01. GYAKORLAT Futófény.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "01. GYAKORLAT Futófény."— Előadás másolata:

1 01. GYAKORLAT Futófény

2 Feladat Hozzon létre egy futófény projektet amelyik 4 LED-ből áll.
Szükséges elemek: - 4 db LED - 4 db 220 ohm-os ellenállás - összekötő vezetékek

3 Felhasznált elemek LED. A bekötés során figyeljen a polaritásra. A hosszabb lábacska az anód, a rövidebb pedig a katód. A helyes polaritásnak másik módjának felismerése: az anód kerek, míg a katód egy része le van vágva. Ellenállás. Az ellenállás értékét a színgyűrűk segítségével határozzuk meg. 1. szín=1. számjegy, 2. szín=2. számjegy, 3. szín=szorzó. Ebben az esetben: 2,2,10, érték:22x10=220 ohm. Különböző hosszúságú összekötő vezetékek.

4 Hardver

5 Szoftver void setup() { pinMode(4, OUTPUT); pinMode(5, OUTPUT);
} void loop() { digitalWrite(4, HIGH); delay(300); digitalWrite(4, LOW); digitalWrite(5, HIGH); digitalWrite(5, LOW); digitalWrite(6, HIGH); digitalWrite(6, LOW); digitalWrite(7, HIGH); digitalWrite(7, LOW); } A setup() részben szereplő kód csak egyszer hajtódik végre. A loop() részben szereplő kód periodikusan hajtódik végre.

6 Programkód elemzése pinMode(4, OUTPUT); a 4. lábacska kimenetinek van definiálva, a bemeneteket is hasonlóan definiáljuk, az INPUT paranccsal. digitalWrite(4, HIGH); Magas feszültségszint küldése a 4. lábacskára, a LED be van kapcsolva. digitalWrite(4, LOW); LED kikapcsolása. delay(300); Késés milliszekundumokban.

7 Az elkészített projekt

8 Önálló feladat Adjon hozzá a projekthez még 4 LED-et, és úgy programozza be, hogy más villogási kombinációkat gyújtson különböző időintervallumokban. Készítsen szemafort feltételes zöld fénnyel.


Letölteni ppt "01. GYAKORLAT Futófény."

Hasonló előadás


Google Hirdetések