Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen jellemzői vannak a tőzsdei iránykereskedésnek?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen jellemzői vannak a tőzsdei iránykereskedésnek?"— Előadás másolata:

1 Milyen jellemzői vannak a tőzsdei iránykereskedésnek?

2 A tréderek, akik iránykereskedéssel foglalkoznak ők egy nehezen behatárolható bonyolult szabályrendszert követnek. Azért mert a kereskedési stratégiáknak az iránykereskedés területén behatárolhatatlan száma van, szinte naponta találnak ki újakat a tréderek. Ezért már a kezdeteknél igen nehéz dolga van annak, aki sikeres kereskedőként akar a tőzsdén debütálni, hiszen ki kell választania egy kereskedési rendszert. Aminek a szabályrendszerét pontosan és konzisztensen követni kell és kitart akkor is a stratégia mellet, amikor egy veszteséges szériában van és kötésről-kötésre veszteséget realizál a számláján. Abban az esetben sem lehet hátradőlni, ha sikerül találni egy tetszetős stratégiát, mivel ilyenkor kezdődik a maratoni tesztelési időszak, amikor demószámla és backtesztek sorozatát elemezhetjük ki és izgulhatunk a stratégia eredményessége miatt.

3 Sajnos a friss tréderek talán még ilyenkor nem is tudják, hogy a tesztek eredményei és a demószámlán megtermelt profitok sajnos nem egyeztethetők össze az éles számlás kereskedéssel, mivel az éles pénzel kötött üzletek hátterében teljesen más pszichés és lelki folyamatok mozognak, tehát nem könnyű elérni a rendszeres tőzsdei jövedelmet ilyen körülmények között. Ilyenkor nehezebb megőrizni a higgadtságunkat és a türelmünket, mint egy demószámla esetében, ahol nincs szó igazi kockázatról. Ezen túl köztudott, hogy az iránykereskedésnél a nyertes kötések aránya legjobb esetben is csak 50%. Tehát nehéz hosszútávon megőrizni a jókedvünket és a kitartásunkat, ha nem kapunk elég pozitív visszajelzést és sikerlényt az elvégzett munka után.

4 Ezzel szemben van egy másfajta kereskedési forma, ahol függetlenül a piaci iránytól tudunk rendszeres profitot termelni a számlánkra és sokkal magasabb a nyertes kötések aránya, mint az iránykereskedésnél. Az irány semleges tőzsdei kereskedési stratégia esetében a nyertes kötések aránya átlagosan magasabb, mint 80%. Ilyen stratégia mellett igazolhatóan képesek a tréderek elérni a havi 5-10%-os profitot a tőkéjükre. Ez már nevezhető rendszeres tőzsdei jövedelemnek, vagy ha a profit nem kerül kivételre, akkor egy potenciális vagyonépítő módszernek. A témával kapcsolatban több információért látogass el erre az oldalra:


Letölteni ppt "Milyen jellemzői vannak a tőzsdei iránykereskedésnek?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések