Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A királyi Magyarország a XVII. században

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A királyi Magyarország a XVII. században"— Előadás másolata:

1 A királyi Magyarország a XVII. században
A kor történelemformáló személyiségei és kényszerpályái

2 „Pázmány Péter Projekt”
Milyen érdekességeket találtok származásában, ifjúkorában? Milyen történelmileg ismert magyar arisztokrata családokkal volt kapcsolata?

3 „Pázmány Péter Projekt”
Keressétek meg az idézett mondat folytatását: „Protestáns országban született… Magyarázzátok meg a mondatot! Keressétek meg, kinek, milyen szövegkörnyezetben mondta: „…gallérink alá pökik az német…” Kinek milyen gondolatával rokon Pázmány véleménye? Milyen érdekességet találtok egy vele kapcsolatos március 18-i eseményről szóló hírben temetéséről?

4 „Zrínyi Miklós rajongói csoport”
Miért és milyen kapcsolatba került Pázmánnyal? Soroljátok fel műveltsége igazolására iskoláit és nyelvtudását! Milyen kapcsolat van Zrínyi és a kikötőváros Buccari között?

5 „Zrínyi Miklós rajongói csoport”
Honnan származik a következő idézet? „Elfussunk? nincs hová, sohun másutt Magyarországot meg nem találjuk, senki a maga országábul barátságunkért ki nem mégyen” Mi az adott mű legfontosabb célja? Melyik tette alapozta meg európai hírnevét? Mivel tudnátok igazolni ezt a hírességet?

6 „Döglött Akták Nyomozócsoport”
Merénylet vagy baleset? A probléma vázolásához vegyétek figyelembe a klasszikus nyomozói szempontokat: Mi történt, mi történhetett? Bizonyítékok Beszámolók, „tanúvallomások” Kinek állt érdekében?

7 „A sikeres összeesküvésért” coaching csoport
Mik voltak az összeesküvés okai és céljai? Kik voltak fontosabb tagjai? Mik egy összeesküvés alapvető szabályai, amit megsértettek a résztvevők? Milyen körülmények menthetik célszerűtlen cselekedeteiket? Hogyan alakult a konspirálók sorsa?

8 I. Lipót menedzserei Csak 1683-ig tekintsétek át tetteit!
Milyen személyiségvonásokat kell figyelembe venni a tanácsadásnál? Tettei közül melyeket tartotok kontraproduktívnak? Mit javasoltatok volna helyettük? Mivel bizonyítható, hogy hibáit képes volt felismerni?

9 Feltörekvő fiatalok: A Thököly-terv
Milyen meghatározó hatások érték ifjúkorában? Miért emelkedhetett fel viszonylag fiatalon csillaga? Milyen negatív személyiségvonásaitól óvtátok volna? Hol volt pályája csúcsa? Szerintetek érdekből vagy/és szerelemből vette feleségül Zrínyi Ilonát?


Letölteni ppt "A királyi Magyarország a XVII. században"

Hasonló előadás


Google Hirdetések