Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az energetika Ismétlés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az energetika Ismétlés."— Előadás másolata:

1 Az energetika Ismétlés

2 Az energia egy test munka végző késsége .
A természetben többféle energia létezik : Mechanikai,hő,vegyi,villamos,fény és atomenergia.

3 Az energia megmaradás törvénye :
Semmiből nem keletkezhet , és nem is lehet megsemmisíteni csak átalakulhat egyik energiafajtából a másikba Az energia forrásokat feloszthatjuk : Nem megújuló: szén,kőolaj,földgáz ;megújuló:nap,szél ,víz ; alternatív energia forrásokra: árapály,hullámzás,hidrogén,biomassza.

4 Mindig arra kell törekedni , hogy az energiákkal spóroljunk és észszerűen használjuk.
A nap hőt és fényenergiát sugároz. A nap hatására jön létre a víz kőrforgása a természetben.

5 A meleg levegő helyében hideg levegő áramlik, és létrejön a levegő tömegek mozgása. Így keletkezik a szél . A víz energiáját hasznosító korszerű berendezéseket vízerőműveknek nevezzük. A folyón magas gátakat víztározót alakítanak ki , amelyben a felhalmozott víz működteti a vízturbinákat.

6 quiz

7 Válaszolj a kérdésekre !
Az energia egy test munka végző késsége mechanikai hő vegyi - villamos fény - atomenergia Mi az energia ? Az energia __________________________________. A természetben többféle energia létezik : ____________,___________,____________, ____________,____________ és az ____________.

8 Energia megmaradás törvénye ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________. Energia forrásokat feloszthatjuk ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________. Semmiből nem keletkezhet , nem is lehet előállítani csak átalakulhat egyik energiafajtából a másikba. Megújuló (nap,szél,víz ) , megújuló (szén, kőolaj , földgáz ) és alternatív energiaforrásokra (árapály , hullámzás, hidrogén, biomassza ).

9 Mindig arra kell törekedni _________________________________________________________. A nap mit sugároz ? A nap hatására mi jön létre ? Hogy az energiákkal spóroljunk és észszerűen használjuk . A nap hőt és fényenergiát sugároz . A nap hatására jön létre a víz kőrforgása a természetben

10 Hogy keletkezik a szél ? _______________________________________________________________________________.Mit nevezünk vízerőműnek ? Mit alakítanak ki a magas gátak A meleg levegő helyében hideg levegő áramlik és létrejön a levegő tömegének a mozgása . A víz energiáját hasznosító korszerű berendezéseket nevezzük víztárolóknak. A magas gátak víztározókat alakítanak ki , amelyben a felhalmozott víz működteti a vízturbinákat .

11 Szélmalom Vízerőmű

12 Napelemek Szélerőmű

13 Köszönjük a figyelmet ! 
Berényi Nikolett és Nyers Bakó Ramóna


Letölteni ppt "Az energetika Ismétlés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések