Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológia I..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológia I.."— Előadás másolata:

1 Asztrológia I.

2 A betegség, mint megoldás
A nap gondolata: A betegség, mint megoldás óra

3 Mit jelent az, hogy jegyben, vagy házban éljük?
Kérdés Mit jelent az, hogy jegyben, vagy házban éljük?

4 Bolygók a jegyekben Felveszi a bolygó a jegy analógiáit, és ott hat, amelyik házban áll. A bolygóra jellemző sajátosságokat fogjuk venni, pl. Napnál apa, főnök. Holdnál anya, feleség (de az analógiák lehetősége végtelen). Azt nézzük meg, hogy milyen a hétköznapokban, és milyen élethelyzetbe kellene kerülnie, hogy pozitívan élje meg.

5

6 Kos Nap Felső szint: Vértanú: másokért küzd, harcol. Elveiért mindent vállal. Középső szint: Vállalkozó: önmagáért küzd. Alsó szint: Erőszakos: másokkal harcol, vagy érte harcolnak (betegségben).

7 Kos Nap 2. Felső szinten kellene élnie, vagyis másokért kellene küzdenie. A hétköznapokban át akarja élni, hogy vagyok valaki. Nap akar lenni, ha nem tud, lenyomja a másikat. „Nézzél fel ám”, „én legyek valaki”. Ehhez szüksége van Holdra. Férfinak a nő, nőnek a gyerek. Férfi ösztönösen az elsőbbségért küzd.

8 Kos Nap 3. Apa: „az van, amit én mondok”, feltétlen engedelmességet vár, a gyereknek nem lehet igaza. Akkor tud valóban Nap lenni, amikor a gyerek azt érzi, hogy érte küzd az apja. Gyerek: erővel irányítanak a családban. Irányíthatatlanok. Harcolnak a környezetükkel. Nem szabad, hogy azt tanulja meg, hogy az erősebbnek van igaza, és a győztes több, mint a vesztes. (A gyerek nem lehet nap.)

9 Kos Nap 4. Férj: ellentmondást nem tűr. Akkor jó a kapcsolat, ha a nő ezt elfogadja. Akkor tud valóban nap lenni, ha nőért, vagy a családért küzd. Nő: erős, versengő, küzdő. Ezért kell a Holdját élnie. A külvilágban akarnak Napok lenni, pedig a családban kellene.

10 Kos Nap 5. Fensőbbségét akkor éli meg, ha az akarata érvényesül, de ezt másokért kell tennie. Főnök: jó, de nem tűr ellentmondást. (Másokért) Cégben: ügyvezető: harcol a cégért, gyorsan dönt, tud dönteni.

11

12 Bika Nap Felső szint: A „hit őrzője”: biztonságát hitében találja meg, a tántoríthatatlan. Középső szint: „Nyárspolgár”: birtokolni akar. Biztonságra, érzelmi kötődésre törekszik. Alsó szint: „Élvhajhász”: hajszolja az élvezeteket. Csak a pillanatnyi élvezetek érdeklik. Anyagi szenvedélyei rabjává válik.

13 Bika Nap 2. Apa: „az én házam, az én váram.”
Anyag szinten oldja meg a gyereknevelést. Problémája, hogy így nem tudja az értékeket közvetíteni, mert semmi sem elég. Elvált szülőknél erősebben jelentkezik a probléma. Nem képes nevelni, meleg, engedékeny. Gyereket is birtoknak tekinti. Akkor tud Nap lenni, ha a biztonság megteremtését tanítja meg a gyereknek.

14 Bika Nap 3. Gyerek: anyag imádata.
Lusta, de ha a vágy nagyobb, mint a biztonságigény, akkor nem lusta. Munka nélkül akar pénzt keresni. Meg kell tanulnia a szülőtől, hogy viszonyuljon az anyaghoz. (A gyerek nem lehet Nap.) Férj: kezdetben elkényezteti, később elhanyagolja a nőt. Birtoknak tekinti a párját. Nem pörög. Akkor lehet Nap, ha a család biztonságát teremti meg.

15 Bika Nap 4. Nő: fontos az élvezet. Az a jó, ha átadja a férfinek. Fel kell, hogy keltse a vágyat a férfiban, hogy Bika Nap, vagyis a biztonság megteremtője legyen. Fensőbbség: akkor tudja megélni, ha az anyagon uralkodik, így felnéznek rá. Főnök: jó, ha nem kell fizetni. Anyagias. Biztonságot kell, hogy teremtsen. Cégben: gazdasági vezető.

16

17 Ikrek Nap Felső szint: „Igehirdető”: az életével tanít, önmagát adja. Hiteles. Középső szint: „Tanító”, „üzletember”: csak közvetít, azt adja, amit mások szeretnének. Alsó szint: „Szélhámos”: mások bizalmát kihasználva él.

18 Ikrek Nap 2. Apa: jó apa, tanítgatja gyermekét, viszi mindenhová, ugyanakkor a hétköznapokban megjelenik a felszínesség. A hitelességet kellene tanítania gyermekének. Gyermek: (nem Nap!) pörög, kíváncsi, nem korlátozható. Tanulja az ikrekséget az apától vagy, hogy az apját csak a pénz érdekli (kereskedő), vagy a szélhámosságot.

19 Ikrek Nap 3. Férj: Mellette lévő nem érzi, hogy fontos. Nem szereti, ha korlátozzák. Fontos az intellektus, de ezen keresztül nyomja le a párját. Nem hűséges. Nem akar felelősséget vállalni. A hitelességet kellene képviselnie a fontos döntéseknél. Nő: kíváncsi, pörög, cselekvő. Okos párt választ, vagy szélhámost. A párján keresztül kellene a hitelességet megélnie.

20 Ikrek Nap 4. Fensőbbség: Akkor képes átélni, ha az életével tud tanítani. Főnök: beosztottak szeretik, mert partnernek tekinti őket. Szeret beszélni. Sokszor feleslegesnek tűnnek az egyeztetések. Bólintató. Hitelesnek kell lennie, fel kell vállalnia a csapatot. Cégben: kommunikációs vezető, kereskedelmi igazgató, logisztikai vezető.

21

22 Rák Nap Felső szint: „Gondoskodó”: képes alárendelődni egy gyengébb akaratnak. Középső szint: „Hátráló”: saját nélkülözhetetlensége fontos neki: „szükség legyen rám”. Alsó szint: „Uszító”, „érzelmi zsaroló”: uszítással próbálja magát mások elé helyezni.

23 Rák Nap 2. Apa: : Átcsúszik a Hold szerepbe. Nem tud korlátozni. Nem szabad belemennie a nevelésbe, mert nem megy neki. Dolga, hogy a feltételeket megteremtse. A gondoskodást kell tanítania. Gyermek: apát akarja Ráknak megélni: aggódjon, igyekszik féltékennyé tenni. Az uszítás eszközét is gyakran használja. Férj: nem dominál. Ő gondoskodjon a párjáról.

24 Rák Nap 3. Nő: jellemző rá az érzelmi kötődés, gondoskodás. A férfiban kellene megélnie, hogy ő gondoskodik róla, vagy a családról. Fensőbbség: akkor éli át, ha alá tud rendelődni egy gyengébb akaratnak, az érzelmi kötődés miatt. Főnök: nem jó, mert hisztis és nem hatékony. Cégben: HR, művészeti vezető.

25

26 Oroszlán Nap Felső szint:
„Főpap”: képes másokért uralkodni. Felnéznek rá az emberek, hisznek benne. Középső szint: „Főnök”: a mások fölötti hatalmat akarja érezni. Alsó szint: „Zsarnok”: erőszakkal éri el, hogy alárendelődjenek neki, felnézzenek rá.

27 Oroszlán Nap 2. Apa: fontos a gyerek. Büszke akar lenni a gyerekére. El kell fogadni a gyereknek a szülő fensőbbségét. A családért kellene uralkodnia. Gyermek: fel akar nézni a szülőre, oroszlánt csinál belőle, ha másként nem, akkor zsarnokká teszi. Férj: kezdetben szeretik a nők, mert büszkék a nőre, később az alárendelődést már nem szeretik.

28 Oroszlán Nap 3. Nő: fontos neki az érték, vagy a pompa. Át kellene adnia a férfinak, éreznie kellene, hogy érte uralkodik. Fensőbbség: akkor éli át, ha családfőként, vagy főnökként képes másokért uralkodni. Főnök: legjobb, de hétköznapi helyzetbe nem szabad kerülnie: ütközzön a helyettes. Cégben: tulajdonos, elnök.

29

30 Szűz Nap Felső szint: „Hittudós”: megérti, hogy minden tökéletes.
Középső szint: „Tudós”, „segítő”: a jobbításra törekszik a hibák keresése által. Alsó szint: „Félművelt”: nem érzi, hogy megbecsülik, ezért okoskodik, kritizál.

31 Szűz Nap 2. Apa: nem könnyű neki megfelelni. Nincs ideje a gyerekre. Azt kellene tanítani a gyereknek, hogy minden érte van. Gyermek: érdeklődők, kis tudósok. Apa megtanítja, hogy semmi sem elég jó, pedig a szükségszerűséget kellene tanítani. Férj: kevés rosszabb van. Nap akar lenni, lenyomja a másikat. Nők a stabilitást keresik bennük. Csak akkor hűséges, ha megéri. Kalandokat nem szereti.

32 Szűz Nap 3. Nő: akkor jó, ha a párjának átadja úgy, hogy segítséget, tanácsot kér tőle. Fensőbbség: akkor éli át, ha képes az elfogadásra. Főnök: az „ellenségünknek jó”. Állandóan tervez, semmi sem jó neki. Stabilitást ad. Cégben: főkönyvelő, főépítész.

33 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológia I.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések