Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az AGROÖKOLÓGIA a mezőgazdaságot ökológiai szempontok szerint megközelítő tudományág, amely a mezőgazdaság ökológiai rendszerének mint egésznek a javításával.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az AGROÖKOLÓGIA a mezőgazdaságot ökológiai szempontok szerint megközelítő tudományág, amely a mezőgazdaság ökológiai rendszerének mint egésznek a javításával."— Előadás másolata:

1 Agroökológiai ismeretek és alkalmazásuk az ökológiai gazdálkodásban Ujj Apolka Sagiter projekt

2 Az AGROÖKOLÓGIA a mezőgazdaságot ökológiai szempontok szerint megközelítő tudományág, amely a mezőgazdaság ökológiai rendszerének mint egésznek a javításával és stabilizálásával foglalkozik. Szemlélete már jól bevált mezőgazdasági módszereken alapszik, melyek terméshozamukat tekintve bár elmaradnak a modern, nagyüzemi, monokultúrás rendszerektől, de környezetkímélőbbek és energiatakarékosabbak. Az ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS a mezőgazdasági termelés sajátos formája, amely a külső források felhasználásának korlátozásával a termelés során a helyi erőforrásokat és a természetes folyamatokat részesíti előnyben.

3 Játék 1: ellene vagy mellette?
Játékidő: 10 perc csoportmunka+10 perc bemutatás Csoportok kialakítása: Gazdálkodók Fogyasztók Érvek a biogazdálkodás mellett Ellenérvek Gazdálkodó Fogyasztó

4 Játék 2: CLIM -Kooperatív tanulás; gondolattérkép készítés
Játék menete: 5 perc egyéni munka: a problémakör megismerése, saját véleményformálás. Kiscsoporton belüli megbeszélés 10 perc. +csoportmunka felosztott cikkek alapján (5 perc egyéni olvasás) majd + 15 perc megvitatásuk másik csoport azon tagjaival, akik ugyanazt a cikket kapták +visszatérés saját csoportunkhoz cikk, cikkek megvitatása, 15 perc Új cikk, mindenkinek ugyanaz, 5 perc Összes cikk alapján megoldási javaslattétel közösen, felkészülés az előadásra, 15 perc + gondolattérkép készítés közösen 15 perc + prezentáció 3-5 perc/csoport

5 Szerepkörök csoporton belül:
Facilitátor Előadó Idő felügyelő Összehangoló (anyagösszegyűjtő)

6 Gondolattérképek


Letölteni ppt "Az AGROÖKOLÓGIA a mezőgazdaságot ökológiai szempontok szerint megközelítő tudományág, amely a mezőgazdaság ökológiai rendszerének mint egésznek a javításával."

Hasonló előadás


Google Hirdetések