Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bevehetetlen várak titka

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bevehetetlen várak titka"— Előadás másolata:

1 A bevehetetlen várak titka
Az, hogy meg sem próbálták bevenni azokat! Turcsán Tamás PC World szakértő Hétpecsét Szakmai Fórum május 21.

2 A tökéletes védelem illúziója
A történelmi bizonyítékok – április 8. Krak de Chevaliers (Saladin, II András, az-Záhir Bajbarsz mameluk szultán) augusztus Budai vár (IV. Béla, tatárok, Szulejmán szultán)

3 Támadók és védők Ismerjük-e a támadókat? Ismerjük-e védőket?
Kitől várjuk a támadást? Hackerek, adathalászok, vagy kollegák? Megbízhatók-e a védők? Rendszergazdák, etikus hackerek és munkatársak?

4 Megváltozott motiváció
Tehetséges tinédzserek helyett Orosz maffia, ázsiai hackerek Miért írták a Blaster vírust? Szakmai erőfitogtatás, hírnév szerzés, lázadás? Totális Virtuális Bűnözés? Zsarolás, bankrablás, kémkedés, terrorizmus

5 Támadó és védelmi stratégiák
Pénzszerzés = adatlopás Felkészültség + Oktatás Hi-tech bűnözés Online forgalmazott hacker toolok, bérelhető zombi hálózatok, spamküldők? Professzionális megoldások Tűzfal, spam és vírusvédelem, komplex adatvédelmi megoldá-sok, célhardverek

6 Védhetetlen helyzetek 1.
A feledékeny A segítőkész Social engineering Kevin Mitnick szerint számító-gép sem kell ahhoz, hogy egy cég jelszavait megszerezzük Adatszivárgás Telefonszámok, címek, jelszavak kerülhetnek illetéktelenek birtokába.

7 Védhetetlen helyzetek 2.
Az unatkozó A mobilos Vírusok, kémprogramok Munka helyett szórakozás? Adatvédelmileg veszedelmes, lassíthatja mások munkáját is. Az adat értékesebb, mint a laptop Távmunkás, külsős dolgozó, vagy egyszerűen a laptopját hazahordó alkalmazott.

8 Védhetetlen helyzetek 3.
A sértődött rendszergazda A gyűjtő A legveszedelmesebb Filmeket, zenéket, illegális programokat, vírusokat kém-programokat, trójaiakat gyűjt! Bosszúálló alkalmazott Mindenhez hozzáfér, bármit eladhat, kiszivárogtathat, letörölhet, tönkre tehet.

9 Védhetetlen helyzetek 4.
A hiszékeny A vicces kolléga Hiába vírusos hetente a gépe. Még mindig kinyitja a mellékleteket bárhonnan is jönnek. Spam- és lánclevelező. A jókedv-felelős Mindennap elküldi nekünk a legviccesebb képeket, videókat. Veszélyes időrabló víruselosztó.

10 A legnagyobb hiba az elbizakodottság
Sokan azt gondolják, hogy elég a sok méregdrága megoldás! Hardware elemek Biztonsági szoftverek IT biztonsági szakember (belső) Rendszer auditáltatás etikus hacker (külső) Biztonsági házirend, Online használati szabályok, jogtiszta szoftverek Oktatás, ellenőrzés Betartatás

11 Zárszó Romok és károk helyett hatékony biztonságot!
Köszönöm a figyelmüket!


Letölteni ppt "A bevehetetlen várak titka"

Hasonló előadás


Google Hirdetések