Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológiai továbbképzés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológiai továbbképzés"— Előadás másolata:

1 Asztrológiai továbbképzés

2 A betegség, mint megoldás
A nap gondolata: A betegség, mint megoldás óra

3 Fényszögek A bolygók hozzák az eseményeket a fényszögeiken keresztül.
A főfényszögek hoznak eseményt, a félfényszögek csak érzéseket. A megélés a fényszögön múlik („Fényszög a lélek tükre.” Nincs negatív fényszög, csak támogató, vagy akadályozó.

4 Főfényszögek Konjunkció (együttállás) 0° M
Hatása semleges, illetve a résztvevő bolygók hatása összeadódik. Három, vagy több bolygó együttállását stelliumnak hívjuk. Szextil (hatodfény) 60° P Támogató, amennyiben teszünk érte. A cselekvés szükséges a hatáshoz.

5 Főfényszögek 2. Kvadrát (negyedfény) 90° R
Akadályozó, nem tudjuk elfogadni. Nem tudunk lemondani róla, de megvalósítani sem. A legnagyobb energiákat mozgósítja. Trigon (harmadfény) 120° S Legtámogatóbb fényszög. Veszélyes, mert magától jön létre. Kényelmessé tesz. Oppozíció (szembenállás)180° W Akadályozó, de a résztvevő bolygóktól függ. El lehet fogadni. Félszextil 30°N félkvadrát 45° O másfélkvadrát 135° T kvinkunx150° V .

6 Félfényszögek Félszextil (fél-hatodfény) 30°N
Problémamegoldó, vagy csapda fényszög. Aki megoldja, megoldhatja az életét. Olyan, mintha együttállás lenne, de nem az. Félkvadrát (fél-negyedfény ) 45° O Akadályozó, rossz érzéseket hoznak. A dolgok megvalósulását akadályozza.

7 Félfényszögek 2. Másfélkvadrát (másfél-negyedfény) 135° T
Akadályozó, rossz érzéseket hoznak. A dolgoktól való szabadulást nem engedik. Kvinkunx (Ötjegy-fény )150° V Problémamegoldó, vagy csapda fényszög. Aki megoldja, megoldhatja az életét. Olyan, mintha szembenállás lenne, de nem az.

8 Orbisz (hatókör) Főtengelyek előtt (As, Ds, MC, IC) 5, a többi tengely előtt 3 fokkal, már a következő házba számítjuk a bolygókat. Két bolygó között akkor van fényszög, ha jegyben, vagy házban fényszög van, mert az elvek vannak fényszögben. Fényszög távolságon az egzakt fényszögpont és bolygó tényleges helyzete távolságot értjük.

9 Fényszög szabályok Fényszög tábla értelmezése…
Amennyiben egy bolygó támadja (kvadrát, oppozíció) az Aszcendenst, az egyén az adott bolygó analógiáját nem tudja beépíteni személyiségébe. Amelyik bolygó a Deszcendenstől 2 fokon belül áll, azt életet támadónak mondjuk, s ebben az esetben veszélyes a válás (pontos horoszkóp esetén vizsgálhatjuk). A pár életi a sorsunkat.

10 Fényszög elemzés elvei
Csak azonos szintű elvek vethetők össze: alapanalógia: Hold, mint befogadás szemben áll a Marssal, mint akarattal. (Mercédesz) személyiség (bolygó a jegyben, csak személy jelölők): Oroszlán Hold, mint tekintély áll szemben a Vízöntő Marssal, mint cselekvési szabadsággal. sors (bolygó a házban): 3. házas Hold, mint a büszkeség a környezetre szemben áll a 9. házas Marssal, mint a külföldön megélt akarattal.

11 Fényszög elemzés elvei 2.
Egó uralom szerint: az I. ház ura a 3. házban, mint a környezetemben az én akaratom érvényesül áll szemben a 11. ház urával a 9. házban, mint a külföldön teljesülnek a vágyaim. Mundán házúr szerint: IV. mundán ház ura a Hold az 5. Mundán házban (Oroszlánban), mint a büszkeség a családjára, áll szemben az I. mundán ház urával, a Marssal a 11. mundán ház urával, mint az akaratát egy közösségben tudja érvényesíteni. (Egóuralmi szabály érvényesül.)

12 Sugárzási sorozatok Nagytrigon (Király trigon): Tradicionálisan a legkedvezőbb állás. A mai társadalomban tragikus lehet az analógiák felborulása miatt. Veszélye abból adódik, hogy önmaguktól valósulhatnak meg a dolgok. Sokszor betegség a kimenetele. A három bolygó bármelyike beindíthatja, ha egy új analógiát kezdünk megélni benne. Példák! Ezer fajta megélés lehetséges!

13 Sugárzási sorozatok 2. Mária horoszkópjában:
Szaturnusz trigon Plútó, trigon Hold-Nap, trigon Szaturnusz. Csak alapanalógiában és házban álló bolygóként jöhet létre a sugárzási sorozat. - Alapanalógiában: alárendelt főnökként teljesülnek a céljai, s megélheti a hatalmat, ami támogatja, hogy alárendelődjön.

14 Sugárzási sorozatok 3. Házban álló bolygóként: amennyiben alárendelődik, akkor kiteljesedhet mások által (mások teszik nappá). Ekkor megvalósulhatnak a céljai a kapcsolataiban, s így megélheti a hatalmat a külvilágban, ami támogatja, hogy alá tudjon rendelődni.

15 Sugárzási sorozatok 4. Veszélyek a kibillenésre: testvérrel kapcsolatos korlátok, párvesztés, napvesztés. Amit el kell kerülni: amennyiben nem rendelődik alá a férjének (elválik), akkor baleset érheti, és ez lemondatja a külvilágról. Ezért stabilizálni kell a pozitív megélést, készülni kell, hogy egy élethelyzet változásnál is legyen jól megélhető analógia.

16 Sugárzási sorozatok 5. T-kvadrát: két kvadrátot összekapcsol egy oppozíció. Lényege, hogy hatalmas energiákat tud összpontosítani, ha egyensúlyban tudjuk tartani. Ha nem, akkor szétesik két kvadráttá és egy oppozícióvá, s úgy kell megélni. A T-kvadrát csúcsán lévő bolygón keresztül kell megélni.

17 Sugárzási sorozatok 6. Mária horoszkópjában: Vénusz kvadrát Szaturnusz, oppozíció Neptunusz, kvadrát Vénusz. Ezt is csak alapanalógiában és házban álló bolygóként lehet elemezni.

18 Sugárzási sorozatok 7. Azért áll szemben a karrierben való önfeláldozás a kapcsolati célokkal, hogy - ha lemond a kapcsolatairól, akkor az anyagiakban érvényesülhet az akarata. - ha lemond a karrierről, akkor teljesülhetnek a céljai a kapcsolataiban. Amennyiben egyiket sem éli, akkor külön kell élnie a két kvadrátot és az oppozíciót.

19 Sugárzási sorozatok 8. Keresztkvadrát: négy kvadrátból áll össze. Itt is ki kell jelölni, hogy mit akarok megélni és miről mondok le +

20 Sugárzási sorozatok 9. Hasonlóan kell elemezni, mint a T-kvadrátot, azzal a különbséggel, hogy a megvalósítandó analógiával szemben lévő analógiáról is le kell mondani. Figyelem! Amennyiben negatív analógiáról kell lemondani, az pozitív lesz, ha pozitív analógiáról kell lemondani, az negatív lesz. Általában csak sorsban lehet elemezni.

21 Sugárzási sorozatok 10.

22 Sugárzási sorozatok 11. Hanna horoszkópjában:
I. Jupiter kvadrát 5. Mars kvadrát 8. Plútó kvadrát 11. Uránusz, Nap Példa: Ha kijelöli célként az Uránusz-Nap-ot az egyik T-kvadrát csúcsán, akkor megéli a közösségben, hogy „valaki” a különlegességen keresztül, akkor gazdag lehet a mások pénzéből, de lemond a vállalkozásban az akaratáról, és az önérvényesítésen keresztüli kiteljesedésről.

23 Csapda fényszög elemzése
X. Neptunusz félszextil 11. Merkúr: Azt gondolja, hogyha képes a karrierben az önfeláldozásra, akkor teljesülnek a vágyai a kapcsolatok terén is. A Sors bebizonyítja, hogy akkor is teljesülhetnek a vágyai, ha nem önfeláldozó, és akkor sem, ha önfeláldozó. Lényegük, hogy a Sors azt bizonyítja, hogy nem az egódon múlnak a dolgok.

24 Fényszög elemzés Együttállás: Hold-Nap (egy-egy példa a sok közül)
alapanalógiában: alárendeltként teljesedik ki. személyiség: céloknak alárendelődve teljesedik ki. sors: amennyiben alárendeltként egységbe kerül, akkor mások által kiteljesedik. egó: (a 6. ház ura a 12-ben együtt áll a VII. ház urával a 12-ben) munkában alárendelődik, hogy mások által érvényesüljön a külvilágban. mundán: ( a IV. mundán ház ura a X. mundán házban együtt áll az 5. Mundán ház urával) a gyermeken keresztül valósulhatnak meg a céljai a családban.

25 Fényszög elemzés 2. Szembenállás: Uránusz-Mars
alapanalógiában: a szabadság akadályozza az akarata érvényesülését. személyiség: - sors: ha asztrológiából keresi a pénzét, akkor nem érvényesül az akarata az anyagi kérdésekben. egó: - mundán: -

26 Fényszög elemzés 3. Trigon: Szaturnusz-Plútó (ha nem a nagytrigonban jelenik meg) alapanalógiában: a célok támogatják a hatalmat. személyiség: - sors: céljai a kapcsolataiban támogatják, hogy a külvilág felé hatalma legyen. egó: - mundán: -

27 Fényszög elemzés 4. Kvadrát: Vénusz-Szaturnusz
alapanalógiában: az anyagiak akadályozzák a célokat. sors: ha az anyagiakban érvényesíti az akaratát, akkor nem (kvadrát) kell lemondania (Szaturnusz) a környezetéről (nem+nem=igen). egó: ha fontos a kívülről jövő pénz, akkor nem mond le a kapcsolatairól (érdekkapcsolatok). mundán: (a mundán VII. ház ura a mundán Házban kvadrátban van a mundán X. ház urával a mundán 2. házban) ha vágyai teljesülnek a párkapcsolatban, az akadályozza, hogy az anyjához kötődjön.

28 Fényszög elemzés 5. Szextil: Plútó-Neptunusz
alapanalógiában: a hatalom támogatja az önfeláldozást. személyiség: - sors: ha a külvilágban visszaél a hatalmával, akkor le kell mondania a karrierről. egó: - mundán: -

29 Fényszög elemzés 6. Félkvadrát : Uránusz-Neptunusz
alapanalógiában: a szabadság akadályozza az önfeláldozást. személyiség: - sors: ha műtét áltat kiszolgáltatottá válik, akkor nem tud önfeláldozó lenni a karrierben. egó: - mundán: -

30 Házi feladat személy:1974.05.15 21:52 Miskolc
Noémi sikeres top menedzser. Kati elvált, két gyerekes, a gyerekeit a férje neveli. Ki mikor született?

31 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológiai továbbképzés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések