Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Poradagoló berendezések

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Poradagoló berendezések"— Előadás másolata:

1 Poradagoló berendezések
Sodimate Poradagoló berendezések

2 Aktív szén - Hamu - Cement - Liszt – Mészhidrát - Cukor - stb.
Alkalmazási terület Poralakú anyagok szállítása és adagolása Aktív szén - Hamu - Cement - Liszt – Mészhidrát - Cukor - stb. Környezetvédelem Vízkezelés Gázkezelés Iszap stabilizálás Ipar Élelmiszeripar Vegyipar Bányászat

3 Alkalmazási előnyök Mechanikus kiömlés, levegő vagy vibráció nélkül, így nincs szennyeződés és összetömörödés sem. Teljesen tömített és pormentes rendszer. Közvetlen szállítás puffer tartály nélkül. Nem szükséges megelőző tisztítás. Kis teljesítményfelvétel. Könnyű szerelhetőség, beállítható hossz. Könnyű szabályozhatóság. Könnyű ellenőrizni az átáramló mennyiséget.

4 Silóürítő és adagoló berendezések
Poralakú anyagok kitárolására és adagolására (silókból, Big-Bag-ekből, zsákokból) a SODIMATE egy egyszerű és megbízható megoldást ajánl. Az általuk ajánlott adagoló konvejorok összekapcsolhatók egy komplett mechanikus kitároló berendezéssé. A komplett berendezés a következő részekből áll: Silóürítő vagy boltozódás törő berendezés Tolózár Spirálos adagoló konvejor

5 A silóürítő berendezés
A silóürítő berendezés feladata az, hogy biztosítsa a silóban tárolt anyag folyamatos kiömlését és az adagoló konvejorba való juttatását A berendezés fő része a felső kiömlő turbina. A függőleges orsóra flexibilis pengék vannak szerelve, az orsót egy hajtóműves elektromotorral forgatjuk. A flexibilis pengék kaparják le a siló falára ragadt anyagot Kis szállítás esetén a flexibilis pengék automatikusan letekerednek és fokozatosan feltörik a felboltozódást. Az anyag ezután szabadon kiömlik és a pengék visszateke-rednek az agyra. a silóürítő berendezés két konvejort is el tud látni egyszerre.

6 Az adagoló berendezés Az adagoló konvejor feladata az, hogy az anyagot közvetlenül egy meghatározott távolságú helyre juttassa, nem szükséges közbenső elem. Az adagoló konvejor egy csőből és egy fix vagy állítható fordulatú forgó spirálból áll. Minden spirál köz egy meghatározott mennyiségű anyagot szállít, állandó és folyamatos szállítást biztosít. Az átáramlás mennyisége a spirál átmérőjétől és fordulatszámától függ A konvejor hossza a kívánalmaknak megfelelően leszabható A konvejor kiömlő végére álatlában egy blokkolásgátló kapcsoló van szerelve

7 Műszaki adatok 30 mm-es konvejor 1, 2-12 l/óra 1-10 ford/perc

8 A szállító konvejor A-Hajtóműves motor F-Beömlő nyílás.
B-Zárólemez. G-Szállító spirál. C-Spirál rögzítő csavar. H-Összekötő bilincs. D-Összekötő hüvely. I-Cső. E-Gyors kioldó bilincs. J-Kiömlőcsonk.  K-Blokkolásgátló kapcsoló.

9 Adagolás silóból A silóürítő berendezés garantálja a silók szabályozott áramú kiürítését. A silóürítő berendezésre egy mechanikus tolózár van szerelve, melynek feladata az, hogy elválassza a silóürítő berendezést a silóban tárolt anyagtól és ezzel hozzáférjünk a silóürítő összes alkatrészéhez A silóürítők felszerelhetők mind új, mind pedig régi silókra. Egy siló ki tud szolgálni egy vagy több, merev vagy flexibilis konvejort is.

10 Adagolás silóból Előnyök:
* Könnyen felszerelhető karimás csatlakozással a siló alá. * A termék súlyától teljesen független, teljes silóürítés. * Csendes működés. * Könnyű szerelés: - forgatható, laza karima - beszabható konvejor hossz - flexibilis vagy merev konvejor - gyors összeszerelés. * Akár 4 konvejor is felszerelhető független feladatokra.

11 Adagolás silóból A komplett berendezés részei: A: Siló kúp
B: Silóürítő tengely C: Karima D: Silóürítő test E: Adagoló konvejor meghajtó motor F: Silóürítő meghajtó motor G: Adagoló spirál H: Adagoló konvejor cső I: Flexibilis pengék J: Tolózár K: Blokkolás gátló kapcsoló

12 Injektor Az injektor rendeltetése az, hogy nedvszívó porokat fecskendezzen egy iszapkeverőbe. Megvédi a szállító és adagoló konvejort a nedvesség hatástól normál működési feltételek mellet, amikor a konvejor leáll. Vízszintes helyzete miatt elkerülhetők a dugók, boltozódások és gravitációs omlások, ennélfogva csökken a porkibocsátás. Az injektor megkönnyíti a szerelés globális beállítását.

13 Adagolás BigBag-ből A flexibilis vagy merev tartályok Sodimate féle ürítő rendszere tökéletesen megfelel a kívánalmaknak A tartály tartója az adagoló berendezés felett van Tömített Állandó áramlás Teljes ürítés Szabályozhatók, így különböző méretű tartályokhoz alkalmazhatók. A tartály elhelyezhető olyan klasszikus kereten is, amit kézzel lehet mozgatni (emelővilla, csigasor stb. )

14 Adagolás BigBag-ből A berendezések alkalmasak különféle kivitelű és nagyságú tartályokhoz is. Egy puffer tartály, felszerelve ürítő és adagoló berendezéssel, elhelyezhető közvetlenül a tartálytartó szerkezet alá. Egy automatikus rendszer állandó anyag szintet tart a tartályban, amit az ürítési munkafolyamat szabályoz. Ez biztosítja a töltéstől független, közvetlenül a tartályból történő pontos adagolást

15 Adagolás fix tartályból
A rendelkezésre álló tartály ürítő-adagoló berendezések ugyanolyan lehetőségeket biztosítanak, mint a silóürítő-adagoló berendezések.

16 Adagolás zsákürítő tartályból
A tartályürítés szabályozása optimalizálja az adagoló berendezés teljesítményét és biztosítja a pontosságát. Bármilyen nagyságú és alakú, zsáktartó állvánnyal és porelszívó vákuum rendszerrel felszerelt tartály kielégítheti bármely project előírásait. A Sodimate puffer vagy zsák ürítő-adagoló berendezései kis és közepes kapacitású raktárak kiszolgálására alkalmasak.

17 Adagolás zsákürítő tartályból
A térfogatkiszorításos adagoló berendezések mérleg rendszerekkel kombinálva nagy pontosságot biztosítanak.


Letölteni ppt "Poradagoló berendezések"

Hasonló előadás


Google Hirdetések