Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette:Supergirls

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette:Supergirls"— Előadás másolata:

1 Készítette:Supergirls
Irodalmi hősök Készítette:Supergirls

2 Petőfi Sándor Kiskőrösön született,és Segesváron halt meg 26 évesen.
Szendrey Júlia Gyermekei Petőfi Zoltán Szülei Petrovics István, Hrúz Mária Petőfi Sándor Kiskőrösön született,és Segesváron halt meg 26 évesen. Házastársa:Szendrey Júlia. Gyermeke:Petőfi Zoltán Anyja:Hrúz Mária, Apja:Petrovics István

3 Miért hős? Főbb művei: János vitéz,Nemzeti dal,Arany Lacinak,Anyám tyúkja,Az alföld Tisza,Az apostol Részt vett a szabadságharcban. Rövid élete alatt több,mint 1000 verset hagyott az utókorra.

4 Anonymus, a névtelen jegyző
A világirodalom és a zenei kultúra nem egy ismeretlen szerzőt tart számon, és többnyire az "Anonymus" latin szóval szokták megnevezni őket. A mi Anonymusunk, a magyar honfoglalás történetéről latin nyelven író névtelen középkori krónikásunk személye még a művét nem ismerők tudatában is élénken él, főleg városligeti szobrának jóvoltából. .

5 Eleanor h.porter pollyannája
Pollyannát azért soroltuk a hősök közé,mert olvasmányaiból megtanultuk,hogy mindennek lehet örülni.

6 Erich kastner:emilje Emil élete nagy kalandjára készül: teljesen egyedül Berlinbe utazik, hogy meglátogassa a nagymamáját. Hatalmas kofferrel száll fel a vonatra, zsebében pedig ott lapul száznegyven ropogós márka, melyet anyukája bízott rá. Mire Berlinbe ér, már megtapasztalja, hogy a felnőttek néha nagyon gonoszak tudnak lenni. A vonaton ugyanis egy férfi meglopja. A fiú attól fél, nem hinnének neki a rendőrök, ezért maga ered a tettes nyomába. De vajon nyakon tud csípni egy bűnözőt?

7 Móra ferenc:gergője A mű főszereplője egy kisfiú, akinek az édesapja szűcs, így ő az, aki sző neki egy kisködmönt. Ha a gyermek, Gergő jót tesz, akkor a ködmön szépen kisimultan áll rajta, ha viszont valakivel gorombán viselkedik, akkor a kabátka szorítani kezdi tulajdonosát. Édesapja lassan készítette el a ködmönt, s nagy gonddal, szeretettel hímezte azt. Még a házuk másolatát is belehímezte, hogy mindig emlékeztesse kis viselőjét az otthon melegére. A munkát a halál szakítja félbe, s Gergő fájdalmát annak a hite enyhíti, hogy édesapja szívéből a tündér átköltözik majd az ő kisködmönébe…

8

9 A könyvek borítója

10 Köszönjük a figyelmet! Készítette :Supergirls


Letölteni ppt "Készítette:Supergirls"

Hasonló előadás


Google Hirdetések