Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ilyen számítógépet szeretnék

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ilyen számítógépet szeretnék"— Előadás másolata:

1 Ilyen számítógépet szeretnék
Hegedűs Ákos Felkészítő tanár: Géczi Frigyesné Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3900. Szerencs, Rákóczi Zsigmond tér 1.

2 Ki milyen számítógépet szeretne 300.000 Ft-ból
A legtöbb felhasználó játékra, videók készítésére, az internet használatára és szövegszerkesztésre használja személyi számítógépét. Néhány igény, ami gyakran merül fel: "Kezdő vagyok, most tanulom a számítástechnikát, szükségem lenne egy egyszerű gépre." Vigyázat! A kezdő felhasználók tanulás közben szoktak rákapni az informatika ízére, ezért semmiképpen se a legegyszerűbb, legolcsóbb gépet vegyék. Legjobb választás egy középkategóriás asztali PC, ami később olcsón bővíthető (pl.: Telnetwork Office Standard vagy Telnetwork Gamer Value konfiguráció). Gép javasolt felépítése: Intel Pentium Dual-Core D GHz kb Ft.- 2 GB RAM kb Ft.- Western Digital 160GB kb Ft.- Intel BB2.AL.B Alaplap kb Ft.- Point of View POV350W6 350W kb Ft.- Összesen: Ft.- Ezzel a számítógéppel bizonyára, még nem tudunk majd videót szerkeszteni.

3 Leggyakoribb problémák, és kezelése
Rengeteg összeállítása lehet egy számítógépnek, és akár egy-két hardver árából is kiüríthetjük pénztárcánkat. Hogyha egy hiper szuper számítógépet szeretnénk, méghozzá videó vágáshoz, rendereléshez, akkor nagyon meg kell gondolnunk hogy milyen hardvereket szándékozunk megvenni. Sokan beleszaladnak kisebb-nagyobb hibákba, melyek további költségekhez vezethet. Előszöris mi a hardver?! A Hardver alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Mik a leggyakoribb problémák? Szerintem, hogyha valaki nem biztos abban, hogy maga össze tudja állítani a számítógépét, forduljon informatikushoz. Hardverek rossz összeköttetése DDR szám figyelmen kívül hagyása, figyelmetlenség Gyenge tápellátás Bizonyos hardverek mellőzése (ugyanis Alaplap, tápellátás, processzor, merevlemez és memória nélkül nem üzemeltethető egy számítógép)

4 Legalkalmasabb számítógép videóvágáshoz, rendereléshez
A legtöbb videóvágó programhoz mint például: Adobe After Effect CC, Adobe Premier Pro CC, Sony Vegas Pro Series nagyon fontos, hogy mennyi idő alatt készül el az adott videó amit elkészítettünk. A legjobb számítógépet láthatjuk amit videóvágás céljából alkalmazunk. Processzor: Core i7-4960X Legolcsóbb ára: 325 001Ft Videókártya: ASUS GeForce GTX Titan X 12GB GDDR5 Legolcsóbb ára: Ft Merevlemez: HP 2.5" 960GB Legolcsóbb ára: Ft Tápegység: Cisco Catalyst 3K-X 1100W Legolcsóbb ára: Ft Alaplap: Supermicro X10SDV-7TP8F Alaplap Legolcsóbb ára: Ft Memória: G.SKILL 128GB (8x16GB) DDR4 Legolcsóbb ára: Ft Mindenki érzi, hogy ez a számítógép nemhogy a Ft.-os keretünket haladja meg, hanem a 3 millió Ft.-ot is.

5 Gyakorlati bemutatása
Az alkatrészek rövid videóbeli bemutatása: (katt a képre a videó megtekintéséhez.)

6 300.000 Ft.-ból videóvágáshoz legmegfelelőbb személyi számítógép
Alaplap: ASUS Z9PA-D8 Alaplap kb Ft.- Processzor: Intel Core i7-6700K 4GHz kb Ft.- Tápellátás: FSP Hyper M 700W kb Ft.- Memória: 2x Elixir 4GB DDR3 kb Ft.- Videókártya: GeForce GTX 960 2GB GDDR5 kb Ft.- Ezzel a személyi számítógéppel elég jó teljesítményt tudunk elérni, ha videó vágás terén gondolkozunk. Nagyon fontos a processzor teljesítménye hogyha videót szeretnénk vágni.

7 Jogtiszta operációs rendszerek
Előszöris felmerül a kérdés, hogy mi is az az operációs rendszer? Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert, és egy egységes környezetet biztosít a számítógépen futtatandó alkalmazásoknak (például szövegszerkesztők, játékok stb.) Jogtiszta Windows Ügyfeleink részére lehetőséget biztosítunk, hogy a használt / felújított számítógépeket jogtiszta Windows Operációs Rendszerrel rendelhessék meg. A felújított számítógépek és laptopok alacsony vételi ára mellet egy dobozos Windows operációs rendszer ára aránytalanul magas. Ez okból hívta életre a Microsoft a Refurbisher programját, hogy kedvező áron jogtiszta operációs rendszerrel együtt vásárolhassa meg a kiválasztott eszközt. Előnyök amiket érdemes megfontolni: Jogtiszta Windows Operációs Rendszer Biztonság a Hamis Szoftver Ellen Driver Kompatibilitás Terméktámogatás a Microsoft®-tól Ingyenes Vírusírtó Program Teljesértékű rendszer

8 Videóvágó programok előnyei és hátrányai
Adobe After Effect CC vagy Sony Vegas Pro Series? Mindkét program videóvágó program. Bár az Adobe After Effect-et csupán arra használjuk, hogy a meglévő videóra készítsünk egyéni effekteket. Ebből adódik, hogy a Sony Vegas Pro-t arra használjuk, hogy a videót elkészítsük, megvágjuk. Igaz, a Sony Vegas Pro-val is lehet effekteket készíteni, de mégsem olyan szinten, mint az Adobe After Effect-el. Sony Vegas Pro Series vagy Windows Media Maker? Az a felhasználó, aki komolyabban szeretne foglalkozni a videóvágással, annak mindenféleképpen a Sony Vegas Pro-t ajánlanám, hisz a Windows Media Maker csak a legalapvetőbb, átmeneteket, montázsokat tudjuk összeálltani.

9 Adobe After Effect CC bemutatása videóban
A videóban bemutatják a legalapvetőbb effektek használatát, alkalmazását. (Katt rá)

10 Sony Vegas Pro bemutatása videóban
A videóban az alapoktól kezdik a program bemutatását, a kezelőfelület rendkívül átlátható és felhasználóbarát. (Katt rá)

11 Irodai szoftvercsomagok
Az internet és a szórakoztatás mellett a számítógép legfontosabb felhasználási területe a munka. Számos olyan program érhető el ingyenesen, amelyek megkönnyítik a mindennapi feladatainkat. OpenOffice v1.00 (magyar) Az OpenOffice nyílt forráskódú, szabad hozzáférésű, ingyenes irodai csomag a következő alkalmazásokkal: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, rajzoló- és egyenletszerkesztő. WordPerfect Office 2002 A Corel cég irodai szoftvere, mely egyebek mellett tartalmaz szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő adatbáziskezelő alkalmazásokat is. SOT Office 2002 Az OpenOffice.org motorjára épülő Office-csomag. Tartalma: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, rajzprogram, képletszerkesztő, bemutató szerkesztő HTML-szerkesztő stb. A program csak angol nyelvű változatban érhető el.

12 Irodai szoftvercsomagok
Magyar Office v1.0 alap (magyar) Komplett, magyar nyelvű irodai csomag, melyben szövegszerkesztőt (helyesírás- ellenőrzéssel), adat- és táblázatkezelőt, bemutatószerkesztőt, képletszerkesztőt és HTML-szerkesztőt is találhatunk. Ability Office 2002B (magyar) Az Ability Office 2002-ben egy szövegszerkesztőt (Ability Write 2002), egy táblázatkezelőt (Ability Spreadsheet 2002), egy adatbázis-kezelőt (Ability Database 2002), valamint egy képszerkesztő- és egy rajzolóprogramot (Ability Photopaint és Ability Draw 2002) találhatunk - mindezeket magyar nyelven.

13 Nyomtatási programcsomagok
Business Card Designer Plus Névjegykártya-készítő program, melynek indítását követően egy varázslóban találjuk magunkat. Ez lépésről lépésre végigvezet a névjegykártya-készítés összes fázisán. Szerkesztésnél betölthetünk tetszőleges hátteret vagy ábrát, a begépelt szöveget pedig számtalan effektussal díszíthetjük. A program alapfokú rajzolási képességgel is rendelkezik. pdfFactory Pro Nyomtatómeghajtó-kiegészítés, amely a nyomtatandó oldalakat nem papírra, hanem PDF állományba nyomtatja. Print Pilot Egyszerűen kezelhető program, mely grafikák kinyomtatására használható. A Print Pilot érdekessége, hogy egy nyomatra akár több képet is egymásra elhelyezhetünk. InkSaver Különféle tintasugaras nyomtatókhoz használható program, mellyel patront, illetve tintát takaríthatunk meg.

14 Mit tanultunk ma? A Hardver alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert, és egy egységes környezetet biztosít a számítógépen futtatandó alkalmazásoknak (például szövegszerkesztők, játékok stb.) Az irodai szoftvercsomagok rendkívül megkönnyítik midennapi életünket. Figyelnünk kell arra mire is való egyes program. (Pl.: Sony Vegas, After Effect stb.)

15 Köszönöm a figyelmet! 

16 Forrás Képek Videók:


Letölteni ppt "Ilyen számítógépet szeretnék"

Hasonló előadás


Google Hirdetések