Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

12. óra Az ország imázsa. Ország imázs A köztudatban az országról a külföldiek szemében kialakult képet, egyfajta sztereotípiát ( előítélet ) szoktak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "12. óra Az ország imázsa. Ország imázs A köztudatban az országról a külföldiek szemében kialakult képet, egyfajta sztereotípiát ( előítélet ) szoktak."— Előadás másolata:

1 12. óra Az ország imázsa

2 Ország imázs A köztudatban az országról a külföldiek szemében kialakult képet, egyfajta sztereotípiát ( előítélet ) szoktak „imázsként,” képként vagy arculatként érteni az ország imázs kifejezés alatt.

3 Hungarikum és Imázs A magyar nemzeti értékek és a hungarikumok szoros kapcsolatban kell, hogy álljanak az ország imázzsal.

4 Magyar hungarikumok - A Halasi csipke 1902-es megjelenése óta a magyar népművészet fontos része. - Herendi porcelán:A porcelánkészítés 1826- ban kezdődött kőedénygyártás formájában.

5 Magyar hungarikumok -Magyar szürkemarha -Magyar vizsla -Mangalica -Paprika -Pálinka -Puli -Szamosi marcipán -Téliszalámi

6 Magyar hungarikumok -Tokaji aszú -Túró rudi -Unicum

7 Külső imázs A külső imázs az a kép, amely más települések, régiók, illetve országok lakosságában él a mi településünkről, régiónkról vagy országunkról.

8 Köszönöm a figyelmet! Forrás: Szakiskolai Közismereti Kísérleti Tankönyv 10. osztály számára


Letölteni ppt "12. óra Az ország imázsa. Ország imázs A köztudatban az országról a külföldiek szemében kialakult képet, egyfajta sztereotípiát ( előítélet ) szoktak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések