Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaHenrik Biró Megváltozta több, mint 8 éve
1
Adatok az állati eredetű ökológiai termékek versenyképességéhez Competitiveness Data of Organic Food Products of Animal Origin Seregi J., Zsarnóczay G., Kovács Á. Kaposvár 2009. április 2-3. Kaposvár 2009. április 2-3.
2
Mangalica
3
Racka
4
Az n-3 zsírsavak fogyasztásának humán kísérletekben igazolt pozitív hatásai (The positive influence of the n-3 fatty acids proved with human experiments) A betegségek megelőzésében: (In preventions) A betegségek terápiás kezelésében: (In therapies) Dysmenorrhea, asztma, cisztás fibrózis, gyulladásos bélbetegségek, krónikus vesebetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések (stroke), központi idegrendszeri megbetegedések, a lipáz enzim és allergiás folyamatok gátlása. Artritis, daganatos megbetegedések. Forrás: (Source): Ender K., 2003
5
Extenzív és intenzív tartás
6
Forrás: (Source): Holló G. és mtsai, 2004
7
Forrás: (Source): OHKI, 2006-2007 Mangalica LD és BF izmának funkcionális jellemzői (The functional properties of Mangalitza LD and BF muscles)
8
Szárazáruk mikrobiológiai állapota Microbial state of dry meat products Forrás: (Source): OHKI, 2006-2007
9
Hortobágyi racka juhok beállítási és vágási értékei (Adjusted- and slaughter weight of Hortobágy-racka sheep) Forrás: (Source): OHKI, 2008
10
Hortobágyi racka juh húsának csepegési és sütési vesztesége (Dripping- and cooking loss of Hortobágy-racka sheep meat)
11
Köszönetnyilvánítás A szerzők ezúton is köszönetet mondanak a racka kísérleteket finanszírozó MAJUSZ-nak (Magyar Juhtenyésztők és Juhtenyésztő Szervezetek Szövetsége) és a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht.-nak, illetve Rozgits Károly szigorló állatorvostan hallgatónak, hogy munkájukkal segítették kísérleteinket.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.