Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaAndrea Bakosné Megváltozta több, mint 8 éve
1
A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter (Különös tekintettel Nagykörü térségére) I. Nagykörüi Állattenyésztési Nap 2004. január 27. I. Nagykörüi Állattenyésztési Nap 2004. január 27.
2
Témakörök Az alapanyag előállítás növelésének lehetőségei állattenyésztési módszerekkel Az alapanyag előállítás feltételeinek javítása Az alapanyag előállítás növelése integrációs lehetőségekkel Termékfejlesztési lehetőségek Termékforgalmazási lehetőségek
3
A. Az alapanyag előállítás növelésének lehetőségei állattenyésztési módszerekkel Tradicionális fajok szarvasmarha (magyar szürke, magyar tarka) létszám növelés biotechnológia keresztezések egyed g/nap Magyar szürke x Holstein fríz F1 Holstein fríz (Baricz László, 2003. Bácsalmás)
4
Tradicionális fajok sertés (mangalica, magyar nagyfehér) létszám növelés keresztezések baromfi (tyúk-félék, vízi szárnyasok, pulyka) létszám növelés juh (racka, gyimesi racka, cigája) létszám növelés keresztezések A. Az alapanyag előállítás növelésének lehetőségei állattenyésztési módszerekkel
5
Új fajok bevonásával bivaly hal nyúl galamb kecske
6
B. Az alapanyag előállítás feltételeinek javítása A legeltetés (feltételes és feltétlen legelők) fejlesztése A talajerő utánpótlás fejlesztése Az elhelyezés, tartási mód fejlesztése (nyári szállás, telelőhely) Egységes technológiák kialakítása Az öko feltételek fokozatos megteremtése
7
C. Az alapanyag előállítás növelése integrációs lehetőségekkel szarvasmarha borjú kihelyezés üszőnevelés sertés vemhes koca kihelyezés malac felvásárlás, egységes extenzív hízlalás
8
C. Az alapanyag előállítás növelése integrációs lehetőségekkel baromfi tenyészállat (kakas) előnevelt csirke karácsonyi pulyka, kappan vízi szárnyas A takarmány ellátás biztosítása kihelyezés
9
D. Termékfejlesztési lehetőségek alapanyagok hús, tej, tojás félkész termékek fűszerezés, pácolás, konyhai előkészítés
10
D. Termékfejlesztési lehetőségek késztermékek szalámi, kolbász, egyebek EREDETVÉDELEM Typi-Fix
11
D. Termékfejlesztési lehetőségek Termék sorok, termékkapcsolások, termékajánlatok, receptek, csomagolás, védjegy MODEL SZINTEN, EU FELTÉTELEKKEL, TELJESKÖRŰ INTEGRÁCIÓVAL
12
E. Termékforgalmazási lehetőségek termékek csak helyi megrendelésre az egészséges életmód turizmus kialakítása, továbbfejlesztése hagyományos „tiszai konyha” népszerűsítése gyalogos, kerékpáros, lovas, vízi turizmus aktív „csendes pihenő”, rekreáció „Levegő gyógyhely” „Levegő gyógyhely”
13
Nagykörü = egészségkert
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.