Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tisztelt Vendégeink, tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A SPAR családi vállalkozás, három osztrák család tulajdonában. 1963-ban nyitották.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tisztelt Vendégeink, tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A SPAR családi vállalkozás, három osztrák család tulajdonában. 1963-ban nyitották."— Előadás másolata:

1

2 Tisztelt Vendégeink, tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A SPAR családi vállalkozás, három osztrák család tulajdonában. 1963-ban nyitották az első húsüzemüket Grazban. Azóta három országban nyolc húsüzem működik sikeresen. Ugye Önök is szeretik a „friss húst”? A bicskei REGNUM Húsüzem az egyik legfiatalabb, legmodernebb és legnagyobb kapacitású üzem a régióban. Húsüzemünket az első óráktól fogva egy különösen jól képzett szakember, Horváth Ferenc élelmiszeripari mérnök, a Szent István egyetem vendégelőadója vezeti.

3 A bővítés alkalmával ötmillió eurós beruházás keretében új, modern szeletelő üzemet is létrehoztunk. 11 év után fontosnak találtuk azt is, hogy saját oktató- és kutatócentrumot létesítsünk. Újszászi Csaba kollégánk 22 éves szakmai tapasztalatát fogja átadni az itt tanulóknak. Tudták, hogy Berlinben 2014-ben csak nyolc hentes szakember végzett? Magyarországon is jelentős szakemberhiány van. Oktatóközpontunkkal a színvonalas szakemberképzést szeretnénk támogatni és arról álmodunk, hogy a közeljövőben a nemzetközi SPAR kompetencia centrumává válhatunk.

4

5 A SPAR Magyarországon 1990Alapítás 1991 Az első szupermarket megnyitása 1994A Bicskei Logisztikai Központ megnyitása 1995 Az első INTERSPAR megnyitása 2002A BILLA felvásárlása 2003A KAISER’S felvásárlása 2004A SPAR húsüzem indulása 2005A Bicskei Központ bővítése 2006Az első City SPAR megnyitása 2008A Plus-hálózat felvásárlása 2008Az Üllői Logisztikai Központ megnyitása 2009SuperShop az egész hálózatban 2012A SPAR franchise-hálózat elindítása 2013 Húsüzem kapacitás- és területbővítés 2015 Oktatóközpont és szeletelő részleg a húsüzemben A SPAR-CSOPORT Magyarországon

6 A SPAR Magyarország négy oszlopon áll SPAR szupermarketekINTERSPAR hipermarketek Regnum húsüzem Franchise hálózat A SPAR-CSOPORT Magyarországon

7 Építkezés: 2003. szeptember – 2004. szeptember

8 A húsüzem indulása: 2004 november 2. Közel 150 üzlet -100.000 „S” sertés/év Minden üzletben hentes szakember állt a pult mögött Bolti darabolás helyett központosított csontozó Specifikáció szerinti egységes alapanyag, félsertés 4,5 millió sertés Magyarországon, kiváló húsminőséggel Jelentős nagyüzemi háttér a húsiparban Komoly szakemberlétszám

9

10 Mennyiség 2015201320122011201020092008 Összesen342926 282422 Terület 20162014201220062004 Összesen 11 199790063805718 Gyártási mennyiség, üzemterület változása, létszám Ezer tonna négyzetméter 201620132012201120102009200820072006 Összesen13212712011911610910099107

11 2015-2016 Több, mint 400 üzlet – 300.000 „S” sertés/év Az üzleteinkben dolgozó több, mint 1.200 húseladó töredéke csak hentes szakember Alig több, mint 3 millió sertés Magyarországon, európai szintű húsminőséggel Minimális nagyüzemi háttér a magyar húsiparban Rendkívül kevés Magyarországon dolgozó szakember

12 Amire egy évben szükségünk van 300.000 „S” minőségű kiváló magyar sertés specifikáció szerint 3.000 fiatal húshasznú vágómarha 6.000 t feldolgozási alapanyag (apróhús, sertés szalonna) 250 üzemi dolgozó – közel 1.500 frisshús eladó

13 Hazai eredet

14

15 Szeletelőüzem és Oktatóközpont építése (2015)

16 Ütemezés  2015.05.04. Munkaterület átadása  2015.09.28. Műszaki átadás-átvétel kezdete  2015.11.10. Jogerős használatbavételi engedély  2015.11.18. Kivitelezés véghatárideje  2015.11.10.-2015.12.31. Próbaüzem Költségvetés: 1,7 Mrd HUF

17 Tisztaterem technológia  Tervező, kivitelező: Travaglini S.p.A. (Milano)  A technológia lényege, hogy a szeletelt termékek előállításához kiemelten higiénikus körülményeket teremt a szabályozott hőmérséklet, páratartalom, nyomás, illetve a levegő csökkentett szilárdanyag tartalma és csíraszáma által  A termékek fogyaszthatósági ideje így megnövelhető

18 2 db szeletelő és csomagoló sor

19 22.09.2016SPAR-Präsentation

20 Oktatóközpont

21 Az Oktatóközpont funkciói Húsüzemi dolgozók képzése Üzleteink húseladóinak képzése Duális képzés Középiskolákkal együttműködés Szakmunkások képzése Egyetemi gyakorlati hely 22.09.2016SPAR-Präsentation

22 Együttműködés a kezdetek óta 73 %

23


Letölteni ppt "Tisztelt Vendégeink, tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A SPAR családi vállalkozás, három osztrák család tulajdonában. 1963-ban nyitották."

Hasonló előadás


Google Hirdetések