Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaEmília Juhász Megváltozta több, mint 8 éve
2
Tisztelt Vendégeink, tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A SPAR családi vállalkozás, három osztrák család tulajdonában. 1963-ban nyitották az első húsüzemüket Grazban. Azóta három országban nyolc húsüzem működik sikeresen. Ugye Önök is szeretik a „friss húst”? A bicskei REGNUM Húsüzem az egyik legfiatalabb, legmodernebb és legnagyobb kapacitású üzem a régióban. Húsüzemünket az első óráktól fogva egy különösen jól képzett szakember, Horváth Ferenc élelmiszeripari mérnök, a Szent István egyetem vendégelőadója vezeti.
3
A bővítés alkalmával ötmillió eurós beruházás keretében új, modern szeletelő üzemet is létrehoztunk. 11 év után fontosnak találtuk azt is, hogy saját oktató- és kutatócentrumot létesítsünk. Újszászi Csaba kollégánk 22 éves szakmai tapasztalatát fogja átadni az itt tanulóknak. Tudták, hogy Berlinben 2014-ben csak nyolc hentes szakember végzett? Magyarországon is jelentős szakemberhiány van. Oktatóközpontunkkal a színvonalas szakemberképzést szeretnénk támogatni és arról álmodunk, hogy a közeljövőben a nemzetközi SPAR kompetencia centrumává válhatunk.
5
A SPAR Magyarországon 1990Alapítás 1991 Az első szupermarket megnyitása 1994A Bicskei Logisztikai Központ megnyitása 1995 Az első INTERSPAR megnyitása 2002A BILLA felvásárlása 2003A KAISER’S felvásárlása 2004A SPAR húsüzem indulása 2005A Bicskei Központ bővítése 2006Az első City SPAR megnyitása 2008A Plus-hálózat felvásárlása 2008Az Üllői Logisztikai Központ megnyitása 2009SuperShop az egész hálózatban 2012A SPAR franchise-hálózat elindítása 2013 Húsüzem kapacitás- és területbővítés 2015 Oktatóközpont és szeletelő részleg a húsüzemben A SPAR-CSOPORT Magyarországon
6
A SPAR Magyarország négy oszlopon áll SPAR szupermarketekINTERSPAR hipermarketek Regnum húsüzem Franchise hálózat A SPAR-CSOPORT Magyarországon
7
Építkezés: 2003. szeptember – 2004. szeptember
8
A húsüzem indulása: 2004 november 2. Közel 150 üzlet -100.000 „S” sertés/év Minden üzletben hentes szakember állt a pult mögött Bolti darabolás helyett központosított csontozó Specifikáció szerinti egységes alapanyag, félsertés 4,5 millió sertés Magyarországon, kiváló húsminőséggel Jelentős nagyüzemi háttér a húsiparban Komoly szakemberlétszám
10
Mennyiség 2015201320122011201020092008 Összesen342926 282422 Terület 20162014201220062004 Összesen 11 199790063805718 Gyártási mennyiség, üzemterület változása, létszám Ezer tonna négyzetméter 201620132012201120102009200820072006 Összesen13212712011911610910099107
11
2015-2016 Több, mint 400 üzlet – 300.000 „S” sertés/év Az üzleteinkben dolgozó több, mint 1.200 húseladó töredéke csak hentes szakember Alig több, mint 3 millió sertés Magyarországon, európai szintű húsminőséggel Minimális nagyüzemi háttér a magyar húsiparban Rendkívül kevés Magyarországon dolgozó szakember
12
Amire egy évben szükségünk van 300.000 „S” minőségű kiváló magyar sertés specifikáció szerint 3.000 fiatal húshasznú vágómarha 6.000 t feldolgozási alapanyag (apróhús, sertés szalonna) 250 üzemi dolgozó – közel 1.500 frisshús eladó
13
Hazai eredet
15
Szeletelőüzem és Oktatóközpont építése (2015)
16
Ütemezés 2015.05.04. Munkaterület átadása 2015.09.28. Műszaki átadás-átvétel kezdete 2015.11.10. Jogerős használatbavételi engedély 2015.11.18. Kivitelezés véghatárideje 2015.11.10.-2015.12.31. Próbaüzem Költségvetés: 1,7 Mrd HUF
17
Tisztaterem technológia Tervező, kivitelező: Travaglini S.p.A. (Milano) A technológia lényege, hogy a szeletelt termékek előállításához kiemelten higiénikus körülményeket teremt a szabályozott hőmérséklet, páratartalom, nyomás, illetve a levegő csökkentett szilárdanyag tartalma és csíraszáma által A termékek fogyaszthatósági ideje így megnövelhető
18
2 db szeletelő és csomagoló sor
19
22.09.2016SPAR-Präsentation
20
Oktatóközpont
21
Az Oktatóközpont funkciói Húsüzemi dolgozók képzése Üzleteink húseladóinak képzése Duális képzés Középiskolákkal együttműködés Szakmunkások képzése Egyetemi gyakorlati hely 22.09.2016SPAR-Präsentation
22
Együttműködés a kezdetek óta 73 %
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.