Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Keresőrendszerek.
Advertisements

SZTE Klebelsberg Könyvtár
Keresés a számítógépes katalógusokban
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Orbán Éva SZIE Állatorvos-tudományi Könyvtár Hagyományos és új terápiás eljárások az információhiány kezelésére Tanulságos esetek az Állatorvos-tudományi.
A szakirodalom forrásai online adatbázisok és folyóiratgyűjtemények
Internet ismeretek II..
Proquest Medical Library Használati útmutató. Adatbázis tartalma Fő klinikai és egészségvédelmi tudományágak: Fő klinikai és egészségvédelmi tudományágak:
Képességszintek.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
INFORMATIKA KÖNYVTÁRHASZNÁLATI TÉMAKÖR II.
GOOGLE 1998 szeptember Ma: az IN-es keresés 75%-a Webes keresés Képkeresés Usenet csoportokban Könyvtárban (hierarchikus katalógus) Egyéb szolgáltatások.
Műszaki tudományok az interneten
Kereső programok használata
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
Kmety Andrea május 13.. Az Alexandriai Könyvtár egykor és ma.
A SCOPUS adatbázis használata március Kmety Andrea, Scopus-tréner
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
Az informatika szerepe a XXI.század múzeumaiban
Szemantikus keresők.
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
JSTOR adatbázis Koltay Klára 2006/ félév. Az adatbázis nyitólapja Teljes szövegű folyóirat- adatbázis Eredeti cél: raktári férőhelyek kímélése.
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Cikk olvasása az EBSCOhost felületen.
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
Keresőrendszerek.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Adatkeresés az interneten
OSINT eszközök a gyakorlatban avagy hogyan gyűjtsünk és elemezzünk nyílt adatokat személyekhez kapcsolódóan Dr. Gorza Jenő PhD nyá. ezredes, c. egyetemi.
Google Scholar Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Berhidi Anna 2015/2016.
A keresőmarketing szerepe és lehetőségei a könyvpiacon Sziebig Péter ügyvezető Klikkmánia - keresőmarketing ügynökség április 15.
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Dr. Kiss Danuta, Tóth Mónika NymE Központi Könyvtára Március 3.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
SciVerse Scopus Multidiszciplináris bibliográfiai és idézet kereső adatbázis II novemberSemmelweis Egyetem Központi Könyvtár Berhidi Anna
FELHASZNÁLÓI TRÉNINGEK Bevezetés a könyvtári katalógusok használatába.
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN Kiss Annamária Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013.
Irodalomkutatás online forrásai Ruttkay Szilvia Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár
Internet tudományos használata Skultéti Attila 2015.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Google Scholar és Mendeley Az irodalomkutatás, valamint a bibliográfia- készítés, megosztás, kapcsolatépítés segédeszközei Semmelweis Egyetem Központi.
Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának katalógusai Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2015 Ruttkay Szilvia
PsycINFO és az APA Style
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
Használd jól a könyvtári katalógust!
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Vasas Lívia, PhD 2017 Web of Science Vasas Lívia, PhD 2017.
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Navigáció az Interneten:
Készítette: Pacsirta Szilvia
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK Varga Attila Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD II. évfolyam Témavezető: Dr.Kokovay Ágnes
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Fogorvosi Szemle folyóirat elemzés
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Fontos források az orvostudományban
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Információk rendszerezése a könyvtárban
Kiadói adatbázisok: SpringerLink, PubMed, Surf, a német sport szakadatbázis. Teljes szövegek keresése a SURF-ben április 9. Kovács Klaudia Ágota.
Előadás másolata:

Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám

Google Scholar  a Google Tudós a Google tudományos keresője, amely különféle témájú és formájú tudományos publikációk között keres  november 18-án indult, mára szinte minden online elérhető referált folyóiratban keres  február 20-ától a magyar könyvtárakban is keres a MOKKA-n keresztül

Google Scholar Funkciói  különböző források keresése kényelmesen, egyetlen helyről  cikkek, absztraktok és idézetek felkutatása  vezércikkek áttanulmányozása bármelyik kutatási területtel kapcsolatban

Google Scholar Keresőmotor  keresőalgoritmusa hasonló a hagyományos Google keresőéhez  különbség, hogy nem a hiperlinkeket használja fel egy-egy publikáció fontosságának meghatározásához, hanem azt, hogy más cikkek milyen gyakran hivatkoznak rá  lehetőség van egyszerű és összetett (speciális) keresésre is

Google Scholar

Wolfram Alpha  május 15-én indult  Wolfram Alpha néven elindult az az internetes tudástárnak tekinthető speciális kereső, mely többnyire tudományos megközelítéssel próbál választ adni a felmerült kérdésekre  a keresőt a fejlesztő-ötletgazdáról, a matematikus-zseni Stephen Wolframról nevezték el, aki szakértőkkel egybehangzóan fontosnak tartja leszögezni, hogy keresője nem akar a Google riválisa lenni

Wolfram Alpha Keresőmotor  a Wolfram Alpha egy hatalmas tudományos adatbázist és a hozzá kapcsolódó matematikai modellt használja a válasz kiszámításához  az adatbázisában elsősorban tudományos tételek, a fizikai világgal kapcsolatos alaptézisek és információk szerepelnek  a rendszerhez a különböző technológiákkal, az időjárással, üzlettel, utazással, személyekkel és zenével vagy mással kapcsolatban is lehet kérdéseket intézni  a keresőhöz elsősorban ismert tényekkel kapcsolatos kérdések intézhetők, de bonyolultabb matematikai képletekre is választ ad, a rendszer emellett a legtöbb válasznál grafikonokat is rajzol

Wolfram Alpha

Scirus  az Elsevier cég által működtetett szolgáltatás 2001 áprilisában indult és egy dodonai látnokról kapta a nevét  saját ismertetője szerint a web legnagyobb tudományos keresője, 2013-ban több mint 370 millió tételt tartalmaz az indexe  a forrásai közt a tudományos folyóiratok mellett tudományos honlapok, tananyagok, preprint archívumok, repozitóriumok és szabadalmi adattárak is vannak

Scirus Keresési lehetőségek  lehetőség van egyszerű és összetett keresésre is  sokféle szűrési lehetőségből választhatunk (típus, formátum, forrás, téma, dátum)  teljes szöveggel elérhető publikációkra nem korlátozhatjuk a keresést  a gyorskeresőben + és - jeleket használhatjuk egyes szavak kötelező előírására illetve letiltására  kifejezéseket idézőjelek közé írhatunk  fontosabb mező-prefixek: au: (szerző), ti: (cím), jo: (folyóirat), ke: (kulcsszó)

Scirus Keresési lehetőségek/találatok  a találatok fontosság és dátum szerint rendezhetők - előbbit a Scirus a keresett szavak előfordulási gyakorisága és a dokumentumra mutató linkek számának kombinációjából számítja ki  a metaadatokat nem használják a súlyozáshoz, mert azok manipulálásával befolyásolni lehetne a sorrendet  kijelölt rekordokat elmenthetjük a Scirus szerverére (max. 25 tételt) vagy elküldhetjük ben, továbbá exportálhatjuk a bibliográfia-kezelő szoftverek többsége által támogatott RIS formátumban

Scirus

Köszönöm a figyelmet!