Elektronikus biztosítóberendezések

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

A Floyd-Warshall algoritmus
Információs függvények
A hálózat működése 1. A DHCP és az APIPA
Elektromos mező jellemzése
Az operációs rendszer.
BAY-IKTI Otthonfelügyeleti rendszerének szoftveres háttere
A számítógép felépítése
Az emberi-hiba faktor csökkentése SMART HOUSE rendszerek telepítésénél VII. VMTDK 2008 Beretka Sándor Újvidéki Egyetem, Műszaki Tudományok Kara, Mechatronika.
Váltóállítás egyedi inverterrel
Memória.
Hálózati architektúrák
13.a CAD-CAM informatikus
A hardver és a személyi számítógép konfigurációja
Az operációs rendszer.
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
BE KI Perifériák Számítógép.
SIMIS-IS biztosítóberendezés Funkcionalitás
A projekttervezés első lépései
Háromszögek szerkesztése 3.
Prím algoritmus.
2 tárolós egyszerű logikai gép vázlata („feltételes elágazás”)
Az operációs rendszer.
A memóriák típusai, jellemzői
ANDRÁSHIDAI ELÁGAZÁS – FEBRUÁR 11.
BIZTOSÍTÓBERENDEZÉSI PROBLÉMA ELEMZÉSE
Egy egyszerű gép vázlata
ELEKTROMOS ÁRAM, ELEKTROMOS TÖLTÉS.
Kölcsönhatások.
DDoS támadások veszélyei és az ellenük való védekezés lehetséges módszerei Gyányi Sándor.
Hálózati architektúrák
1. Milyen módon szabályozzuk a kivonulást az Ispotály utcai egyvágányú pályaszakaszon? 1. Milyen módon szabályozzuk a kivonulást az Ispotály utcai egyvágányú.
Összetett adattípusok
A webDIAG szolgáltatás, és ami mögötte van: párhuzamos feladatvégrehajtás scriptekkel. Kemecsei Zsolt
Az adórendszer hatása a munkaerőpiacon Scharle Ágota Pénzügyminisztérium Gazdaságpolitikai főosztály.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A Neumann-elvű gépek A Neumann elvek:
Az operációs rendszer.
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
TCP jellemzői 1/3 „A TCP egy kapcsolatorientált megbízható szolgáltatás kétirányú bájt-folyamokhoz.” KAPCSOLATORIENTÁLT Két résztvevő, ahol egy résztvevőt.
Hasonlósági transzformáció ismétlése
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 3. Előadás.
Morvai Mária-Júlia F3D3D4.  Adott egy G=(V,E)élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó,véges gráf. Továbbá adott.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Részecske vagyok vagy hullám? Miért kék az ég és miért zöld a fű?
Az MS Project szoftver alapfunkcióinak
Rétlaki Győző TEB Központ
Emelt sebesség Alapok Rétlaki Győző TEB Központ.
Különleges jelzések.
Az operációs rendszer.
Rétlaki Győző TEB Központ
Biztosítóberendezések szerkesztése
Biztosítóberendezések szerkesztése
Rétlaki Győző TEB Központ
Biztosítóberendezések
Biztosítóberendezések szerkesztése 3
Az operációs rendszer.
00. GYAKORLAT Bevezető.
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Hálózati architektúrák
Táblázatkezelés Az Excel.
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Minimum és maximum függvények
Előadás másolata:

Elektronikus biztosítóberendezések

. . . . . . SIMIS-C ELEKTRONIKUS BIZTOSÍTÓBERENDEZÉS ILTIS kezelőfelület Rutinok FSZ W GA Elemadattárak FSZ.A FSZ.B W.1 W.2 GA.2 . . . . . . EKIR EKIR Biztonsági buszrendszer BSTR BSTR BSTR . . . Statikus adatok Saját elemtípus Szomszédos elemek Tervezési esetek Dinamikus adatok Jelentések általában külsőtéri elemek állapota Állapotok az elem belső, logikai állapotai Szerep-jelzések milyen módon van vágányútban érintve Időzítők

. . . KONFIGURÁLÁS A SIMIS-C BIZTOSÍTÓBERENDEZÉSBEN 1 2 B/C A C B C FSZ.A A B GA.A/1 A A W.1 B C W.2 A A FSZ.B B B GA.B/C A B FSZ.C A szomszédos elem melyik szárával csatlakozik: A: 00 B: 01 C: 10 D: 11 A szomszéd elem melyik számítógépben van: Ugyanebben: 0 Másik szg.-ben: 1 Elemadattár részlete . . .

EGYÉNI PARANCSOK VÉGREHAJTÁSA

VÁGÁNYÚT ÁLLÍTÁS PARANCS VÉGREHAJTÁSA

MEGENGEDHETŐSÉG-VIZSGÁLAT EKIR EKIR EKIR Megengedhetőség-vizsgálat távirat FSZ W FSZ A megengedhetőség-vizsgálat távirat a körzeti számítógép szintjén fut végig a vágányút nyomvonalában érintett elemeken a vágányút célpontjától kezdve a start felé. A vágányút beállíthatóságának feltételeit minden egyes elem önmaga ellenőrzi a távirat beérkezésekor. Ha a feltételek nem teljesülnek, akkor az adott elem azonnal „megengedhetőség-vizsgálat negatív” táviratot küld vissza az EKIR-nek. Ha a feltételek teljesülnek, akkor a táviratot továbbküldi a szomszéd elemnek. Csúccsal álló váltó esetén a táviratban szereplő, az EKIR által összeállított útvonalkód határozza meg, hogy merre kell továbbküldeni a táviratot. Ha a távirat megérkezik a starthoz és a feltételek ott is teljesülnek, akkor a startelem pozitív nyugtázó táviratot küld vissza az EKIR-nek.

VÉGREHAJTÁS EKIR EKIR Végrehajtás távirat FSZ W FSZ A végrehajtás távirat szintén a körzeti számítógép szintjén, a céltól a a start felé halad. A végrehajtás távirat minden elemnél beállítja az állapotváltozókat (az elemek lezáródnak). A váltók állítási parancsot kapnak, és oldalvédelmet keresnek maguknak. Ha a távirat megérkezik a starthoz, akkor az nyugtázást küld az EKIR-nek. Ezzel egyidejűleg inicializálja a vágányút-ellenőrző táviratok küldését a vágányút célpontjában.

VÁGÁNYÚT-ELLENŐRZÉS Vágányút-ellenőrző távirat FSZ W FSZ A vágányút-ellenőrző táviratot a vágányút célpontja küldi ciklikusan (~300 ms) a start felé. Az ellenőrző távirat vizsgálja a vágányút épségét és az oldalvédelem meglétét. Az első vágányút-ellenőrző távirat hatására épül fel a vágányút, és ha minden feltétel teljesül, akkor megtörténik a jelzőállítás. Szintén az első ellenőrző távirat során vizsgálják a pontszerűen ellenőrzendő feltételek meglétét. A kijelzendő sebességet a távirat tartalmazza és a vágányútban érintett legkisebb sebességgel járható elem határozza meg. A ciklusidő csökkentése érdekében minden elemnél van egy ún. újdonság-bit. Ha az elem állapota nem változik, akkor az újdonság-bit értéke 0, ilyenkor az elemnél nem történik meg a vágányúti feltételek kiértékelése. Ha az elem állapota megváltozik, akkor az újdonság-bit 1 lesz, ennek hatására a következő ellenőrző távirat kiértékeli a feltételeket. Ha az ellenőrző távirat negatív eredménnyel érkezik meg a starthoz (a folyamatosan ellenőrzendő vágányúti feltételek valamelyik elemnél nem teljesülnek), vagy ha két ellenőrző távirat egymás után kimarad, akkor a startjelző megállj állásba kerül.