(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Szentcsalád nyomában
Advertisements

VALKÓI EGYHÁZKÖZSÉG.
Készítette:Tóth Nikolett
Készítette:Fekete Ágnes
Felsőregmec.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Címere Megközelítés Kallósd a Zalai-dombság keleti vonulatán, a Zala folyótól kissé nyugatra helyezkedik el. Közúton a Zalaszentgrót–Zalacsány–Galambok.
4. nap Segesvár.
Árpád Fejedelem Általános Iskola
December.
TAPASZTALATAIM A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRÓL MŰVELTSÉGTERÜLET SZOCIÁLIS ÉLETVITEL ÉS ÉLETMÓD KÉSZÍTETTE: VARGA GABRIELLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA.
NAGYPELESKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2009 / 2010 –es tanév VIII. OSZTÁLY.
Budapest mint világváros
I-IV OSZTÁLYOS ÚJBÖRVELYI ISKOLA Gyermeknapi játékprogram.
Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás. Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó,
Kalotaszentkirály.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Kölcse.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Készítette: Kleri Dzsenifer
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Világ legrégebbi még lakott városa
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Advent Készítette: Nagy Krisztián
A falu Katona András 8.c. Gazdaság A faluban sokan élnek mezőgazdaságból, a település környékén rengeteg termőföld van. Ezen kívül többen segédkeznek.
Napkor A mi településünk.
Készítette: Bujdosó Villő
2009 / 2010 TANÉV ESEMÉNYEI - töredékek -. Tanévnyitó.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
,,Rátermett gyerekek’’ Diósförgepatonyban Készítette: Molnár Viktória Bernáth Boglárka.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Tettye.
Történelmi vonatkozások
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Nagyudvarnok Veľké Dvorníky
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Tokaj Történelmi Borvidék mint világörökség
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Palóc népszokások A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag A népszokások legtöbbje az elmúlt évtizedekben megszűnt a mindennapi élet része.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
Nagyszombat. Története Már a kelták és a rómaiak előtt is lakott hely volt, majd Trnava néven szláv település, melyet III. Béla lánya, Konstancia, aki.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Horváth Imréné, Marika néni elbeszélése nyomán
PROKO karácsonyi KVÍZ Logók.
Comenius C. I. A. Could I Ask?
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Készítette: Körtélyesi Nóra
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
3. osztályban.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

(Ohrady)

-Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.

2011-es adatok szerint 1168 fő. Polgármester: Kubik József A képen a falu községi hivatala látható.

1252-ben a települést IV. Béla király a pozsonyi káptalannak ajándékozta. Szent István vértanú tiszteletére szentelt templomát 1933-ban építették, ekkor bontották le a korábbi gótikus templom maradványait is ban renoválták. Egyik harangja 1482-ből származik. Márvány főoltára Mária Terézia szétvert és lebontott pozsonyi emlékműve talapzatának anyagából készült.

 Böllérfesztivál  Falunap  Gyermeknap A képen látható a kultúrház, ahol megrendezik még az anyák napját, a karácsonyi ünnepséget és az Apáink örökségét. Ezeken a rendezvényeken az óvodások és az iskolások lépnek fel, valamint különböző programokkal várják a résztvevőket.

2013-ban hetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos böllérfesztivált, amelyen versenybe szállhatnak a Csallóköz legjobb böllérei, hogy disznótoros ételek készítésében összemérjék tudásukat. A rendezvény bevételével a dunaszerdahelyi kórház sebészeti osztályát támogatják.

Mikulás eljöttével minden évben jár a,,Mikulás‘‘ a faluban, rénszarvasszán helyett lovaskocsi viszi őt. Körbejárja a falut, majd a kultúrháznál is édességet és madarint oszt a gyerekeknek.

Világi Gabriella IX.C