A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS IPART, KÖZLEKEDÉST ÉRINTŐ EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM OPERATÍV MONITORING AZ IPARBAN TÓTH GYÖRGY.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az ökológiai állapotértékeléshez szükséges monitoring rendszer felülvizsgálata - Komárom-Esztergom megye - Vásárhelyiné Tóth Ildikó Nemzeti Környezetügyi.
Advertisements

A környezetszennyezés forrásai
A FOLYÓ, AMI ÖSSZEKÖT …. Gergely Erzsébet.
A Duna-Tisza közi hátság vízgazdálkodás-fejlesztése a fenntartható vízügyi politika alapelvei szerint Dr. Madarassy László c. docens BME Vízépítési és.
ORSZÁGOS VÍZGAZDÁLKODÁSI TANÁCS 3. ülése
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
A területi vízgazdálkodási tervek készítéséhez (vizeink minősítése érdekében) végzett laboratóriumi mérésekből levonható következtetések Krímer Tibor.
Dr. Clement Adrienne Felszíni vizek minősége és terhelhetősége: a vízminőség-szabályozás új feltételrendszere a VKI tükrében BME VÍZI KÖZMŰ ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI.
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
A Víz-Keretirányelv és a felszíni és felszín alatti vizek állapota
TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI
Biológiai monitoring és mintavétel
Felszíni és felszín alatti víz monitoring
Felszíni vizek minősége
Közúti közlekedés, talajvédelem és vízvédelem Moyzes Antal 2010
Hidrológiai monitoringrendszerek
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Felszíni vizek minősége
Felszín alatti vizek minősítése
Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek védelme védelem bekövetkezett védelem bekövetkezett szennyezések esetén szennyezések esetén Simonffy.
Felszín alatti vizek védelme
Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek védelme A HASZNOSÍTÁS ALAPELVEI A HASZNOSÍTÁS ALAPELVEI Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek.
FELSZÍNI VÍZ MONITORING.
TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁS ÉS VÍZMINŐSÉGVÉDELEM (BMEEOVK AKM2)
Felszíni víz monitoring
Felszín alatti vizek minősítése
A felszín alatti vizekkel kapcsolatos szabályozás
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Miskolc, március 20. Az Európai Unió Víz Keretirányelvének végrehajtását szolgáló KEOP A sz. Vízgyűjtő- gazdálkodási tervezési projekt bemutatása.
Felszíni vizek minősége
A hígtrágya tárolása, injektálás, tápanyagként történő hasznosítása
A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés, Balaton részvízgyűjtő A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezésről általában dr. Tombácz Endre ÖKO ZRt.
Felszíni vizek minősége és terhelhetősége: a vízminőség-szabályozás új feltételrendszere a VKI tükrében Dr. Clement Adrienne BME VÍZI KÖZMŰ ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI.
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
Nemzetközi folyamatok a globális vízgazdálkodás terén Baranyai Gábor Igazságügyi Minisztérium.
MONITORING FELADATOK A 2. VÍZGYŰJTŐ- GAZDÁLKODÁSI TERVBEN ORSZÁGOS FÓRUM A FELSZÍN ALATTI VIZEK MONITORING- VIZSGÁLATÁNAK HELYZETE ÉS JÖVŐJE A FELÜLVIZSGÁLT.
FELSZÍNALATTI VIZEK A 2. VÍZGYŰJTŐ- GAZDÁLKODÁSI TERVBEN ORSZÁGOS FÓRUM A FELSZÍN ALATTI VIZEK KÉMIAI ÁLLAPOTA, MÓDSZERTANI KÉRDÉSEK SZŐCS TEODÓRA Budapest,
Felszínalatti vizek a 2. Vízgyűjtő-gazdálkodási tervben ORSZÁGOS FÓRUM A VÍZBÁZISVÉDELEM AKTUÁLIS HELYZETE Hegyi Róbert Országos vízügyi főigazgatóság.
MONITORING FELADATOK A 2. VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVBEN ORSZÁGOS FÓRUM KONZULTÁCIÓS KÉRDÉSEK.
GAZDASÁGI ELEMZÉS A KÖLTSÉGMEGTÉRÜLÉS ÉRTÉKELÉSÉRE GAZDASÁG- SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓ TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁS ÚJDONSÁGOK A VGT2 INTÉZKEDÉSI PROGRAMJÁBAN.
FELSZÍNALATTI VIZEK A 2. VÍZGYŰJTŐ- GAZDÁLKODÁSI TERVBEN ORSZÁGOS FÓRUM A FELSZÍN ALATTI VIZEK KÉMIAI ÁLLAPOTA, MÓDSZERTANI KÉRDÉSEK SZŐCS TEODÓRA MAGYAR.
Monitoring feladatok a 2
A VÍZGYŰJTŐ–GAZDÁLKODÁSI ÉS AZ ÁRVÍZI KOCKÁZAT KEZELÉSI TERVEK ÖSSZEHANGOLÁSA ORSZÁGOS FÓRUM KONZULTÁCIÓS KÉRDÉSEK.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATÁNAK ELŐZMÉNYEI A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV.
A vízgyűjtő-gazdálkodási terv értelmezése és alkalmazása a napi gyakorlatban MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. ORSZÁGOS VÁNDORGYŰLÉS VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁS.
Az ökológiai Állapotértékelés kihívásai és Korlátai a VGT-2-ben
JELENTŐS VÍZGAZDÁLKODÁSI PROBLÉMÁK ÉS SZEREPÜK A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SORÁN A módszertan és a feltárt jelentős vízgazdálkodási problémák.
A TISZA-TÓ VÍZGAZDÁLKODÁSÁNAK JELENE ÉS JÖVŐJE SPECIÁLIS TERÜLETI FÓRUM A TISZA-TÓ KÉMIAI VÍZMINŐSÉGE.
DUNA RÉSZVÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG ÉS AZ ÉSZAK- DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG SZAKMAI FÓRUMA FELSZÍNI.
A VGT végrehajtása – A felszín alatti vizekkel kapcsolatos lehetséges intézkedések.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS ENERGIAIPART ÉRINTŐ EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS SZAKMAI FÓRUM VÍZERŐMŰVEK HATÁSA A VIZEK ÁLLAPOTÁRA,
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS IPART, KÖZLEKEDÉST ÉRINTŐ EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI JOGSZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSI.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS IPART, KÖZLEKEDÉST ÉRINTŐ EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM VESZÉLYES ANYAG TERHELÉS A FELSZÍNI ÉS.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA SZAKMAI FÓRUM KEHOP VÍZGAZDÁLKODÁSI PROJEKTJEINEK ÉS A VGT2 VÉGREHAJTÁSÁNAK ÖSSZEHANGOLÁSA.
A TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG ÉS A KÖZÉP – TISZA - VIDÉKI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG KÖZÖS SZAKMAI.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁSSAL KAPCSOLATOS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM A FELSZÍN ALATTI VÍZBÁZISOK.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA AZ ÉSZAK-DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG MŰKÖDÉSI TERÜLETÉN TERÜLETI FÓRUM VÍZTESTEKRE VONATKOZÓ INTÉZKEDÉSEK.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁSSAL KAPCSOLATOS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM A KOMMUNÁLIS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TERÜLETI FÓRUM A 2. VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV Gulyás Zoltán osztályvezető Észak-magyarországi Vízügyi.
A FAVI-ENG rendszer Felszín Alatti Víz és Földtani Közeg Nyilvántartási Rendszer (FAVI) Engedélyköteles tevékenységek információs alrendszer (ENG) 2008.
Környezetvédelmi analitika
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA szakmai FÓRUM
A 2013-as országjelentés tapasztalatai, felkészülés a következőre
Országos Vízügyi Főigazgatóság
Kárelhárítás Zöldi Irma OVF.
FELSZÍNI VÍZMINŐSÉGGEL ÉS A HIDRO-MORFOLÓGIAI ÁLLAPOTJAVÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEK TERVEZÉSE A VGT-BEN FELSZÍNI VIZEK HIDROLÓGIAI ÁLLAPOTÉRTÉKELÉSE.
A RÁBA-HANSÁG Fórum (Győr,
Előadás másolata:

A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS IPART, KÖZLEKEDÉST ÉRINTŐ EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM OPERATÍV MONITORING AZ IPARBAN TÓTH GYÖRGY ISTVÁN OVF

Az operatív monitoring módosításával kapcsolatos elképzelések Az operatív monitoring célja, funkciója és megvalósulása az előző VGT ciklusban Kibocsátások mérése, vizsgálata A jövőbeli operatív monitoring elve TARTALOM

Az operatív monitoring végrehajtása a környezethasználók és az állam feladata lenne a szennyező/használó fizet környezetpolitkai és környezetjogi alapelv (2004/35/EK parlamenti és tanácsi irányelv, PPP) alapján A kibocsátások vizsgálata (önellenőrzés) a releváns paraméterekre a jövőben ki kell terjedjen A feltáró és felügyeleti monitoring marad állami feladat VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ

A felszíni vízminőségi monitoring elemei: Általános kémiai jellemzők (a biológiát támogató elemek: oxigénháztartás, tápanyag-háztartás, sóháztartás, …) Vízgyűjtő-specifikus szennyezők (As, Cr, Cu, Zn) Biológiai minőségi elemek  lebegő életmódot folytató algák (fitoplankton),  makroszkópikus vízi lágyszárú növényzet (makrofita),  aljzaton, vagy egyéb szilárd felületen bevonatot képző algák (fitobentosz),  fenéklakó makroszkópikus vízi gerinctelenek (makrogerinctelenek), és  halak Veszélyes anyagok (33/45 komponens, komponenscsoport, köztük fémek, toxikus elemek, szintetikus és természetes toxikus szerves vegyületek) Hidromorfológiai jellemzők (a medret érintő beavatkozások és antropogén hatások okozta változások) Védett területek monitoringja  Fürdőhelyek  Ivóvizek  Természetvédelmi védettség alatt álló területek (NATURA2000, TVT-k, stb)  Halas vizek A VÍZMINŐSÉGI MONITORING

Felszíni vizekre vonatkozó monitoring-programok 2 db feltáró program (álló- és folyóvizekre), célja az állapot általános jellemzése, trendek vizsgálata – állami feladat 2+6 db operatív program (álló- és folyóvizekre), célja a kockázatosságnak, intézkedés eredményességének, terhelés hatásának igazolása, vagy cáfolása – főként környezethasználói feladat  Tápanyag és hidromorfológiailag kockázatos tavak két programja,  Veszélyes anyag miatt, tápanyag és szerves anyag miatt kockázatos folyók, továbbá a hosszanti átjárhatóság akadályozottsága, duzzasztás, vízkivétel, keresztszelvény menti elváltozások, és a kotrás, burkolás hatásai miatt kockázatos folyóvizek hat programja A VÍZMINŐSÉGI MONITORING

A felszín alatti vízminőségi monitoring elemei: Területi (feltáró) monitoring Környezethasználói monitoring (adatszolgáltatók: vízművek, ipari üzemek, hulladéklerakók…) Operatív monitoring, célja a VKI célkitűzéseinek elérését veszélyeztető, azonosított kockázatok felmérése Az alapkémiai paraméterek miatt gyenge állapotúnak minősített víztesteken 369 mintavételi helyen:  HUGWP_O1 a víztest valamennyi monitoring pontján évente kétszer alapkémiai paraméterek  HUGWP_O2 a víztest ivóvíz-termelő objektumain évente négyszer alapkémiai paraméterek, kivéve a felszíni szennyezéstől bizonyítottan védett vízadókat szűrőző objektumokat, ahol a HUGWP_O1 programot kell alkalmazni. HUGWP_O3 növényvédőszer miatt gyenge víztesteken valamennyi monitoring ponton évente egyszer peszticidek és alapkémiai paraméterek 37 helyen HUGWP_O4 alifás klórozott szénhidrogének miatt gyenge víztestek a szennyezőforrás hatáskörzetében elhelyezkedő pontokon alifás klórozott szénhidrogénekre évi egy mérés elvégzése kötelező, valamint az alap kémia paraméterekre a HUGWP_O1, vagy HUGWP_O2 operatív program szerint évi kettő, vagy négy mérés szükséges, 19 helyen A VÍZMINŐSÉGI MONITORING

1140 ponton 840 víztesten mérés, 78% Általános kémia: 709 ponton, 692 víztesten, 64,1% Vízgyűjtő-specifikus szennyező: 485 ponton, 463 víztesten, 45,7% Veszélyes anyag: 446 ponton 441 víztesten, 40,9% Biológiai vizsgálatok (külsős adatokkal bővítve): 1039 ponton 747 víztesten (biológiai minőségi elemenként eltérő számok) A FELSZÍNI VÍZMINŐSÉGI MONITORING – SZÁMOKBAN

A VÍZMINŐSÉGI MONITORING

MI A GOND? A monitoring eredményeként készített offline felszíni vizes adatbázisban (2008. II. félévtől 2012 év végéig): Összes mérés db adat Maximális mérésszám mintavételi helyenként és komponensenként: 113 Csonka (<10) mérések száma: db A monitoring a vizsgálati jellemzők szempontjából is csonka: halmonitoring bióta vizsgálatok (3 komponens) PBDE, SCCP, urea peszticidek, stb. A kémiai monitoring számos vizsgálata nem megfelelő érzékenységű

MI A GOND? Állapotértékeléshez, döntéshez történő felhasználás kritériuma, megbízhatóság Operatív monitoring kiértékelése – visszacsatolás hiánya, szervezeti felépítés: KTF (OKTF) EU kifogásolás több lépésben, végül ex-ante feltétellé lett

Feltáró pontok változatlanok (144 db), az operatív pontok száma 345-ről 1035-re nőtt a VGT1 óta. Ez a helyzet változik, új koncepció a feltáró monitoringhoz, amely betölti rendeltetését. 582 ponton, 484 víztesten általános kémia, 110 ponton, 81 víztesten vízgyűjtő-specifikus szennyezők, 120 ponton 90 víztesten veszélyes anyagok A FELSZÍNI VIZES OPERATÍV MONITORING – A VISZACSATOLÁS HIÁNYA

Önellenőrzés folytatása A releváns paraméterekre történő kiterjesztés (vízjogi engedélyek, helyspecifikus veszélyes anyag, FSP) Minőségi követelmények (főként LOQ, határérték/10) Adatszolgáltatási kötelezettség módosítása (laboradat-protokoll, központi vízügyi adatbázis) JAVASLAT - EMISSZIÓMÉRÉS

A felszíni vízbe történő közvetlen bebocsátás esetén A releváns paraméterek vizsgálata –Általános vízkémia –Veszélyes anyagok megfelelő csoportja –Helyspecifikus veszélyes anyag (FSP) –Csak a releváns biológiai minőségi elem(ek) A víztesthez viszonyított terhelés meghatározott szintje felett (emissziómérés, vízhozam és a befogadó állapota alapján) Minőségi követelmények (főként LOQ-ra, határérték/3) Adatszolgáltatási kötelezettség módosítása (laboradat-protokoll, központi vízügyi adatbázis) JAVASLAT – FELSZÍNI OPERATÍV (1)

A felszíni vízbe történő közvetett bebocsátás esetén (csatornázott terület, szennyvíztisztítóval, vagy anélkül) A kibocsátó nem végez operatív monitoringot A kibocsátó emissziós vizsgálatot végez(tet) a releváns paraméterekre –Általános vízkémia –Veszélyes anyagok megfelelő csoportja –Helyspecifikus veszélyes anyag (FSP) Az emissziós adatokat, a szennyvíz mennyiségével együtt átadja a csatornahálózatot/szennyvíztisztítót üzemeltető cégnek Az üzemeltető az általa történő kibocsátás miatti monitoring- kötelezettség ellenértékét érvényesíti az árban JAVASLAT – FELSZÍNI OPERATÍV (2)

Valamennyi felszíni vizes operatív monitoringot addig kell csak végezni, amíg az értékéléshez szükséges vizsgálati számot (12 a kémiai minőségi elemekre) el nem érik. A biológiai minőségi elemek vizsgálati időpontja megválasztásakor figyelembe kell venni a vegetációs periódust. A VÍZÜGY által végrehajtott morfológiai beavatkozások és hidrológiai befolyásolások vizsgálata marad állami feladat! JAVASLAT – FELSZÍNI OPERATÍV (3)

A talajra történő közvetlen kibocsátás esetén (elszikkasztás) A kibocsátó (pl. szennyvíztelep-üzemeltető) operatív monitoringot végez(tet) –Általános vízkémia –Veszélyes anyagok megfelelő csoportja –Hely/létesítmény-specifikus veszélyes anyag (FSP, pl. szénhidrogén-bányászat) A víztesthez viszonyított terhelés meghatározott szintje felett (emissziómérés, alapján) Minőségi követelmények (főként LOQ, határérték/3) Adatszolgáltatási kötelezettség módosítása (laboradat-protokoll, központi vízügyi adatbázis) JAVASLAT – FELSZÍN ALATTI OPERATÍV (1)

Specifikus követelmény a szénhidrogén- iparágra a terhelt réteget (ahová a viszasajtolás történik) a releváns paraméterekre (minimum PAH, EPH, VPH, BTEX és a fúrási segédanyagok mindegyike) kell vizsgálni JAVASLAT – FELSZÍN ALATTI OPERATÍV (2)

Szennyezett területek –OKKP keretében kerülnek vizsgálatra, nem az operatív programban –A létező cég által okozott ismert talajszennyezések, melyeket az OKKP nem kezel esetén a cég operatív monitoringot végez(tet) A vízbázisok –Ha a 21/2002. (IV. 25.) KöViM rendelet 3. melléklete szerinti vizsgálatok szennyezést találnak, akkor a vízmű operatív monitoringot végez(tet) JAVASLAT – FELSZÍN ALATTI OPERATÍV (3)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Tóth György István, OVF