Környezetegészségügyi szempontból fenntartható kórházak – mire kell figyelni a fejlesztések tervezésénél ? Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
Advertisements

Az új épületenergetikai szabályozás
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
1 Svájci Hozzájárulás – Információs Nap Miskolc és Debrecen, május Szalóki Flórián Főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
A Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia végrehajtása - nemzetközi folyamatok és hazai feladatok - MeH-MTA Klímafórum május 28.
A fenntartható fejlődés alapelemei, globális célkitűzései
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Műegyetem - Kutatóegyetem Fenntartható energetika 1/11 Fenntartható Energetika Kiemelt Kutatási Terület.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Környezeti szemléletformálás
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Egységes egészségügyi információrendszer
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Indikátorok a Magyar Egészségadattárban
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
A Down szűrés klinikai audit tervezete, kivitelezése Szy Ildikó OEFI Ritka Betegségek Központ május 19.
HKI, OHT, OMP Államigazgatási szervezetrendszer
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia. Folyamat Kormányprogramban Kormányprogramban OGY határozat-tervezet OGY határozat-tervezet NÉS koncepció: MTA-EMLA,
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
NHS (Nemzeti egészségügyi szolgálat) Skócia Kormányzás & Belső Audit Egészségügyi dolgozók belső auditálási konferenciája Dave Proudfoot, Helyettes vezető.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Környezettudatos közlekedés 2030 – Nemzeti Energiastratégia 2030
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETKEZMÉNYEI VÁLTOZÁSOK A BETEGSÉG STRUKTÚRÁBAN, VÁLTOZÁSOK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZER ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATÁNAK ELŐZMÉNYEI A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Fenntarthatósági Fórum
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

Környezetegészségügyi szempontból fenntartható kórházak – mire kell figyelni a fejlesztések tervezésénél ? Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április ORSZÁGOS KÖZEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT ORSZÁGOS KÖRNYEZETEGÉSZSÉGÜGYI IGAZGATÓSÁGA Páldy Anna, Pándics Tamás, Bobvos János, Magyar Donát, Beregszászi Tímea, Vargha Márta, Szabó Zoltán

Az EU humán adaptációs stratégia a WHO Keretterv alapján öt stratégiai célkitűzése közül kettőt kell kiemelni Biztosítani kell, hogy minden jelenlegi és jövőbeli mitigációs és adaptációs, éghajlatváltozással kapcsolatos szakpolitikai intézkedés és stratégia integrálja az egészségi szempontokat minden szinten. Az egészségügyi, szociális és környezeti rendszerek és szolgáltatások megerősítése annak érdekében, hogy javítsák a teljesítőképességüket, hogy meg tudják előzni, illetve fel legyenek készülve az éghajlatváltozás káros hatásainak hatékony megelőzésére. Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április

Egészség 2020: A WHO stratégiája: egészségügyi szervezetek perspektívája Az embereket képessé teszi és támogatja az egészség és jól-lét elérésében Az egyenlőtlenségek csökkentése Jobb egészségügyi irányítás Értékkközvetítés együttműködések révén Egészségre való költés az élet folyamán - Válasz az egészség kihívásokra Az egészségügyi ellátó rendszerek megerősítése Támogató környezet létrehozása

egészség pénzügyi támogatás fogékonyságVégső célok egyenlőség hatékonyság minőség egyéb? Köztes célok egészség finanszírozás forrás generálás irányítás egészségügyi rendszer funkciói szolgáltatás Szisztematikus gondolkodás az egészségügyről

Környezeti szempontból fenntartható egészségügyi rendszerek WHO Szakmai Anyag tervezet Egészség fejlesztés Egészség védelem Betegség megelőzés DiagnózisGyógyításRehabilitáció és palliativ ellátás services-and-capacity-an-action-plan-for-Europe-Eng.pdf Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április

Az egészségügyi rendszerek ellenállóképességének növelése és a környezeti terhelés csökkentése BeszerzésHulladék kezelésEnergia felhasználás Közlekedés és szállítás Épített környezet Vízellátás 1.Az egészségügyi intézmények környezeti „terhének” csökkentése 2.Az egészséget és jólétet elősegítő épületek tervezése és építése 3.Az épületek szerkezetének korszerűsítése, hogy az előrejelzett klímaváltozás hatásai jelentette kihívásoknak meg tudjon felelni Forrás: Strukturális és kohéziós alap – Horizon 2020 – EU stratégia Indikátor: az OTÉK és a kórházi működési minimumfeltételek módosítása

WHO által javasolt indikátorok monitorozás céljára ISO szabvány szerint működő egészségügyi intézmények Fenntartható fejlődés tervvel rendelkező egészségügyi intézmények száma Fenntartható fejlődés terv szerint jelentő egészségügyi intézmények száma Üvegház hatású gáz kibocsátás (carbon lábnyom) az egészségügyben A veszélyes anyagok beszerzésének csökkenése (közelítő szám a hulladék képződésre) A nem együttműködő intézmények aránya

Egészségügyi ellátó rendszer: Bár javul a kórházak technikai felszereltsége –TIOP keretében 73 kórház rekonstrukciója folyik, ÉS a Kormány a Nemzeti Energiastratégiában kitűzött energiahatékonysági célok elérése, valamint az Európai Bizottság részére készített jelentéshez szükséges intézkedések érdekében meghozta 1246/2013. (IV. 30.) Kormányhatározatát az épületek energiahatékonyságának követelményeiről és az épületek energiahatékonyságról szóló május 19-i 2010/31/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv szerinti költségoptimalizált követelményszint eléréséről. DE a megfelelő belső hőmérséklet biztosítása (légkondicionálás) nem minimum feltétel További célkitűzés: az egészségügy „zöldítése”, hozzájárulás a mitigációhoz

Ellátó rendszer – klimatizált ágyak százalékos aránya a hazai kórházakban, DAKMOÉMONYDTKDTDDTÉAÖssz. Összes6,610,55,38,75,114,213,49,4 Intenzív95,576,559,894,685,078,697,682,9 Traumatológia23,613,51,10,025,822,00,012,1 Égési 53,50,015,8 0,0 22,2 Toxikológia0,09,40,020,6 0,0 8,1 Őrző ( seb., coronária, stroke)59,170,633,087,958,125,370,060,5 Krónikus4,11,01,910,73,25,40,92,8

ÁNTSZ- NSzsSz kiemelt feladat: kérdőíves felmérés A kérdőív a WHO technikai útmutatásai alapján készült Greening health systems” – WHO meeting, Bonn, Gemany Aug, Segítségnyújtás a tervezés és kivitelezés szempontjaihoz

A felmérés célja: Átfogó képet kapni a hazai kórházak klímaváltozással szembeni „ellenállóképességéről” A meglévő fenntartható fejlődést biztosító terv meglétéről Az ÜHG csökkentés módozatairól A veszélyes hulladék kezelésről, csökkentésről A nem válaszoló intézmények arányáról

A kérdőív fő elemei A gyógyszertárolás körülményei (mennyiség, helyszín, stb) Energia felhasználás csökkentése – CO 2 kibocsátás csökkentése Épületek –osztályok hűtése (mennyiség, mód) Mechanikus légcsere megoldási módok Hulladék/veszélyes hulladék kezelés Ivóvíz ellátás Legionella prevenció

Forrás: 1&panel2-1