Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan készítsünk el egy COCO-t???
Advertisements

A karalábé piaci áralakítását befolyásoló tényezők
Tapasztalatszerzés külföldön Munka Ösztöndíj Önkéntes munka Segédanyag a “9B” osztályfőnöki óráira készítette: Szabó István ELTE 2012.
Delta – csoport Kiss Gábor Sárközi Ádám Arató Zoltán
Felelősséggel a környezetért! Alapvetően azért nem erről szól a feladat! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Gazdasági Informatika Tanszék
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
Kezdhetek mindent elölről…
Elképesztő ajánlat bármilyen AVON Sun termék vásárlása esetén  Mitől új: Új Activi D-technológia, továbbfejlesztett formula Új csomagolás  Miért fontos.
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
A magyartarka tenyészbikák Készítette: Kozma Eszter (Gödöllő, 2008)
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Egyetemi Könyvtár
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Egyetemi Könyvtár
HŰTŐTORNYOK Szólláth Péter.
LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA Összeállította: Dr. TÓTH TAMÁS egyetemi docens
Etikai vétségek elemzése
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki „nagy” örömére… 0. hét.
Új félév, új kihívások!! 1. hét. A Tanár Úr elmondja, hogy milyen feladatot kellene csinálnunk a félév végére. 1. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Hasonlóságelemzés COCO használatával a MY-X elemzőben
Gazdasági informatika II.félév
GAZDASÁGI INFORMATIKA II.
Irány a suliba…. Gazdaság informatika… Megkapjuk az évközi feladatot.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzés-alapú vizsgálat a COCO módszer használatával Készítette: Péter Gábor
Online hasonlóságelemzések: Online hasonlóságelemzések: Tapasztalatok (kukorica) hozamfüggvények levezetése kapcsán Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás:
Online hasonlóságelemzések: Online hasonlóságelemzések: Tapasztalatok elítéltek képzésének engedélyezése kapcsán Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás: My-X.hu.
Melyik a legkedvezőbb ár-teljesítmény arányú lótáp vemhes kancák számára? Szerző? Dátum? Apropó?
A színek és formák nem engednek asszociálni a témára, ill. a háttér és a fehér betűk nem támogatják a láthatóságot!!! A magyartarka tenyészbikák Készítette:
Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam
Készítette: Dömötör Ádám. Az elemzés célja A kiválasztott nyolc internetszolgáltató internetes csomagjainak összehasonlítása Az összehasonlítással segíteni.
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Hasonlóságelemzés COCO használatával
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzéssel támogatott értékbecslés ingatlanfejlesztők számára E-VALUATION - SUPPORTED WITH SIMILARITY ANALYSIS - FOR REAL.
Az SPSS technológiával háromszorosára nőtt az online eladásokból származó bevétel.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Készítette: Hajdú Julianna
A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási.
Csoportosan elkészített önálló feladat
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
MeetOFF.eu Képadatbázisok az OSZK-ban avagy képek archiválása és szolgáltatása a XXI. században. Moldován István Országos Széchényi Könyvtár.
Lineáris egyenletrendszer megoldása MS Excel Solver segítségével
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Make the Greener Choice Greener One Make the Greener Choice!
GAZDA – ÁLLATTARTÁA II. 14. Jellemezze a sertés hizlalását!
Tervezők észrevételei Boda János Dr. Patziger Miklós. MMK.
New View Beszámoló a tanárokkal történt interjúról.
Tömeggyarapodás hasonlóságelemzése Melyik tápanyag összeállítás lenne a legmegfelelőbb sertések számára, minél nagyobb tömeggyarapodás elérése céljából.
Az IKR zrt által forgalmazott II
Gazdasági Informatika II.
Őszi búza vetőmagok összehasonlító elemzésének leírása Kanyó András.
Szent István Egyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar Az EU- tagság és a gazdaság fellendülése közötti téves kapcsolat vizsgálata.
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Készítette: Trajer Péter
Budapest, október 14. Riz Gábor. a megye települései kulturális sajátosságainak, gyűjtése, rendszerezése és közvetítése értéktérkép elkészítése,
-A vidékfejlesztési miniszter 11/2013. (III. 5.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER térségek közötti együttműködés.
Az IKR zrt által forgalmazott II
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
Felelősséggel a környezetért! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Intel P965 chipset.
Horvátországi szállások összehasonlítása Készítette: Herczeg Boglárka.
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Életciklus elemzés (LCA)
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Döntéstámogatás a mezőgazdasági gépvásárlás.
Kalandorbolt – évi értékesítési terv
Adventure Works Értékesítési ajánlat, <év>.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
Előadás másolata:

Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?

A tervezett alkalmazás/megoldás címe VVVVemhes kancák részére forgalmazott tápok beltartalmi értékeinek és a termékek árainak összevetése hasonlóságelemzéssel, majd a levezetett megoldás értékelése.

A feladat előtörténete  A magyarországi lótenyésztők helyzete egyre nehezebb, a takarmányárak növekedésével párhuzamosan a tartási költségek is emelkedtek, a lovak eladási ára ezzel szemben évek óta stagnál.

A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése  „A lótakarmányozás költsége mellett nagy gazdasági jelentőségűek a takarmányozási hibák által okozott rejtett költségek. A lótartók dollár milliókat vesztenek a szakszerűtlenség miatt. Átlagosan 50%-os csikózást érnek el – ami azt jelenti, hogy két kancát tartanak egész éven át egy csikó létrehozása érdekében. „

A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (ANYAG)  Az adatgyűjtés során több forrást is felhasználtam, ezek nagy része online formában megtalálható, bár több terméknél tapasztaltam a beltartalmi értékeknél hiányosságot. További problémaként fedeztem fel, hogy a hiányosságokat a termékek csomagolása sem tartalmazta teljes mértékben, így a szükséges adatokat telefonon sikerült a gyártóktól beszerezni.  Az online formában elérhető adatok általában megtalálhatók magyar nyelvű változatban, de volt olyan termék is, ahol csak külföldi oldalakat tudtam igénybe venni.  Az adatgyűjtésnél a vásárlók teljes körű tájékoztatásának hiányát tapasztaltam.

A feladat által érintett célcsoportok AAAA feladatomban vázolt megoldás hasznos lehet minden olyan lótartónak, aki kancáját tenyészteni szeretné, a hobbi lótartókon át a nagy állományú tenyészetekig. Az ár-érték különbség főleg az utóbbinál rajzolódik ki élesebben.

A válaszokat befolyásoló tényezők NNNNyersfehérje (%) – optimum 20% NNNNyerszsír (%) – optimum 5% NNNNyersrost (%) – optimum 10% LLLLizin (%) – maximalizálandó MMMMetionin (%) – maximalizálandó KKKKalcium (%) – 2% FFFFoszfor (%) – 0,8% NNNNátrium (%) – maximalizálandó CCCCukor és keményítő (%) – maximalizálandó CCCCink (mg/kg) – maximalizálandó VVVVas (mg/kg) – maximalizálandó BBBBiotin (mg/kg) – maximalizálandó AAAA-vitamin (NE/kg) – NE/kg DDDD-vitamin (NE/kg) – NE/kg EEEE-vitamin (mg/kg) – maximalizálandó EEEEmészthető energia (Mj/kg) – maximalizálandó KKKKiszerelés (kg/zsák) – maximalizálandó EEEEgységár (Ft/kg) - minimalizálandó

A saját megoldás bemutatása (MÓDSZER)  Alapadatok gyűjtése  Adatbázis készítése  Pivottábla készítése  Coco tábla készítése

Az eredmények értelmezése (EREDMÉNY)  A rangsorok összesítése alapján az ár és a beltartalmi értékek nincsenek összhangban. A szakértőm eddig a legdrágább tápot választotta, gondolta, hogy az ár egyenes arányban van a minőséggel.

Ajánlások megfogalmazása (KÖVETKEZTETÉS)  A solver segítségével a Coco-elemzésben az értékek kiegyenlítettek lette, így szűkítettem a rangsort, majd ezzel futtattam a solvert. A szűkített feltételek alapján mindegyik termék az olcsó minősítést kapta, tehát a termékek között nincs lényeges különbség.  Ennek tudatában a legmagasabb beltartalmi értékkel bíró Omolene300 nevű tápot ajánlom a szakértőmnek.

Források   / html / html / html      an=5247&pro=5288&fam=-1&ani=-1 an=5247&pro=5288&fam=-1&ani=-1 an=5247&pro=5288&fam=-1&ani=-1   k=view&id=71&Itemid=40 k=view&id=71&Itemid=40 k=view&id=71&Itemid=40  3%20.pdf 3%20.pdf 3%20.pdf  